2009. július 3., péntek

Sorozat - Pletykafészek

Sokáig gondolkodtam, hogy írjak-e erről a sorozatról post-ot, de úgy döntöttem, hogy igen. Nagyon sok sorozatot szoktam nézni, jó hogy ha meg vannak örökítve a jövő nemzedékének. Valamikor még áprilisban belenéztem egy részébe a sorozatnak a Cool tv-n. Akkor nem fogott meg annyira, hogy nézzem is tovább. Viszont megtaláltam az interneten egy ingyenes fórumon, ahonnan le tudtam tölteni. (Ha valakit érdekel, írjon mailt, és megírom a címét). Letöltöttem az összes részét az első évadnak, és nekiültem megnézni. Volt olyan nap, hogy egyszerre 8 részt is sikerült megnéznem belőle, és a végén nagyon sajnáltam, hogy vége volt a magyar részeknek, és nem tudom tovább nézni. Érdekes volt az amerikai elit tinik életébe belenézni. És most már kíváncsi vagyok rá, hogy tényleg így megy-e Amerikában, vagy ez csak mese. Ezután már csak a könyvet kellene elolvasnom. :)

A Gossip Girl (magyarul): A pletykafészek) egy amerikai drámasorozat, ami az azonos nevű (magyarul: Bad Girl) könyv alapján készült, melyet Cecily von Ziegesar írt.
A sorozat egy webes blog, a Gossip Girl által írja le a társaságbeli tizenévesek életét, akik a New York-i Upper East Side-on nőttek fel, elit magániskolákba járnak, barátokkal, családdal, féltékenységgel és egyéb kérdésekkel foglalkoznak.



Főbb karakterek

Gossip Girl
Gossip Girl -, aki a hangját Kristen Bell-től kölcsönzi- a sorozat soha sem látott elbeszélője. A történéseket hangkommentárral kíséri, melyeket aztán megír a blogjában, amit az Upper East Side összes fiktív, fiatal lakója olvas.

Serena van der Woodsen
Serena a Constance Billard lányiskola legnépszerűbb lánya. Az anyjával, Lilyvel és az öccsével Eric-kel a Palace Hotel egyik lakosztályában lakik Manhattanban. Az öccsével nagyon szoros kapcsolatban van. Gyerekkora óta Blair Waldorf a legjobb barátnője, akivel teljesen felbomlik a kapcsolata, miután Serena bentlakásos iskolába kerül. A távozása előtt Serena egy megállíthatatlan partygirl volt, néha még drogozott és ivott is, de a szexet sem vetette meg. De miután visszatért a bentlakásos iskolából, teljesen megváltozott, és ennek valós okát senki sem tudja. Egészen addig, míg Georgina Sparks, régi partybarátnője vissza nem tér...

Blair Waldorf
Blair Cornelia Waldorf szintén a felső társadalmi osztályba született. Ő az örök barátja Serenának, és szintén a Constance Billard lányiskolába jár. A célja az, hogy bekerüljön a Yale-re. Az apja, Harold ügyvéd, anyja Eleanor divattervező. Blairnek nem esett jól, hogy Serena szó nélkül eltünt, mert nem volt senki, akivel megoszthatta volna abbéli fájdalmát, hogy az apja elhagyta az anyját egy másik férfiért. Mikor barátja, Nate bevallja neki, hogy lefeküdt Serenával, kitör a háború köztük. Végül sikerül közel férkőzniük egymáshoz, és kibékülniük.

Dan Humphrey
Dan humoros és bájos. A korához képest nagyon felnőttesen viselkedik, és ezzel sok jó pontot szerez Serenánál. Nem a felsőbb társadalmi rétegbe született és a szülei pénztárcája nem is tarthat lépést az iskolatársaiéval, ezért nem is tartozik közéjük. Serena mindazonáltal pont azért szereti, mert normális és természetes.

Jenny Humphrey
Jenny Dan 14 éves húga. Barátja Serena öccsének, Eric van der Woodsen-nek. Jenny hagyja, hogy Blair kihasználja őt, mert úgy gondolja, hogy így az ő barátai közé tartozhat. A második évadban dizájner lesz Eleanor Waldorf-nál. De ott sok problémája akad, ezért megpróbál egy saját márkát létrehozni. Azonkívül nem akar iskolába járni, hogy több időt tölthessen munkával. Ebből adódóan sok nézeteltérése akad az apjával.

Nate Archibald
Nate (Nathaniel) ide-oda ingázott Serena és Blair között, mert mindkettővel bizalmas kapcsolatot tartott fent. Minden döntést az apja hozott meg helyette- hogy melyik egyetemre menjen, hogy kit kellene feleségül vennie (Blairt). De Nate-nek egész más tervei és álmai voltak, és úgy vélte, hogy ezt elmagyarázza szüleinek is.

Chuck Bass
Chuck (Charles) egy cinikus egoista. Úgy tűnik, hogy neki nincs problémája, és könnyen tud manipulálni másokat. Úgy gondolja, hogy a nők csak tárgyak, amiket meg tud vásárolni. A második évadban kiderül, hogy azért van rossz kapcsolata az apjával, mert magát okolja azért, mert az anyja elhunyt az ő születése közben.

Vanessa Abrams
Vanessa gyerekkori barátja Dan Humphrey-nak. Vermont-ból költözött vissza New York-ba, ahol Ruby nevű nővérével lakik Williamsburgben, Brooklyn-ban. Nagy tehetsége van filmezésben.

Lily van der Woodsen (később Lily Bass)
Lily többször is elvált, és régebben nem sokat törődött gyermekeivel. Már az első évadban kiderül, hogy régebben szorosabb kapcsolatban volt Dan és Jenny apjával, Rufus-szal.

Rufus Humphrey
Rufus régen rocksztár volt. Nemrégen vált el a feleségétől. Most galériája van Brooklynban. Mindkét gyerekét egy elit magániskolába küldte, hogy onnan később a legjobb egyetemekre mehessenek.

3 megjegyzés:

Ani írta...

köszi, hogy írtál erről a sorozatról, mert pont vége a Született feleségeknek álnunk, így kell egy másik :)

Móni írta...

Nagyon szívesen! :)))))

Edit írta...

Szia!Engem érdekelne, honnan lehet leszedni ezt a sorozatot:)
kérlek írd meg a dittinyuszi kukac freemail.hura:)Jó a blog, én is imádok olvasni, és filmet nézni, ha lehet összehasonlítani a kettőt:)
Köszi