2009. augusztus 23., vasárnap

Sorozat - CSI: New York-i helyszínlők

Újabb sorozatba kezdtem bele, és ha minden jól megy, akkor mind az 5 évadát meg is tudom nézni. Ezzel a helyszínelőkkel is úgy voltam / vagyok, mint a többivel, hogy az elejét meg tudom nézni a tv-ben (de legtöbb esetben könyvet olvasok közben), utána pedig feledésbe merül. Így legalább egyfolytában meg tudom nézni a részeket, egyik sem marad befejezetlenül. Tipikus helyszínelős sorozat, sok hullával, vérrel, nyomozással, dns-sel stb. A főszereplő hölgy (Melina Kanakaredes) nagy kedvencem, mióta a Providence nevű sorozatban játszott, amit azóta is szeretnék megszerezni, de feledésbe merült, és nem találom. :(

New York-i helyszínelők
CSI: NY

Műfaj: dráma / krimi / thriller
Alkotó(k)
Anthony E. Zuiker
Ann Donahue
Carol Mendelsohn
Főszereplő(k)
Gary Sinise
Melina Kanakaredes
Carmine Giovinazzo
Hill Harper
Eddie Cahill
Vanessa Ferlito (2004-2005)
Anna Belknap (2005-)
Emmanuelle Vaugier(2008-)
A.J.Buckley
Robert Joy

A New York-i helyszínelők (CSI: NY) egy amerikai bűnügyi tévésorozat, amely 2004. szeptember 22-én indult a CBS csatornán. A széria A helyszínelők második spinoffja, bemutatkozása a Miami helyszínelők egyik epizódjában volt, amikor Horatio Caine New Yorkba utazott egy Miamiból megszökött gyanúsított nyomában. A New York-i helyszínelők sokkal véresebb, mint a Miami, és a második évadig erős kék hatással forgatták, majd a CBS elnöke, Les Moonves "kevéssé rideggé" szerette volna tenni a műsort.
Még egy kétrészes crossover készült a Miami a NY és között, ami november 7-én, illetve november 9-én került adásba. Az epizódok egy repülőgépbaleset és egy elszökött sorozatgyilkos körül bonyolódtak, mindkét sorozat szereplőivel.
Akárcsak a másik két Helyszínelők esetében, a főcímdal a The Who egyik száma; ezúttal a "Baba O'Riley", vagy nemhivatalos néven "Teenage Wasteland".
A sorozatot Magyarországon a Viasat3 2005 szeptemberében kezdte sugározni, de szintén látható az AXN csatornán és az RTL Klub műsorán

2 megjegyzés:

Delfike írta...

Mint minden Helyszínelős sorozatot,ezt is imádom nézni. :)

Móni írta...

Akkor már nem vagy egyedül! :)))