2009. május 26., kedd

Film - Egy boltkóros naplója

Ma délutánra végre én is magaménak tudhatom ezt a filmet, és mivel elég hamar hazaértem, ezért egy kis böködés közepette meg is néztem. Meg kell mondjam, örülök, hogy a könyvet olvastam el először, mert az a történet az én számomra kerekebb. Ott Rebeca már alapból egy gazdasági hetilapnál dolgozik, de ugyanúgy üldözik a végrehajtóktól. És tőlük menekül el a szüleihez, ahol megírja a cikkék a szomszédokról, és lejáratja Luke vállalatát. Tehát van egy kis kavar a film és a könyv között, de jó volt így látni. Nekem tetszett Rebeca sziporkája, és persze a színésznő alakítása is!

Egy boltkóros naplója
Confessions of a Shopaholic

amerikai
romantikus - vígjáték
Gyártás éve: 2009

Rendező: P.J. Hogan
Főszereplők:
Isla Fisher (Rebecca Bloomwood)

Rebecca Bloomwood (Isla Fisher – Mindenképpen talán) egy 25 éves ifjú lány, aki legjobb barátnőjénél Suze-nál lakik a város egyik elegánsabb környékén. Van egy halálosan unalmas állása is, mindemellett pedig fura betegségben szenved: vásárlás-mániás. Ez a szenvedély pedig leginkább anyagilag megterhelő. Olyannyira, hogy Rebeccának is nem futja rá...
Amikor a lány a teljes anyagi csőd szélére kerül, végső kétségbeesésében elhelyezkedik egy pénzügyi tanácsadó lapnál. Hamar ismert és elismert lesz közérthető, hétköznapi embereknek szóló tanácsadó rovata. Cikkei felkeltik egyik jóképű és ambiciózus kollégája, Luke (Hugh Dancy – Este) figyelmét is a lány iránt. Vajon kiderül-e, hogy a lány, akire mindenki hallgat, valójában a behajtók elől menekül? Vajon a plázákban való korzózás marad továbbra is Rebecca életcélja, vagy talál valami fontosabbat is az életben?

Szereplők: Hugh Dancy (Luke Brandon), Krysten Ritter (Suze), Joan Cusack (Jane Bloomwood), John Goodman (Graham Bloomwood), John Lithgow (Edgar West), Kristin Scott Thomas (Alette Naylor), Fred Armisen (Ryan Koenig), Leslie Bibb (Alicia Billington), Lynn Redgrave (Drunken Lady at Ball), Robert Stanton (Derek Smeath)
Munkatársak: Forgalmazó: Fórum Hungary , Forgatókönyvíró: Tracey Jackson,

Premier: 2009. április 9. (Magyarország)

Nincsenek megjegyzések: