2009. május 31., vasárnap

Film - Megint 17

3 nappal a film magyar premierje után már én is megnézhettem itthon, nyugisan egy kis böködéssel együtt ezt a filmet. Én úgy jellemezném, hogy tipikus amerikai tinifilm. Az én kamaszkoromban Freddie Prince Jr. volt ilyen hatással ránk, és az ő tipikus kamaszfilmjei. :)) Aki szereti az ilyen filmeket (mint én) annak kötelező darab. Van benne egy kis romantika, sport, átváltozás, gimis élet stb. Kellemes kikapcsolódás egy ilyen esős délutánra.

Megint 17
17 Again

amerikai
vígjáték
Gyártás éve: 2009

Rendező: Burr Steers

Főszereplők:
Zac Efron (Mike O' Donnell at 17)

Kamasz korában még mindenkiben bujkál egy Nobel-díj lehetősége, vagy legalább egy sportkarrier, de minimum egy szerető család. Mike (Matthew Perry) gimis korában azt hitte, minden szuper lesz körülötte. De a kosárlabda-sikereinek köszönhető egyetemi ösztöndíjról lemondott szerelme kedvéért, fiatalon családot alapított – és most egy haverjánál húzza meg magát, a munkahelyén alig vesznek róla tudomást… de még az is jobb, mint amikor kamaszgyerekeivel találkozik. Rajta már csak a csoda segíthet.
Hát jön is a csoda, csak nem biztos, hogy segít. Mike hirtelen újra 17 évessé változik (Zac Efron), és újra beiratkozik a suliba. Kénytelen minden fontos iskolai tárgyat újratanulni: hogyan öltözzünk lazán, hogy dumáljunk a csajokkal, milyen cuccok a menők… és el kell viselnie, hogy egy osztályba kerül a saját gyerekeivel. Lehet, hogy helyrehoz pár régi hibát... de helyettük elkövet néhány újat.

Szereplők: Matthew Perry (Mike O'Donnell - Adult), Leslie Mann (Scarlett O'Donnell - Adult), Thomas Lennon (Ned Freedman), Michelle Trachtenberg (Maggie O'Donnell), Allison Miller (Scarlett at 17), Tyler Steelman (Ned Freedman at 17), Katerina Graham (Jaime), Sterling Knight (Alex O'Donnell), Hunter Parrish (Stan), Melissa Ordway (Lauren), További szereplők...


Premier: 2009. május 28. (Magyarország)

2009. május 28., csütörtök

Könyv - Lois Lowry: Hírvivő

Elolvasva: 2009. 05. 28
Még aznap elkezdtem Lowry másik könyvét, amikor befejeztem Az emlékek őrét. Bevallom őszintén, hogy ugyanolyan szürke hangulatú regényre számítottam, de nekem ez a rész nem tűnt olyannak. Elsőnek azt gondoltam, hogy egy teljesen mág világba csöppentem, mint amiben Jonas volt. Itt a főszereplő a tinédzser Matty, aki egy vak öregemberrel él
együtt, és meglehetősen nagy elszántsággal közlekedik a búja erdőben. Általában ő viszi az üzeneteket a különböző Falukba. A falu élén (ha lehet így mondani), akkor Mentor áll, aki az előző regényből ismert Jonas, mint amire később rájöttem. Gabriel is megjelenik egyszer a műben, aki már 8 éves. Furcsa dolgok is vannak ebben a faluban is, mint pl.: a cserepiac mibenléte. Nem tudom felfogni, hogy hogyan képesek az emberek odaadni gyermekük egészségét valami olyanért, ami nekik jó; vagy a saját értékeiket odaadni egy szerencsegépért. Ezeket a dolgokat sajnos vagy szerencsére mi nem értjük meg. A mű vége nagyon szomorú, és sajnos nem is lesz jó. Matty utolsó feladata, hogy vigye el a környező Falvakba a hírt, hogy bezárják a falut. Közben felkeresi Látó lányát, akivel együtt kelnek át az Erdőn, de sajnos Matty nem élhetet addig, amíg megkaphatta igazi nebét, ami a Gyógyító lett volna. Ugyanis minden embernek volt egy különleges képessége a Faluban, Mattynek a gyógyítás a kezeivel. Érdekes olvasmány, érdekesen ír az írónő, kíváncsian kajtatom a többi könyveit.

"Matty hat éve, fékezhetetlen, vadóc kölyökként érkezett Faluba, s azóta egy vak férfi neveli, akit különleges képességei miatt Látónak neveznek. Matty immár a felnőtt kor küszöbén áll, s hamarosan megkapja igazi nevét, ami reményei szerint a Hírvivő lesz. Ám Faluban, ebben a különös, a boldogság szigetének tűnő kis világban valami baljós változás veszi kezdetét. Az emberek, akik eddig szívesen fogadták a hozzájuk menekülő idegeneket, ellenségesen kezdenek gondolni a külső világból, az Erdőn túlról érkezőkre. Mivel Matty az egyetlen, akit a titokzatos Erdő mindig baj nélkül keresztülenged, neki kell elvinnie a hírt az Erdőn túli közösségeknek, hogy Falu határát hamarosan lezárják. De van még egy kötelezettsége is: át kell juttatnia Erdőn Kirát, nevelőapja lányát, ameddig még lehet..."

Értékelés: 10/9

2009. május 26., kedd

Könyv - Lois Lowry: Az emlékek őre

Elolvasva: 2009. 05. 25
Ezt a könyvet a kolleganőm ajánlotta szintén. Első ránézésre tipikus ifjúsági könyv, ugye az Amerikai Gyermekkönyvtárosok ajánlásával, már a borítón látható. Na, és kb. ennyi, amit egy gyereknek szerintem tudnia kell erről a könyvről. Legalább is olyan 14 éves korig. Ahogy utána olvastam az írónőnek, meg a könyveimnek mindegyik ilyen hangulatú. A hangulatát úgy tudnám leírni, hogy szürke. A főszereplő Jonas, aki egy olyan világban él, ahol teljes a harmónia a családok és az emberek között. Vannak A és B nemű egyének, és az életkort is úgy számolják, hogy hatos, tizenkettes. Mindenkinek ugyanakkor van a születésnapja, ami egy beavatási szertartás. Meg van szabva, hogy mikor mit kaphatnak; biciklit pl.: kilencesként. Tizenkettesként döntenek róluk, hogy mi lehet majd belőlük, ha nagyok lesznek. És Jonas lett a kiválasztott, az Emlékek őre. Engem még az is meghökkentett, hogy pl.: senkinek nincs emléke, nem látnak színeket, és a halál sem megválasztható, hanem mindenkinek megvan, mikor lehet elbocsátani. Kicsit érdekes, furcsa, elgondolkodtató.

"A tizenkét éves Jonas olyan világban él, melyben nincs igazságtalanság, éhezés, erőszak, nincsenek kábítószerek, a családok életében is teljes a harmónia. Ezt a tökéletesnek tűnő társadalmat a bölcsek tanácsa vezeti. Ők azok is, akik a tizenkettedik évüket betöltő fiúk és lányok egész életre szóló pályát kijelölik, egy évente megrendezett ceremónián. Történetünk hősét valami egészen egyedi feladatra tartják alkalmasnak. Miközben egy különös öregember felkészíti őt hivatása betöltésére, Jonas előtt tárul fel, milyen titkok lapulnak az őt körűlvevő világ békéje mögött. A fiú vakmerő tettre szánja el magát."

Értékelés: 10/8

Film - Egy boltkóros naplója

Ma délutánra végre én is magaménak tudhatom ezt a filmet, és mivel elég hamar hazaértem, ezért egy kis böködés közepette meg is néztem. Meg kell mondjam, örülök, hogy a könyvet olvastam el először, mert az a történet az én számomra kerekebb. Ott Rebeca már alapból egy gazdasági hetilapnál dolgozik, de ugyanúgy üldözik a végrehajtóktól. És tőlük menekül el a szüleihez, ahol megírja a cikkék a szomszédokról, és lejáratja Luke vállalatát. Tehát van egy kis kavar a film és a könyv között, de jó volt így látni. Nekem tetszett Rebeca sziporkája, és persze a színésznő alakítása is!

Egy boltkóros naplója
Confessions of a Shopaholic

amerikai
romantikus - vígjáték
Gyártás éve: 2009

Rendező: P.J. Hogan
Főszereplők:
Isla Fisher (Rebecca Bloomwood)

Rebecca Bloomwood (Isla Fisher – Mindenképpen talán) egy 25 éves ifjú lány, aki legjobb barátnőjénél Suze-nál lakik a város egyik elegánsabb környékén. Van egy halálosan unalmas állása is, mindemellett pedig fura betegségben szenved: vásárlás-mániás. Ez a szenvedély pedig leginkább anyagilag megterhelő. Olyannyira, hogy Rebeccának is nem futja rá...
Amikor a lány a teljes anyagi csőd szélére kerül, végső kétségbeesésében elhelyezkedik egy pénzügyi tanácsadó lapnál. Hamar ismert és elismert lesz közérthető, hétköznapi embereknek szóló tanácsadó rovata. Cikkei felkeltik egyik jóképű és ambiciózus kollégája, Luke (Hugh Dancy – Este) figyelmét is a lány iránt. Vajon kiderül-e, hogy a lány, akire mindenki hallgat, valójában a behajtók elől menekül? Vajon a plázákban való korzózás marad továbbra is Rebecca életcélja, vagy talál valami fontosabbat is az életben?

Szereplők: Hugh Dancy (Luke Brandon), Krysten Ritter (Suze), Joan Cusack (Jane Bloomwood), John Goodman (Graham Bloomwood), John Lithgow (Edgar West), Kristin Scott Thomas (Alette Naylor), Fred Armisen (Ryan Koenig), Leslie Bibb (Alicia Billington), Lynn Redgrave (Drunken Lady at Ball), Robert Stanton (Derek Smeath)
Munkatársak: Forgalmazó: Fórum Hungary , Forgatókönyvíró: Tracey Jackson,

Premier: 2009. április 9. (Magyarország)

2009. május 24., vasárnap

Film - Kísértetváros

Ezt a filmet barátnőmnek kellett letöltenem. Először ugye a cím alapján ítéltem meg a filmet, biztos valami kísértetes, horroros, véres stb. film. De miután utánaolvastam, már nem ezt gondoltam, hanem azt, hogy egy romantikus vígjáték horroros cím mögé bújtatva. Meg is néztem, de úgy vagyok vele, hogy elég volt egyszer megnézni, nem szeretném többet.

Kísértetváros
Ghost Town

amerikai
romantikus - fantasy - vígjáték

Hossza: 98 perc
Gyártás éve: 2008

Rendező: David Koepp
Főszereplők:
Greg Kinnear (Frank Herlihy)
Ricky Gervais (Bertram Pincus)

Szellemesen romantikus vígjáték egy magának való manhattani fogorvosról, Bertram Pincusról (Ricky Gervais), aki a klinikai halálból visszatérve nem kívánt képességre tesz szert: látja a holtak szellemét. És nemcsak látja, de hallja is őket. Ráadásul a kísérteteknek rengeteg mondandója akad. Kiváltképp Franknek (Greg Kinnear), aki rá akarja venni Pincust, hogy akadályozza meg volt menyasszonyának (Téa Leoni) küszöbön álló házasságát.

Szereplők: Tea Leoni (Gwen), Jordan Carlos (Young Husband), Dequina Moore (Young Wife), Aasif Mandvi (Dr. Prashar), Kristen Wiig (Surgeon), Bridget Moloney (Receptionist), Deborah S. Craig (Nurse), Alan Ruck (Ghost Dad), Brian Tarantina (Ghost Cop)

Megjelenés: 2009. március 25.

2009. május 23., szombat

Film - Made in Hungária

Ez a másik film, amit megnéztem. Anyukám már látta, és áradozott nekem már róla, és úgy gondoltam ideje megnézni. Ők ezeken a zenéken nőttek fel, így egy kicsit elfogult. De voltak olyan részek, amikor én is táncolhatnék voltam. Rajongóknak kötelező! :))

Made in Hungária
magyar
musical - életrajzi

Gyártás éve: 2009

Rendező: Fonyó Gergely

Főszereplők:
Szabó Kimmel Tamás (Fenyő Miklós)
Kiss Tünde (Vera)

Mikor mindenki más disszidálna, a hatvanas évek derekán egy kamaszfiú hazatér a hawai inges, rágós és kóla-mámorban úszó Amerikából, hogy elterjessze a Rock’n’Roll vírusát Budapesten. A fiatal zenész arról álmodozik, hogy ő lesz a következő Jerry Lee Lewis. Régi barátai azonban nem fogadják vissza, mert a falkavezér immár Röné, a Csókkirály. És ezt még tetézi, hogy szerelme, Vera is új fiúval jár. Mikinek nem marad más választása, mint benevezni a Ki Mit Tud-ra, hogy mindent elsöprő zenéjével visszahódítsa elvesztett szerelmét és barátait...

Szereplők: Fenyő Iván (Röné (Csókkirály)), Dunai Tamás (Fenyő apja), Vándor Éva (Fenyő anyja), Scherer Péter (Bigali), Cserna Antal (Balogh), Hegedűs D. Géza (Miltényi elvtárs), Valentin Titánia (Marina), Szente Vajk (Kisnyírő), Puskás Péter (Sampon), Kocsis Judit (Miltényiné), További szereplők...

Premier: 2009. február 5. (Magyarország)

Film - Az igenember

Ma egyedül voltam itthon délután, és kihasználtam a lehetőséget, hogy filmet nézzek. Meg is tettem, rögtön kettőt is, na meg a heti Barátok közt részeket is.
Mikor ezt a filmet beharangozták, akkor nagyon meg akartam nézni, de utána elfelejtkeztem róla. Most megakadt rajta a szemem, és megnéztem. Egynek elmegy, a filmben van egy kis romantika, Harry Potter stb. Furcsa lenne, ha a mostani világban így menne, hogy bármit amit meglátunk igent kell mondanunk rá. Én szívesen kipróbálná, de szerintem 1 napig nem lehetne bírni! :-)

Az igenember
Yes Man

amerikai
vígjáték

Hossza: 104 perc
Gyártás éve: 2008

Rendező: Peyton Reed
Főszereplők:
Jim Carrey (Carl Allen)

Mondj igent a békére! Mondj igent a biciklizésre! Mondj igent a gitároktatásra! Mondj igent a koreai nyelvtanfolyamra! Carl (Jim Carrey) soha, semmire nem mond igent. Alaptermészete a tagadás, a tiltakozás és az ellenállás. De előbb-utóbb a legmagabiztosabb embernek is rá kell jönnie, jó, néha helyeselni. És mert Carl nem szereti a félmegoldásokat, beiratkozik egy önsegítő csoportba, amelynek guruja (Terence Stamp) olyan sikeresen prédikál, hogy új híve feltétel nélkül megtér: attól kezdve minden kérdésre, felszólításra, ajánlatra és átokra gondolkodás nélkül rávágja az igent. Bár egyre több és egyre nagyobb bajba bólogatja bele magát, mégsem adja fel: mindenre igent mond.

Szereplők: Zooey Deschanel (Allison), Bradley Cooper (Peter), John Michael Higgins (Nick), Terence Stamp (Terrence Bundley), Fionnula Flanagan (Tillie), Rhys Darby (Norman), Danny Masterson (Rooney), Sasha Alexander (Lucy), Molly Sims (Stephanie), Brent Briscoe (Homeless Guy), További szereplők...

Premier: 2009. január 15. (Magyarország)

2009. május 19., kedd

Könyv - Tímea Gallard: Zsötem, avagy a trópus a mumusom

Elolvasva: 2009. 05. 18
Kolleganőmtől kaptam kölcsön két hete ezt a könyvet. Már akkor bele olvastam, és már akkor megtetszett. Nagyon szeretem a napló formátumban megírt könyveket. Aztán egy ideig csak pakolgattam, míg végül lecsaptam rá, és két nap alatt el is olvastam.
Annyit tudok a hátteréről, hogy a Révai Digitális Kiadó és a Nők Lapja pályázatára adta be az író, azért hogy férjének, és családjának örömet okozzon vele.
Én viszont nagyon nagyon befejezetlennek találom így. Kíváncsi lettem volna, hogy a további életük kint a szigeten hogyan alakul. Lesz-e munkája, mi van a gyerek üggyel stb. Nagyon tetszett viszont az, ahogyan leírja egy idegen szigetre, kultúrára, emberekkel való beilleszkedését, gondját - baját. És ráébreszti az embert, hogy milyen elveszett tud lenni egy idegen szigeten. Nagyon tetszett benne az a rész, amikor elsírta magát a munkáson, aki elénekelte neki a Tavaszi szélt, valamint az Egészségedre szó. :) Szívesen olvasnám a következő részt is.
Egy nagyobb problémám viszont lenne vele, az a sok helyesírási hiba, ami benne van, nagyon zavart!!

"Az elmúlt négy és fél évben háromszor költöztem. Ebből kétszer másik országba. Ezzel a teljesítménnyel (szerintem) tapasztalt költözködőnek számítok. Mégis minden egyes költözésem más és más volt. Főleg ez a legutóbbi, amikor nemcsak hogy másik országba, hanem másik féltekére is sikerült. Persze a két utolsó költözés sokkal jobb volt, mert ott már volt Pasi is a sztoriban. Először mint szerelem, aztán - most legutóbb - mint férj!

Azt hiszem, a Pasi hibátlan! Vagyis majdnem az. Csak egy hibája van - egy sor kisebb hibán kívül, persze -, a Pasi: egy francia mérnök!

És ezzel nincs is baj, mert amint tudjuk, van annak előnye, ha az ember lánya egy külföldi pasival köti össze az életét. (Pláne, ha még diplomája is van. Anyák álma!) Megtanulhat egy idegen nyelvet - jó esetben ezt az idegen nyelvet még nem ismeri -, megismerkedhet egy másik kultúrával, más szokásokkal, más országgal. És addig, amíg mi otthon vagyunk, azt vesszük észre, hogy a pasink alkalmazkodik - legalábbis az enyém -, tanul és figyel. Lehet vele villogni a szingli és családos barátnők előtt, kérkedni, hogy milyen szuper pasast fogtunk ki. (A Pasim még magyarul is megtanult!) Fantasztikus - mondhatnánk! Megfogtuk az isten lábát! Aztán komolyra fordulnak a dolgok, és már a közös életet tervezgetjük. Meg azt, hogy esetleg nem Magyarországon élünk majd. Ez először elképzelhetetlen, aztán, ahogy telnek a hetek, egyre jobban el tudjuk fogadni a lehetetlent. Sőt, egy idő múlva már várjuk is! És egyszer csak azt vesszük észre, hogy a reptéren állunk - barátok társaságában -, búcsúzkodunk, mert épp a világ másik oldalára indulunk.

Kezdetét veszi egy kaland!"

Értékelés: 10/9

2009. május 17., vasárnap

Film - Esti mesék

Már nagyon régóta meg szerettem volna nézni ezt a filmet, ma délután volt is rá időm, egy kis böködés keretén belül.
Most utána is olvastam, hogy más mit szólt hozzá. Van aki azt írta, hogy a 65-70 percig uncsi volt stb. Szerintem nem. Voltak benne olyan részek, amit ugye nem hisz el az ember, de olyan is, ami mindenkivel megtörténhet. Nekem nagyon tetszett a rágógumi eső benne, na meg Gülüke. :))))) Én azt ajánlom, hogy gyerekekkel egy délutáni programnak tökéletes.

Esti mesék
Bedtime Stories
amerikai
vígjáték - fantasy - családi

Gyártás éve: 2008
Rendező: Adam Shankman

Főszereplők:
Adam Sandler (Skeeter Bronson)

Az Esti mesék című komédia Skeeter Bronson (Adam Sandler), az elismert építész és ezermester története, aki minden este lefekvés előtt remekbeszabott történeteket mesél unokaöccsének és unokahúgának. Skeeter élete akkor fordul fel fenekestül, mikor ezek a mesék valamiféle mágikus úton valósággá válnak.

Szereplők: Keri Russell (Jill), Guy Pearce (Kendall), Courteney Cox (Wendy), Teresa Palmer (Violet), Lucy Lawless (Aspen), Bob Ross (Roman / Old West Undertaker), Kathryn Joosten (Mrs. Dixon), Russell Brand (Mickey), Richard Griffiths (Barry), Jonathan Pryce
Premier: 2008. december 25. (Magyarország)

2009. május 15., péntek

Könyv - Agatha Christie: Tíz kicsi néger

Elolvasva: 2009. 05. 15
Szégyen szemre bevallom, hogy még életemben nem olvastam Agatha Christie krimit. De eljutottam most oda, hogy a kíváncsiság erősebb volt, és ezt olvastam el elsőnek, de nem utoljára. :)
Nagyon megkedveltem a hangnemét az írónőnek, és a fifikáját is. Teljesen a végéig találgattam, hogy ki lehet a gyilkos, de sajnos nem találtam el. És a kezeimet is lekötöttem, és nem lapoztam hátra! :))))))
De nagyon meglepett, mikor elolvastam az epilógust, és rájöttem mi hogy volt. Nagyon tetszett! :)))))
Biztos, hogy fogok még ilyen krimiket olvasni!

"A Devonshire partjainál fekvő kis Néger-sziget fényűző luxusvillájába az új tulajdonos V. A. Lacky nyolc vendéget hív ügyesen kitalált ürügyekkel: egy bírót, egy aranyifjút, egy öreg tábornokot, egy vénkisasszonyt, egy
tornatanárnőt, egy volt rendőrt, egy kalandort és egy orvost. A vendégeket a szigeten csak az inas és felesége, a szakácsnő fogadja. A vendégek furcsa gyermekversikéket találnak szobájukban a tíz kicsi néger szomorú sorsáról, a vacsoraasztalt pedig tíz kicsi négerfigura díszíti. Vacsora után robban a bomba: megszólal egy hanglemez, amely mind a tíz jelenlévőt gyilkossággal vádolja. A szakácsnő és az aranyifjú még éjjel meghal, nyilván megmérgezték őket, ráadásul két négerfigura is eltűnik az asztalról. Reggelre vihar tör ki, a társaságot elvágja a külvilágtól, s hiába kutatják át a szigetet, rajtuk kívül nincs ott senki - azt tehát, aki gyilkossággal vádolja és sorban kivégzi őket, maguk között kell keresniük. Minden napra akad is egy-két változatos halállal kimúló áldozat (pontosan a gyermekversike módszere szerint), a feszültség egyre nő, míg végül a vihar elmúltával, a szigetre érkező rendőrség csak tíz holttestet talál. A rejtélyt egy palackpostával érkező levél oldja meg."

Értékelés: 10/9

2009. május 10., vasárnap

Könyv - Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója

Elolvasva: 2009. 05. 10

mikor még fent voltam Pesten, akkor döntöttem úgy, hogy el kell mennem a könyvudvar nevezetű boltba. Az interneten néztem ki magamnak, elsősorban ezért a könyvért. Sikerült vennem, de még ezen kívül sok más könyvet is.
Direkt a régi kiadást szerettem volna megvenni, mert ez még teljes, és nem utolsó sorban 490 Ft- ért hozzájutottam.
Muszáj voltam még elolvasni a film megnézése előtt, és nem bántam meg! Nagyon - nagyon tetszett, le se lehetett tenni. Mindenkinek ajánlom!

"Ha boldogtalan vagy, ha lerobbansz a gályázásban, ha összebalhézol a fiúddal, vagy ha csak úgy minden különösebb ok nélkül parázol, visszajön az életkedved egy dögös toptól? Ha igen, akkor nagy valószínűséggel te is boltkóros vagy.Mint Rebecca Bloomwood pénzügyi újságíró, akinek minden bajára az új cucc a gyógyír. Baja pedig van elég. Például az, hogy minden bajára az új cucc a gyógyír, minek folytán mínuszban a bankkártyája, ő maga meg fülig az adósságban. Tudja, hogy vissza kéne fognia magát, de nem tudja. Kipróbálja mindazon módszereket, melyeket maga tanácsol lapjában a hozzá hasonló szenvedélybetegeknek - mint mondjuk költs keresebbet, keress többet -, de egyik se jön be. Egyre nyomasztóbb pénzzavarából egyre hajmeresztőbb történetekkel próbál kimászni. S ha az akció balul sül el, vesz magának valamit... valami apróságot... Vajon képes-e hősnőnk kiszabadulni az álomvilágból, a hazugságok, adósságok csapdájából, és megtalálni az igaz szerelmet? Túllépted a hitelkeretet? Mínuszban a számlád? Nincs egy vasad sem? Fűnek-fának tartozol? Az Egy boltkóros naplója akkor is jó befektetés. Alkalmi vétel, vedd meg azonnal.Mint minden rendes férfi, én is kaptam már dührohamot, amikor a hozzám tartozó hölgy hosszasan időzött egy próbafülke magányában. Rángatózott már a szemem alatti kis ideg, amikor megtudtam, mennyibe is került az a szandál, ami tulajdonképpen nem más, mint bőrzsinegek laza halmaza. Csodálattal vegyes rettenettel figyeltem, micsoda fények gyúlnak nők szemében, amikor megállnak egy bőrdíszműves kirakatánál, ahol látszólag teljesen egyforma táskák sorakoznak egymás mellett. Nagyon sokat adtam volna érte, ha megtudom, mi járhat ilyenkor a fejükben.Mindenesetre remekül szórakozunk, amikor Sophie Kinsella betekintést enged hősnője, Rebecca Bloomwood, londoni újságírónő életébe. És fejébe. Melyben árcédulák és befizetetlen, majd a legelképesztőbb helyekre elsüllyesztett számlahegyek képe kavarog. Valamint erősen munkáló bűntudat vétkesen könnyelmű vásárlási mániája miatt, megfűszerezve némi kisebbségi érzéssel. Rebecca tudatalattijában tanyát vert továbbá Bridget Jones és az ő fékezhetetlen humora, meg az Amerikai pszicho Pat Bateman-je, már ami a márkák és flancos helyek beható ismeretét illeti. Mindez elég-e, hogy a bájos újságírónő cserlésekkel-botlásokkal tarkított élete tündérmesévé (ami a gazdag pasi és tévés karrier találkozása az ezredforduló boncasztalán) alakuljon? Hú... Nem fogják kitalálni..."

Értékelés: 10/10

2009. május 3., vasárnap

Könyv - Meg Cabot: Neveletlen hercegnő naplója 10

Elolvasva: 2009. 05. 02

Nagy - nagy izgalommal vártam, hogy végre megjelenjen az utolsó, befejező kötet. Viszont szomorú is vagyok, hogy ez az utolsó, és nem olvashatom többé.
Eddig fanatikusan olvastam a kis hercegnő történeteit, és várva vártam, hogy megjelenjenek a részek. Az írónő naplójából derült ki számomra, hogy a 10. lesz a befejező kötet, mikor Mia leérettségizik. Ez meg is történt, és így is lett.
Sok oldalon olvastam már a könyvről kritikát, és a legtöbb helyen le is húzták, szépen rendesen a könyvet. Nem tudom más, aki olvasta hogy van vele, de én izgalommal vártam, hogy mi fog történni, mi lesz Lillyvel, J.P.-vel, meg Michaellel. És ez a könyv utolsó 100 oldalára be is teljesült. Este már le nem bírtam tenni, muszáj volt a végére érnem, mert nem hagyhattam magam kétségek között. De minden jó, ha ége jó, csak sajnos ennek tényleg VÉGE! :(

"Mia elég hosszú kihagyás után jelentkezik újra: másfél évig nem volt ideje a naplójára, mert a REGÉNYÉN dolgozott. Most viszont befejezte (igaz, senki sem akarja kiadni), és újra naplót ír - szüksége is van rá, mert az élete már megint felkavarodott. Pár napon belül érettségizni fog, ráadásul be fogja tölteni a tizennyolcadik életévét, és ennek örömére Grandmére fergeteges partit rendez a modern világ minden hírességének részvételével.
És ha ez nem lenne elég bonyodalom, Michael visszatért Japánból, és milliomos lett belőle. J. P. ugyan nagyon kedves, de határozottan különösen viselkedik. Mia papája vesztésre áll a genoviai választásokon, a közvélemény-kutatásokban ugyanis René herceg toronymagasan vezet. És ha még ez sem lenne elég, Mia az elmúlt időkben meglehetősen ingatag kártyavárat épített maga köré kisebb-nagyobb hazugságokból, amely most összedőlni készül..."

Értékelés: 10/10

2009. május 1., péntek

Film - Alkonyat

Az úgy volt hogy....
Az én mesém is így kezdődött, és megbabonázott, majd bekerültem a rajongók közzé. Nagyon sok blogban olvastam a könyvről is, meg a filmről is, de én úgy voltam vele, hogy nem leszek a rajongója, mivel nem szeretem a vámpírokat. De egyre jobban megtetszett, és múlt héten a könyvet is megvettem, ma pedig eljutottam oda, hogy a filmet is megnézzem. Már pénteken a suliba 2 osztály el kezdte nézni, így én is pár részletet megnéztem belőle, és akkor eldöntöttem, ha törik, ha szakad megnézem ma. És el kell mondanom, hogy megbabonázott, és már nézném a következő részt is! Várom, nagyon várom! :))))


Alkonyat
Twilight
amerikaihorror - romantikus - thriller

Hossza: 120 perc
Gyártás éve: 2008

Rendező: Catherine Hardwicke

Főszereplők:

Kristen Stewart (Bella Swan)
Robert Pattinson (Edward Cullen)

Bella Swan (Kristen Stewart) mindig is különbözött a többiektől. Nem vegyült el a korabeliekkel, nem követte a trendeket és nem igazán foglalkoztatták az osztálytársai. Mikor édesanyja újraházasodik és Bellát elküldi apjához, aki egy Forks nevű kisvárosban lakik, a lány nem nagyon vár változást az új helytől. A dolgok mégis fordulóponthoz érnek, mikor megismerkedik a titokzatos és feltűnően jóképű Edward Cullennel (Robert Pattison), aki egyáltalán nem olyan, mint a többi fiú. Intelligens, szellemes és mintha egyenesen a lelkébe látna. Hamarosan szenvedélyes és meglehetősen szokatlan kapcsolat alakul ki köztük. Rendkívül szokatlan, ugyanis Edward tényleg nem olyan, mint a többi fiú: puszta kézzel képes megállítani egy mozgó autót, s nem mellesleg 1918 óta egy percet sem öregedett. Halhatatlan, mint a vámpírok. Közéjük tartozik. De nincsenek hegyes szemfogai és nem iszik emberi vért sem: családjával más életmódot választottak. És Edward úgy érzi, Bella az a lány, akiről az elmúlt 90 évben álmodott: egy lelki társ. De minél közelebb kerülnek egymáshoz, a fiú annál nehezebben irányítja a benne fortyogó vad ösztönöket, melyeket a lány illata hív elő. S a dolgok még rosszabbra fordulnak, mikor megjelennek a városban a Cullen család ősi ellenségei, James (Cam Gigandet) és Laurent (Edi Gathegi)...

Szereplők: Taylor Lautner (Jacob Black), Billy Burke (Charlie Swan), Peter Facinelli (Dr. Carlisle Cullen), Elizabeth Reaser (Esme Cullen), Nikki Reed (Rosalie Hale) Ashley Greene (Alice Cullen) Jackson Rathbone (Jasper Hale) Kellan Lutz (Emmett Cullen) Cam Gigandet (James) Edi Gathegi (Laurent)
Premier: 2008. november 27. (Magyarország)