2009. augusztus 22., szombat

Film - Anya, lánya, unokája

Egy könnyed vígjátékra számítottam, mikor elővettem ezt a filmet, de nem ezt kaptam. 3 generációról szól a film, mint a cím is mutatja. A lány hazavitte az unokát az anyához, mivel már nem bírt vele. De kiderült, hogy a lány viszont súlyos alkoholproblémákkal küzd, mióta meghalt az apa. Az unoka pedig besározza a nevelőapát, amiből kiderült hogy tényleg hibás a nevelőapa. A vége szerencsére happy end. :)


Anya, lánya, unokája
Georgia Rule

amerikai vígjáték

Hossza: 113 perc
Gyártás éve: 2007

Rendező: Garry Marshall

Főszereplők:

Jane Fonda (Georgia)
Lindsay Lohan (Rachel)
Felicity Huffman (Lilly)

Rachel egy igazi lázadó tinédzser és hisztikirálynő: iszik, bulizik, káromkodik. Amikor a lány autóbalesetet okoz, alkoholista anyja, Lilly számára végleg betelik a pohár. Mivel nem tudja kihez adni az izgága és lobbanékony lányt, Lilly kénytelen visszatérni arra a helyre, ahova a legkevésbé sem vágyott: édesanyja Idaho-i farmjára.
Így kerül Rachel egy csendes mormon faluba nagyanyjához, Georgia-hoz, aki nem az a tipikus aranyos nagyi. Ő szigorú szabályok szerint él. Számára Isten az első, ezután következik a munka. Meg is gyűlik a baja nagyszájú unokájával. Rachel egy pillanat alatt felrázza az álmos kisvárost, és ahogy telik az idő, Georgia is kezdi megérteni, honnan ered a fiatal lányban oly’ erősen munkáló düh. Szörnyű családi titokra derül fény, melynek hatására még Lilly is visszatér a kisvárosba, hogy meggyőződjön róla, igaz-e a dolog. A három generációt képviselő nők számára itt a megfelelő alkalom arra, hogy rendezzék vitás dolgaikat, és hogy megpróbálják megérteni a másikat.
Garry Marshall, olyan nagysikerű komédiák rendezője, mint a Micsoda nő!, az Oltári nő és a Neveletlen hercegnő, ezúttal egy komolyabb hangvételű, érzékeny filmet tett le az asztalra, amely minden generáció számára tartogat meglepetéseket.

Szereplők: Dermot Mulroney (Simon), Cary Elwes (Arnold), Garrett Hedlund (Harlan), Hector Elizondo (Izzy), Dylan McLaughlin (Sam) Zachary Gordon (Ethan) Laurie Metcalf (Paula)

Munkatársak: író: Mark Andrus, Zene: John Debney, Operatőr: Karl Walter Lindenlaub, Forgalmazó: Fórum Hungary ,

Premier: 2007. szeptember 20. (Magyarország)

2 megjegyzés:

Delfike írta...

Ezt nekem is meg kell néznem! ;)

Móni írta...

Egy kicsit lehangoló, de tanulságos film. Mindenképpen nézd meg!