2009. augusztus 22., szombat

Könyv - Stephanie Calman: Egy rossz anya vallomásai

Elolvasva: 2009. 08. 22
A könyvtárban jött velem szembe ez a könyv már jó régen, de még csak most volt időm elolvasni. Olyan témát boncolgat az írónő, ami néha az én lelkemben is felvetődik. Ha anya leszek, jó anya leszek? Jól fogom őket nevelni?
Az írónő a saját élményeit osztja meg velünk. Soha nem akart gyereket, mégis kétgyermekes anyuka lett. Leírja minden olyan élményét, ami a pozitív teszttől egészen az óvodáig, majd az iskoláig. Mindenről őszintén ír, egy kis humorral fűszerezve. Első gyermeke egy kisfiú Lawrence. Majd rögtön jön a második gyermek is, alig lesz 1 éves a kisfiú, mikor kiderül, hogy Lydia útban van. Ezután a szüléstől kezdve, a gyereknevelésen át, a bölcsődéig, óvodáig, iskoláig minden nehézségről ír. Megjárják a fogorvost is, ahol a kisfiúnak két lyukas fogát találnak. Majd elmegy egy másik orvoshoz, hátha ő nem talál két lyukas fogat. Végig azzal a hittel van, hogy mossák a fogukat, nekik nem lehet lyukas foguk.
Ajánlom mindenkinek, aki már anyuka, és mindenkinek, aki még nem anyuka!

"Anya vagy?
És tökéletes?
Most őszintén!
Elégedett vagy önmagaddal?
Te is fogadkoztál, hogy sosem követed el majd azokat a hibákat, amiket a szüleid? Hogy te leszel az anyaság mintaképe, aki folyton mosolyog, mindig üde, és állandóan tettre kész? Gyerekeid minden kívánságát teljesíted, mégis pokollá teszik az életed?
Szeretnél végre lerogyni a kanapéra egy itallal, és végigbambulni egy filmet?
STEPHANIE CALMAN megszegett minden szabályt, mindent "rosszul" csinált, és szembeszállt az összes széles körben elfogadott bölcsességgel és szakmai tanáccsal. Az Egy rossz anya vallomásai botrányos, vicces és mélységesen őszinte regény egy valódi anya tollából, aki nem nevel tökéletes gyereket, de ír az álmatlan éjszakákról, a szexmentességről, a ruhatára lerongyolódásáról, és mindezek gyümölcséről, a hálátlan kamaszokról.

Stephanie Calman két gyermek édesanyja."

Értékelés: 10/8

Nincsenek megjegyzések: