2009. augusztus 24., hétfő

Könyv - Mark Cotta Vaz: Twilight: Kulisszatitkok

Elolvasva: 2009. 08. 24
Tegnap kivégeztem ezt a könyvet is. Ahhoz képest, hogy elég gyorsan olvasok, jól eltotojáztam ezen a könyvön. De minden szavát, mondatát, képét ki akartam élvezni, és csak olyankor olvastam, mikor egyedül voltam, nyugodt környezetben. Elég olcsón jutottam a könyvhöz, mert ugye nekem ezt muszáj megvennem, de minden forintját megérte! :)
Nagyon sokmindenről olvashatunk a könyvben. Mint ahogy a cím is mondja, rengetek kulisszatitokról. Minden egyes titok nagyon tetszett, egytől - egyig. Edward fényes, csillogó bőrétől kezdve egészen addig, hogy eredetileg kié a Cullen villa stb. Alkonyat rajongóknak KÖTELEZŐ!

"Stephenie Meyer regénye több mint 30 hétig vezette a New York Times bestseller-listáját. Emellett elmondható, hogy mára világszerte igazi kulturális jelenséggé vált. 2008-ban a Twilight saga első részéből nagysikerű filmet forgattak. Az alapos, gazdagon illusztrált kötet segítségével megtudhatod, hogyan született film az Alkonyatból, ebből az olvasók millióit magával ragadó történetből. Az igényes kiállítású krónikáskönyv bemutatja, miként varázsolta mozivászonra Catherine Hardwicke díjnyertes rendezőnő és csapata Meyer lélegzetelállító világát. Az ismert szerző, Mark Cotta Vaz eddig be nem mutatott fényképek, exkluzív interjúk és személyes beszámolók segítségével kalauzol minket a színfalak mögé. Megismerkedhetünk a rendező, a producerek és a díszlettervezők munkájával, így szinte magunk is részesévé válunk az alkotás folyamatának. A könyvből sok egyéb kulisszatitok és anekdota mellett az is kiderül, hogyan született meg a Cullen család címere, miként forgatták a film legdrámaibb jeleneteit, sőt még az is, hogy miért szikrázik a napsugaraktól olyan csodálatosan a vámpírok bőre. És a film forog tovább... Ne foszd meg magad az élménytől!"

Értékelés: 10/9,5 (de csak azért, mert én több képet elnézegettem volna:) )

2009. augusztus 23., vasárnap

Sorozat - CSI: New York-i helyszínlők

Újabb sorozatba kezdtem bele, és ha minden jól megy, akkor mind az 5 évadát meg is tudom nézni. Ezzel a helyszínelőkkel is úgy voltam / vagyok, mint a többivel, hogy az elejét meg tudom nézni a tv-ben (de legtöbb esetben könyvet olvasok közben), utána pedig feledésbe merül. Így legalább egyfolytában meg tudom nézni a részeket, egyik sem marad befejezetlenül. Tipikus helyszínelős sorozat, sok hullával, vérrel, nyomozással, dns-sel stb. A főszereplő hölgy (Melina Kanakaredes) nagy kedvencem, mióta a Providence nevű sorozatban játszott, amit azóta is szeretnék megszerezni, de feledésbe merült, és nem találom. :(

New York-i helyszínelők
CSI: NY

Műfaj: dráma / krimi / thriller
Alkotó(k)
Anthony E. Zuiker
Ann Donahue
Carol Mendelsohn
Főszereplő(k)
Gary Sinise
Melina Kanakaredes
Carmine Giovinazzo
Hill Harper
Eddie Cahill
Vanessa Ferlito (2004-2005)
Anna Belknap (2005-)
Emmanuelle Vaugier(2008-)
A.J.Buckley
Robert Joy

A New York-i helyszínelők (CSI: NY) egy amerikai bűnügyi tévésorozat, amely 2004. szeptember 22-én indult a CBS csatornán. A széria A helyszínelők második spinoffja, bemutatkozása a Miami helyszínelők egyik epizódjában volt, amikor Horatio Caine New Yorkba utazott egy Miamiból megszökött gyanúsított nyomában. A New York-i helyszínelők sokkal véresebb, mint a Miami, és a második évadig erős kék hatással forgatták, majd a CBS elnöke, Les Moonves "kevéssé rideggé" szerette volna tenni a műsort.
Még egy kétrészes crossover készült a Miami a NY és között, ami november 7-én, illetve november 9-én került adásba. Az epizódok egy repülőgépbaleset és egy elszökött sorozatgyilkos körül bonyolódtak, mindkét sorozat szereplőivel.
Akárcsak a másik két Helyszínelők esetében, a főcímdal a The Who egyik száma; ezúttal a "Baba O'Riley", vagy nemhivatalos néven "Teenage Wasteland".
A sorozatot Magyarországon a Viasat3 2005 szeptemberében kezdte sugározni, de szintén látható az AXN csatornán és az RTL Klub műsorán

2009. augusztus 22., szombat

Film - Anya, lánya, unokája

Egy könnyed vígjátékra számítottam, mikor elővettem ezt a filmet, de nem ezt kaptam. 3 generációról szól a film, mint a cím is mutatja. A lány hazavitte az unokát az anyához, mivel már nem bírt vele. De kiderült, hogy a lány viszont súlyos alkoholproblémákkal küzd, mióta meghalt az apa. Az unoka pedig besározza a nevelőapát, amiből kiderült hogy tényleg hibás a nevelőapa. A vége szerencsére happy end. :)


Anya, lánya, unokája
Georgia Rule

amerikai vígjáték

Hossza: 113 perc
Gyártás éve: 2007

Rendező: Garry Marshall

Főszereplők:

Jane Fonda (Georgia)
Lindsay Lohan (Rachel)
Felicity Huffman (Lilly)

Rachel egy igazi lázadó tinédzser és hisztikirálynő: iszik, bulizik, káromkodik. Amikor a lány autóbalesetet okoz, alkoholista anyja, Lilly számára végleg betelik a pohár. Mivel nem tudja kihez adni az izgága és lobbanékony lányt, Lilly kénytelen visszatérni arra a helyre, ahova a legkevésbé sem vágyott: édesanyja Idaho-i farmjára.
Így kerül Rachel egy csendes mormon faluba nagyanyjához, Georgia-hoz, aki nem az a tipikus aranyos nagyi. Ő szigorú szabályok szerint él. Számára Isten az első, ezután következik a munka. Meg is gyűlik a baja nagyszájú unokájával. Rachel egy pillanat alatt felrázza az álmos kisvárost, és ahogy telik az idő, Georgia is kezdi megérteni, honnan ered a fiatal lányban oly’ erősen munkáló düh. Szörnyű családi titokra derül fény, melynek hatására még Lilly is visszatér a kisvárosba, hogy meggyőződjön róla, igaz-e a dolog. A három generációt képviselő nők számára itt a megfelelő alkalom arra, hogy rendezzék vitás dolgaikat, és hogy megpróbálják megérteni a másikat.
Garry Marshall, olyan nagysikerű komédiák rendezője, mint a Micsoda nő!, az Oltári nő és a Neveletlen hercegnő, ezúttal egy komolyabb hangvételű, érzékeny filmet tett le az asztalra, amely minden generáció számára tartogat meglepetéseket.

Szereplők: Dermot Mulroney (Simon), Cary Elwes (Arnold), Garrett Hedlund (Harlan), Hector Elizondo (Izzy), Dylan McLaughlin (Sam) Zachary Gordon (Ethan) Laurie Metcalf (Paula)

Munkatársak: író: Mark Andrus, Zene: John Debney, Operatőr: Karl Walter Lindenlaub, Forgalmazó: Fórum Hungary ,

Premier: 2007. szeptember 20. (Magyarország)

Könyv - Stephanie Calman: Egy rossz anya vallomásai

Elolvasva: 2009. 08. 22
A könyvtárban jött velem szembe ez a könyv már jó régen, de még csak most volt időm elolvasni. Olyan témát boncolgat az írónő, ami néha az én lelkemben is felvetődik. Ha anya leszek, jó anya leszek? Jól fogom őket nevelni?
Az írónő a saját élményeit osztja meg velünk. Soha nem akart gyereket, mégis kétgyermekes anyuka lett. Leírja minden olyan élményét, ami a pozitív teszttől egészen az óvodáig, majd az iskoláig. Mindenről őszintén ír, egy kis humorral fűszerezve. Első gyermeke egy kisfiú Lawrence. Majd rögtön jön a második gyermek is, alig lesz 1 éves a kisfiú, mikor kiderül, hogy Lydia útban van. Ezután a szüléstől kezdve, a gyereknevelésen át, a bölcsődéig, óvodáig, iskoláig minden nehézségről ír. Megjárják a fogorvost is, ahol a kisfiúnak két lyukas fogát találnak. Majd elmegy egy másik orvoshoz, hátha ő nem talál két lyukas fogat. Végig azzal a hittel van, hogy mossák a fogukat, nekik nem lehet lyukas foguk.
Ajánlom mindenkinek, aki már anyuka, és mindenkinek, aki még nem anyuka!

"Anya vagy?
És tökéletes?
Most őszintén!
Elégedett vagy önmagaddal?
Te is fogadkoztál, hogy sosem követed el majd azokat a hibákat, amiket a szüleid? Hogy te leszel az anyaság mintaképe, aki folyton mosolyog, mindig üde, és állandóan tettre kész? Gyerekeid minden kívánságát teljesíted, mégis pokollá teszik az életed?
Szeretnél végre lerogyni a kanapéra egy itallal, és végigbambulni egy filmet?
STEPHANIE CALMAN megszegett minden szabályt, mindent "rosszul" csinált, és szembeszállt az összes széles körben elfogadott bölcsességgel és szakmai tanáccsal. Az Egy rossz anya vallomásai botrányos, vicces és mélységesen őszinte regény egy valódi anya tollából, aki nem nevel tökéletes gyereket, de ír az álmatlan éjszakákról, a szexmentességről, a ruhatára lerongyolódásáról, és mindezek gyümölcséről, a hálátlan kamaszokról.

Stephanie Calman két gyermek édesanyja."

Értékelés: 10/8

2009. augusztus 21., péntek

Film - A spanom csaja

Ezt a filmet pedig ma néztem meg, és nagyon tetszett. Az a tipikus romantikus vígjáték egy kis humorral fűszerezve. Egyik kedvenc színésznőm Kate Hudson, próbálom minden filmjét megnézni, ez pedig most jött szembe velem a filmgyűjteményembe. És nem sok filmről mondom ezt, de még akartam nézni, még még még.... :)))) Arra vagyok a legjobban kíváncsi, hogy vajon ez a mi kis hazánkban is megtörténhet-e, hogy vannak-e ilyen pasik, akik ilyeneket csinálnak, és akik felfogadják. Ez talány marad a számomra. :)

A spanom csaja
My Best Friend's Girl

amerikai
vígjáték

Hossza: 101 perc
Gyártás éve: 2008

Rendező: Howard Deutch

Főszereplők:

Dane Cook (Tank)
Kate Hudson (Alexis)
Jason Biggs (Dustin)

Alexis (Kate Hudson) okos, gyönyörű, szexi és önfejű, minden férfi álma. Így Dustiné (Justin Biggs) is, aki öt hét randizgatás után annyira begőzöl a szerelemtől, hogy a lány ijedtében gyorsan lapátra is teszi. Nincs mit tenni, az elkeseredett fiú szakemberhez fordul, aki történetesen Tank (Dane Cook), a legjobb haverja. A bármelyik lányt könnyedén megkapó és megbántó Tank ugyanis különös „szakmát” választott: frissen kirúgott férfiak ex-barátnőit viszi randizni. Méghozzá életük legrosszabbjára. Minden erejével azon van, hogy pokollá tegye a randevút, olyannyira, hogy a lány visszasírja régi pasiját, és hanyatt-homlok meneküljön egykori kedvese karjaiba.

Alexis azonban más tészta, Tank eddigi legnagyobb kihívása. A lány az első ugyanis, akiről leperegnek a trükkök és tudja, hogyan reagáljon a szerelmi blöffre. A dolog nem alakul túl jól, vagyis inkább túl jól alakul, és Tank egyre kevésbé „szakmai” szemmel tekint az ügyre, inkább valami furcsa bizsergést érez…

A spanom csaja vad és szexi komédia Howard Deutch rendezésében, aki eddigi vígjátékaival (A nagy kiruccanás, Még zöldebb a szomszéd nője, A furcsa pár 2.) már biztosította helyét Hollywood nagy nevettetői között.

Szereplők: Lizzy Caplan (Ami), Alec Baldwin (Professor Thompson), Diora Baird (Rachel), Riki Lindhome (Hilary), Mini Anden (Lizzy), Hilary Pingle (Claire), Nate Torrence (Craig), Malcolm Barrett (Dwalu), Taran Killam (Josh), Faye Grant (Merrilee)

Munkatársak: Forgalmazó: Fórum Hungary , író: Jordan Cahan, Zene: John Debney, Operatőr: Jack N. Green, Vágó: Seth Flaum, Látványtervező: Jane Ann Stewart, Jelmeztervező: Marilyn Vance, Producer: Guymon Casady, Producer: Dane Cook, Producer: Adam Herz

Premier: 2008. szeptember 18. (Magyarország)

Film - Pomponsrácok

Mivel szabadságon vagyok, ezért próbálok minél több filmet megnézni. Ez volt az egyik, amit kíváncsiságból töltöttem le. Azt kell, hogy mondjam, hogy aki szereti azt a tipikus amerikai, tini filmeket az nézze meg, aki meg nem, az nem. :) Végre láthattam egy másik filmben a Las Vegas sorozatból megismert Molly Simset, akinek szerintem az a szerep és szinkronhang jobban illett, mint ez.

Pomponsrácok (Fired Up)
2009 - amerikai vígjáték - 90 perc

Stáblista
rendező: Will Gluck, forgatókönyvíró: Freedom Jones, operatőr: Thomas E. Ackerman, zene: Richard Gibbs, producer: Matthew Gross, Charles Weinstock, vágó: Tracey Wadmore-Smith;

Szereplők
Nicholas D'Agosto, Eric Christian Olsen (Nick Brady), Sarah Roemer (Carly), Molly Sims (Diora), David Walton (Dr. Rick), Adhir Kalyan (Brewster)

Shawnnak és Nicknek, a Ford Gimnázium két sztárjátékosának esze ágában sincs még egy nyarat a dögunalmas edzőtáborban tölteni, mikor az év legforróbb hónapjait akár több tucat gyönyörű lány társaságában is élvezhetik... méghozzá a pompontáborban! A fiúk eleinte remekül szórakoznak, miközben eljátsszák a ma született bárányt, akiket csak a szurkolás érdekel - így nem is olyan nehéz rávenni a csajokat a meztelen fürdőzésre és a pucér szurkolásra... Ám minden megváltozik, mikor Shawn belezúg Carlyba, az ellenállhatatlanul dögös vezérszurkolóba, aki nem bízik a srácokban - az ő szívének elnyeréséhez pedig az a legbiztosabb út, ha Shawn és Nick győzelemre segíti a csapatot a nyár végén rendezett nagyszabású pomponversenyen!

2009. augusztus 14., péntek

Könyv - J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Elolvasva: 2009. 08. 13
Már akkor eldöntöttem, hogy újraolvasom ezt a kötetet, mikor megnéztük moziban a 6. részt. Arra nem nagyon emlékeztem, de eléggé friss volt bennem az emlék, hogy azt kezdjem el olvasni. Ezért lett ez a választásom. És megmondom őszintén, hogy nem bántam meg, hogy újra elolvastam, mert szita agyam már elfelejtette. :( Most is csak egy baj volt vele, mégpedig, hogy nagyon keveset tudtam olvasni egy nap a nagyon sok meló miatt. De még így is izgalmas volt újra átélnem Harry összes kalandját a végkifejletig, az utolsó összecsapásig Voldemorttal. Minden egyes mozzanatot elképzeltem a fejemben az ismert helyszínekkel, az ismert szereplőkkel, és már nagyon nagyon várom a filmet! :)

"Ujjait öntudatlanul a karjába fúrta, mintha fizikai fájdalommal viaskodna. Össze sem tudta számolni, hányszor hullott már a vére. Egyszer elvesztette a jobb karja összes csontját, s ennek az útnak a során a homlokán és a kezén viselt sebhely mellé máris szerzett még egyet a mellkasára és párat az alkarjára, se mindeddig soha, egyetlenegyszer sem érezte azt, amit most: hogy végzetesen meggyengült, hogy pőre és kiszolgáltatott lett, hogy varázsereje legjavától fosztották meg. Hermione, ha ezt elpanaszolná neki, azt mondaná, a pálca annyit ér csak, amennyit a varázsló, aki használja. De Hermione nem tudhatja ezt, ő nem élte át, hogy a pálcája magától meglódul, akár az iránytű, és aranyló lángolkat lő az ellenségre. Harry most érezte csak át igazán, hogy mennyire bízott őrangyalában, a pálcájában lévő ikermagban, most, mikor már elveszítette azt."

Harry, mint mindig, most is a Privet Drive-on, az őt csecsemőkorában befogadó Dursley-család otthonában tölti az iskolai szünetet. Ám hetedik tanévét nem kezdheti el a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában. A Főnix Rendje azon fáradozik, hogy biztos helyre szöktesse, ahol Voldemort és csatlósai nem találnak rá. De teljesítheti-e folytonos bujkálás és életveszély közepette a küldetést, melyet Dumbledore professzortól kapott?

A hetedik, s egyben utolsó Harry Potter-regény megjelenése valószínűleg a legnagyobb izgalommal várt esemény a könyvkiadás történetében. J. K. Rowlingnak még a legapróbb, Harry és barátai várható sorsára vonatkozó utalásai is mind szenzációs hírekként láttak napvilágot a sajtóban.

Valóban meghalt Albus Dumbledore? Kinek az oldalán áll Perselus Piton? Mik a megmaradt horcruxok, hová rejtette el lelkét Ő, akit nem nevezünk a nevén? Harry a forradásában hordozza a Sötét Nagyúr lelkének egy darabját, s ezért párszaszájú? Ezekre a kérdésekre választ kapunk a hetedik, egyben befejező kötetben."

2009. augusztus 4., kedd

Könyv - Lois Lowry: Valahol, messze

Elolvasva: 2009. 08. 04
Az az igazság, hogy ezt nem most kellett volna elolvasnom, hanem az Emlékek őre után, mivel ez a trilógia 2. része. De még mikor elkezdtem olvasni az első regényt, nem tudtam. Majd olvastam a Hírvivőt, és éreztem, hogy valami nem stimmel. Bekerült a képbe Kira, aki az első részben nem volt benne, itt pedig már nagy szerepet játszott. De most már sikerült rendbe raknom a dolgokat, és értem a történéseket. A könyv elején Kira elveszti az édesanyját, és a városból is ki akarják száműzni. Végül a Tanács megmenti, és egy különleges feladatot bíznak rá. Az Énekes lepelét kell rendbehozzni. Régebben az égesanyja csinálta ezt a megtiszteltető munkát, de Kira szebben hímez. Az ő feladata lesz majd az üres részek kitöltése is. A lepel képekkel mutatja be a történetüket, a jövőt pedig neki kell megálmodnia. Összeismerkedik Thomassal, aki a fafaragó, és Mattel, aki egy csavargó kisgyerek. Végül pedig megjelenik halottnak hitt édesapja is. Annyit tudok erről a részről mondani, hogy ez tetszett a legjobban a három rész közzül. 200 oldala ellenére tegnap este elkezdtem, ma újra a kezembe vettem, és kétültő helyemben elolvastam. Csak azt az egyet sajnálom, hogy ezt az egy kötetet nem találom semelyik webáruházban. :(

"A Föld ki tudja, melyik zugában, valamikor a jövőben él egy közösség, melyben annak, aki egyedül marad, akinek valami testi hibája van, nincs sok reménye a túlélésre. A sántikáló Kira serdülő lányként jut árvaságra, ám az Őrzők Tanácsa nem csupán megvédi az ellenségeitől, de szinte fényűző körülményeket is biztosít a számára, s egy igen fontos feladattal bízza meg. Mihez kezd a lány megbízatásával, melyet egyedülálló tehetségének köszönhet? - ezt meséli el az Emlékek Őre szerzője különös hangulatú, izgalmas történetében.

A regényt Az Év Legjobb Könyve díjjal tüntette ki az amerikai iskolai könyvtárak folyóirata, a School Library Journal."

Értékelés: 10/10

2009. augusztus 3., hétfő

Könyv - Paola Jacobbi: Akarom azt a cipőt

Elolvasva: 2009. 08. 03
Ez az egyik olyan könyv, ami a Harry Potter mozidélután után vettem kemény 400 pénzért. Hát, annyit is ért. Vagyis kemény 3000 Ft-ot, ami eredeti ára lenne, tutira nem adnám ki. Igaz, cipőmániás vagyok egy kicsit, de annyira nem. (irul-pirul). Elsőnek azt hittem, hogy majd olvasok egy könnyed kis regényt, amibe bele lesznek szőve a cipők, de nem ezt kaptam. Hanem egy könnyed kis olvasmányt a cipők történelméről. Sok mindent megtudtam a cipőkről, a kedvenc balreinacipőmről, a sarkokról, és hogy melyik cipők, hogyan jöttek létre. Aki cipőmániás annak kötelező! :)

"Egy pár cipő nem tesz boldoggá. De rengeteg pár már igen. A cipő a nő legjobb barátnője. Lehet tűsarkú vagy bakancs, báli vagy sportos, szexi vagy laza; kiválasztásuk, becserkészésük, megvásárlásuk olyan szenvedély, mint férfiaknak a foci, a sör vagy a motor. Sokaknál már-már az őrület határát súrolja; Hamupipőkétől a Szex és New York sztárjaiig. Fétistárgy, amiért a nők irigyelnek, és a férfiak a lábad elé hevernek. A világszerte népszerű olasz divatszakértő szellemesen és humorosan elmélkedik a cipők jelentőségéről a nők (és a férfiak) életében. Milánó és Párizs, London és New York cipőfelhozatalát mustrálja, miközben márkaeligazítást tart, és egyúttal divat- és kultúrtörténetet is csepegtet. Könyve elengedhetetlen kiegészítője a divatosan és öntudatosan öltöző nőknek."

Értékelés: 10/5

Sorozat - Szellemekkel suttogó 3. évad

Már nem is tudok róla mit írni, mert mindent leírtam, csak annyit, hogy nagyon JÓÓÓÓÓ! Szeretem nézni, mindig is szeretni fogom. Igaz volt benne olyan rész, amit már így visszagondolva, nem néztem volna meg este, de hát így jártam. Nagyon kíváncsi voltam a végére, ugyanis olvastam itt, a világhálón, hogy a 4.évad első részének az lesz a címe, hogy Jim temetése, és a kíváncsiságom hatott is, mivel megnéztem az első rész belőle. De én nem értem. De majd kiderül. Azt az egyet sejtem, hogy biztos meg fog halni. De ez csak én véleményem!

Epizódok listája:

"The Underneath">>>Melinda találkozik egy olyan nővel, akinek a halott apja Melindát okolja a felesége hirtelen halála miatt. Egy tizenéves fiú Justin,megveszi Melinda képeit és észrevesz egy olyan embert, aki megjelenik mellette.

"Don't Try This At Home">>>Egy főiskolai lánynak, Rachelnek, a szelleme elkezdi üldözni az osztálytársait. A lány meghalt miután megpróbálta a barátaival megidézni Bloody Maryt, és most cselekszik ilyen meglepően és kísértí őket. Azt gondolta, hogy ő valóságban volt Bloody Mary.

"Haunted Hero">>>Jim barátja, Matt memóriaveszteséggel tér haza miután tengerentúlon szolgált a küldetésében . Matt furcsának tűnik mindenkinek, aki ismeri őt a barátnőjét beleértve. Melinda azt találja ki, hogy Matt az egyetlen, aki életben maradt a csapatában Irakban, és nem tudja miért. A halott katonák szellemei megjelennek Melindának és felfedik az igazságot.

"No Safe Place">>>Egy ügyvéd,akinek neve Shane, Melindának segítségét kéri, hogy megpróbálja megakadályozni, hogy a női lesvadásza, Coleen, kísértse őt, miután meghalt. Melinda felfedezi, hogy Shane nem mondhatja el az egész igazságot neki. Melinda rájön arra, hogy Shane lesz ténylegesen az, aki miatt Coleen és Melinda élete veszélyben lehet.

"Weight Of What Was">>>Melinda és Rick Payne professzor beszélgetnek Claudiával, egy olyan főiskolai professzorral, akinek egy diákkal való titkos kapcsolata volt, és aki nemrég meghalt egy autóbalesetben. A barátja, Sophie öngyilkosságot követett el, és Melindának meg kell próbálnia segíteni átkelni a fénybe.

"Unhappy Medium">>>Amikor egy fiatal nő eltűnik, a család felteszi, hogy ez egy emberrablás de váltságdíjfeljegyzés nincs. Jim és Melinda megvitatják az ügyet. A család kapcsolatba lép egy olyan médiummal, akinek Melinda hisz, Melinda beszél a családdal és felfedezi, hogy valami más történt a hiányzó lánnyal.

"Bad Blood">>>Melinda élete bonyolulttá válik mikor egy olyan kísérteties párral találkozik, aki szeret csínyeket csinálni, és fájdalmat okoz egy apának. és a lányának, miután beköltöznek abba a házba, aminél a szellemek laknak. Melinda felfedezi, hogy a szellemek felelősek egy olyan embernek a haláláért, akiről kiderül, hogy csak egy éves.

"All Ghosts Lead to Grandview">>>Melinda és Jim gondoskodnak egy fiatal lányról, Beccáról, aki azt mondja, hogy szintén látja a szellemeket. Azt mondja, hogy elfutott, mert senki nem hinné azt, hogy szellemeket láthatna. Melinda azt veszi észre, hogy Beccát kísérti egy szellem, Daniel. Becca azt akarja a szellemektől, hogy menjenek el, de Melinda meggyőzi Beccát, hogy próbáljon meg segíteni Danielnek . Daniel azt mondja Beccának, hogy a szüleit keresi, de nem találhatja meg őket.

"Holiday Spirit">>>Melinda egy fiatal fiúnak Riley-nek segít karácsonyfát dísziteni,amikor Melinda megpróbálja megkérni őt, hogy mesélje el hogy mi történt az apjával és a ház körül. A szellem megjelenik , aki hisz abban hogy ő Santa Claus ,és elmodja hogy Riley-nek több időt kellene az apjával töltenie.

"Slam" (a.k.a. Slambook)>>>Melinda segít Nednek az új iskolájában, ahol több különböző szellemjárás van. Az eljárásban Melinda csatlakoztatja a véletlen balesetből származó halálesethez visszatért szellemjárásokat és egy olyan szellemet, aki két népszerű diákot okol a halála miatt.

"First Do No Harm">>>Egy tűz után Melinda találkozik egy olyan szellemmel, aki kísérti Jimet. A valóságban ő páciens egy olyan kórházból, ahol megkértek egy ápolót, hogy ölje meg őt, .Ahogy Melinda tanul, rájönn arra hogy a szellemnek semmikőze Jimhez és a tűz esethet.

Home But Not Alone">>>A furcsa események veszikkörül Ned új barátnőjét és a családját. Ned kiáll Melinda mellet, hogy ki hiszi azt, hogy őket kísértheti az elhunyt apjuk. Melinda végére jár ennek és segít összetartani a családot.

"The Gravesitter">>>Melinda szembeszáll a város naplóírójával, Justin Yates-sel és azzal fenyegeti meg Melindát, hogy felfedi őt. Justin végül felfedi, hogy személyes egészségügyi problémáktól szenved és azt mondja Melindának, hogy neki szüksége lesz a segítségére, hogy a másik oldalon megtalálja a halott barátnőjét, ha meghal. A szellemek Grandview alatt nyugtalanabbakká válnak.

"Horror Show">>>Melinda vizsgálja egy főiskolai hallgató szellemjárását, miután a diák színhelyeket használ fel olyan horrorfilmekből, amik tartalmazzák Chuckyt és The Ring japán verzióját.De diák azt akarja hogyToby nézzen szembe a félelmeivel

"Deadbeat Dads">>>Payne professzor találkozik Elliottal, a briliánssal,aki zseni Payne öreg barátnői közül az egyiknek a fia. Azt veszi észre , hogy a fiú majdnem 10 éves és ő lehet a fiú apja, ami feldühíti az elhunyt feleségét. Mindazonáltal Melinda rájön, hogy Payne öreg barátnője nem lehet mindaz, aminek tűnik. Melinda felbérel egy magánnyomozót hogy deritsen ki az édesapjáról dolgokat,

"Stranglehold">>>Melinda az apjáról követ néhány nyomot és megtudja hogy az apja belekeveredett egy gyilkossági ügybe, bepereltek 1979-ben, amiben elítélte Paul Eastmant a gyilkosságban egy 10 éves fiú miatt. Melinda fizet egy látogatást a fiú családjának és felfedezi, hogy ő egy olyan nagyon hajlíthatatlan szellem, ami a házába viheti az emberek irányítását. Melinda élőnek találja az apját, de rájön, hogy lehet, hogy Paul Eastman által megszállott.

"Pater Familias">>>A testi tulajdonok egy sorozata végül vezeti Melindát a válaszokba azokért a kérdésekért, amik neki mindig voltak, - miért az apja hagyta neki ezek közül az évek közül mindegyiket és miért úgy döntött, hogy most visszatér. Valamint Melinda megtanul egy megrázó igazságot az anyájától arról, hogy az apja ki valójában."

Film - Doktor szöszik

Valamelyik meleg, fülledt délután néztem ezt a filmet, ami az akkori hangulatomnak meg is felelt. Nem nagyon kellett koncentrálni, és mást is tudtam közben csinálni. Elvileg ez a Doktor szöszi 3. része, ami Elle két unokahúgáról szól. Ahogy sok oldalon láttam, ahogy jellemezik: szirupos, rózsaszín filmecske két szőke cicáról. Ami így, ahogy van, igaz is. De az az egy biztos, hogy én mégegyszer nem fogom megnézni. Kis felejthető film, de kikapcsoló.

"Amikor Elle Woods fiatal, szőke unokatestvérei, Annabelle és Isabelle elköltöznek Angliából Kaliforniába, magukkal hozzák a rózsaszín ruháikat, kiskutyáikat, és így otthonosabban érzik magukat. Mindazonáltal azt veszik észre, hogy nagyon messze állnak a felsőoktatásra felkészítő iskolájuk egyforma egyenruhájától és a pénzre összpontosító struktúrától. Amikor az iskola uralkodó "bandája" bele akarja vonni a lányokat egy bűncselekménybe, Annabelle-nek és Isabelle-nek arra kell használniuk az okosságukat és a bájukat, hogy letisztázzák az ügyet és megmutassák az iskolában, hogy az osztályteremben vagy a bíróságon sem szabad lebecsülni a szőkéket.

Egyéb címek:
Doktor Szöszik
Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 85 perc"