2009. július 26., vasárnap

Könyv - Christina Dodd: Újabb botrány

Mikor legutoljára voltam könyvtárba szembe jött velem ez a könyv. Olvasgattam már az írónőről, gondoltam kipróbálom, hátha nekem is bejön. De sajnos azt kell mondanom, hogy nem. A 130. oldalnál nem bírtam tovább, és muszáj volt letennem. Ez az első olyan könyv, amit nem tudtam végigolvasni. Valamikor később, mikor nem lesz már ilyen friss az élmény, lehet megpróbálkozom egy újabb könyvével, de nem most lesz még az.


"Két előkelő unokatestvér személyazonosságot cserél. Madeline de Lacy, Magnus hercegnője szinte képtelen elhinni, hogy előkelő apja kártyán eljátszotta egész birtokát - és vele együtt őt, a lányát is. A makacs Madeline azt tartja magáról, hogy ő Anglia egyik legokosabb fiatal nője. Elhatározza, hogy visszanyeri családja vagyonát, ezért személyazonosságot cserél unokahúgával, Eleanorral, aki társalkodónőként él velük. A szelíd lányt küldi el ahhoz a férfihoz, aki apjától elnyerte a kezét. Ő maga ezután egy megszállott szerencsejátékoshoz szegődik, ahol félénknek, szerénynek próbál látszani. Persze egyik tulajdonság sem igazán jellemző rá, ám mindenáron vissza akarja nyerni a családi vagyont. Amikor már úgy gondolja, hogy a dolgok nem fordulhatnak rosszabbra, találkozik Gabriel Ansellel, Campion grófjával, és a helyzet tovább romlik. Négy évvel korábban Madeline és Gabriel jegyesek voltak, és a lány imádta a férfi szemtelen csókjait. Most még annak a gondolata is, hogy feleségül kellene mennie egy vadidegenhez, eltörpül a kín mellett, hogy ismét szemben találja magát a hűtlen Gabriellel - az egyetlen férfival, akit valaha igazán szeretett."

Mozizás utáni könyvvásárlás

Mert ugye én még mozizás után este 7-kor is képes vagyok könyvet vásárolni. Történetesen az úgy volt, hogy elindultunk a Plázából este 7-kor gyalog az állomásra, mivel fél 8-kor indult a vonatunk. De arra nem számítottunk mi hárman könyvtárosok, hogy kirakodóvásár van a sétáló utcán, ráadásul nem is egy könyves standdal. Úgyhogy megrohamoztuk őket, és mindenki talált magának megfelelő könyvet. Én kemény 1200 Ft - ot költöttem eme 3 könyvre. Már akkor kíváncsi voltam rájuk, mikor láttam egy interjút a Gucci hölgyel, mikor megjelent a könyve. De majd meglátjuk, hogy milyenek lesznek, de potom áron voltak! :))))


Mozizás - Harry Potter

A tegnapi nap folyamán kolleganőmmel és barátnőmmel úgy döntöttünk, hogy megnézzük a Harry Potter legújabb részét. Mivel mind a 4-en fanatikusak vagyunk ezügyben, ezért már egy hete lefoglaltuk a jegyet, hogy még véletlenül se járjunk úgy, hogy ne legyen helyünk. Bementünk hát tegnap délben Debrecenbe, kajáltunk, vásároltunk egy kicsit még előtte. Olyan jóóóóó leárazások voltak Debrecenbe a Plázába, hogy 600 - 800 Ft-ért lehetett már venni Philip Russel felsőket. Én meg is tettem, 800 Ft-ért olyan jó kis piros felsőt vettem, hogy csak na! Csodálkoztam is, hogy van olyan felső abban a boltban, ami jó rám is! :))) Majd jött a film! Úgy voltunk vele, hogy a temérdek cóla és pattogatott majd megteszi a hatását, és tutira nem bírjuk ki együltő helyünkben a 2,5 órát. :) De szerencsére annyira lefoglalt a film, hogy ilyennel nem tudtunk tőrödni. Hallottunk jó illetve rossz kritikákat is a filmről. Azt kell mondanom, hogy én is jobbra számítottam, de azért nem volt az a legrosszabb film. Volt egy rész, amikor a zombik nyúlnak ki a tóból, amikor a terem egyszerre hördűlt fel. Talán ez volt a legizgalmasabb! De én senkit nem akarok sem lebeszélni, sem rábeszélni a filmre, de a ki HP rajongó az úgy is megnézi! :)))))

Harry Potter és a félvér herceg
Harry Potter and the Half-Blood Prince

amerikai - angol
kalandfilm - dráma - fantasy

Hossza: 154 perc
Gyártás éve: 2009

Rendező: David Yates

Főszereplők:
Daniel Radcliffe (Harry Potter)
Emma Watson (Hermione Granger)
Rupert Grint (Ron Weasley)

Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter és barátai számára a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola mindennapjai is bőven elég izgalmat jelentenek nekik: Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron barátnője és Hermione szerelme is épp elég titokzatos és ijesztő. De Harrynek egyre több oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementortámadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy. Dumbledore abban reménykedik, hogy védence megerősödhet, ha jobban megismeri a múltját. De van veszély, amelyre ő sem készülhet fel.

Szereplők: Michael Gambon (Albus Dumbledore), Alan Rickman (Piton professzor), Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange), Jim Broadbent (Horace Slughorn), Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid), Timothy Spall (Peter Pettigrew), David Thewlis (Remus Lupin), Maggie Smith (Minerva McGonagall), Julie Walters (Molly Weasley), Mark Williams (Arthur Weasley),

Munkatársak: Forgalmazó: InterCom, Forgatókönyvíró: Steve Kloves, író: J.K. Rowling, Producer: David Barron, Producer: David Heyman, Zene: Nicholas Hooper, Operatőr: Bruno Delbonnel, Vágó: Mark Day, Látványtervező: Stuart Craig, Jelmeztervező: Jany Temime,

Premier: 2009. július 23. (Magyarország)

2009. július 25., szombat

Sorozat - Szellemekkel suttogó 2. évad

Mikor befejeztem az első évadot, eldöntöttem, hogy muszáj megnéznem a többi részét is, ami megvan. Szerencsésnek mondhatom magam, mivel az eddig összes lement részt magaménak tudhatom. :) Ezért folytattam. az első részek egy kicsit depressziósak voltak a számomra, főleg Andrea halála miatt, de Delia feltűnése sokat segített ennek letudásában. Ezekből a részekből sokat láttam már tv-ben, de nálam nem akadály, hogy újra nézzem. Sokkal jobban szeretem, ha így egyszerre nézhetek meg 2-3 részt, mint hogy csak hetente 1-et. Ezért ha tehetem, mindig megszerzem a kedvenc sorozataimat, és már csak jóval a tv-ben leadott részek után kezdem el nézni. De akkor nincs megállás, és ha tehetem egyszerre akár 4-5 részt is megnézek. Az évad vége felé már észleltem, hogy nem lezs piskóta a befejezése, és szerencsére nem is hibáztam. Nagyon jóóóóóó volt!!! :)

"A fiatal és nagyon csinos Melinda Gordon életének legboldogabb pillanatait különös dolgok zavarják meg. Éppen most ment feleségül nagy szerelméhez, de a közös családi fészek baljóslatú hellyé változik, amikor egy este a vacsora közben az ablakon kirajzolódni látszik valami. Melinda ugyan először rettenetesen megijed, mégis azonnal tudja, hogy ez egy földöntúli jel, s nem más, mint egy szellem kéri a segítségét. Most már csak az a kérdés, hogy vajon a családja közreműködésével sikerül-e megfejteniük az egyre csak ismétlődő
túlvilági üzeneteket."

2009. július 22., szerda

Könyv - Sophie Kinsella: Kétbalkezes istennő

Elolvasva: 2009. 07. 21
Már akkor felfigyeltem az irónőre, mikor az Egy boltkóros naplóját megvettem. Már akkor eldöntöttem, hogy ha tehetem, akkor veszek vagy szerzek tőle több könyvet is. Ezt a könyvet a Romantikus Írók Tárházának a fórumán vettem 900 Ft-ért, mivel egy picit el van ázva a vége. De az az ázás kutyafüle, és én meg jól jártam vele!
A könyv romantikus, vicces; a történet pont nekem való. Samantha egy híres jogászcégnél jogász, aki egyik pillanatról a másikra egy nagy hibát követ el. Pedig már éppen teljes jogú partnernek akarták bevenni a céghez, de a hiba miatt elbocsájtották. Felült a legelső vonatra, majd leszállt egy állomáson, bement egy házba vizet és gyógyszert kérni. És egyik pillanatról a másikra házvezetőnő válik belőle. Előtte még azt sem tudta, hogy mi az a porzsák. Egy sor zűrbe keveredik, rátalál a szerelem, és a cégnél is rendeződtek a dolgai.
Aki szereti a könnyed, romantikus, szórakoztató regényeket, amik olvastatják magukat, az ezt e hagyja ki!

"A nevem Samantha, huszonkilenc éves vagyok. Életemben még semmit sem főztem, sőt még egy gombot sem varrtam fel soha. De azt tudom, hogyan kell átstrukturálni egy vállalat pénzügyi megállapodását úgy, hogy megtakarítsak vele az ügyfelemnek harmincmillió fontot. Samantha sikeres, londoni jogász. Rengeteget dolgozik, nincs magánélete, és már csak egy hajszál választja el élete nagy álmától, hogy üzlettárs legyen egy ügyvédi irodában. Stressz és adrenalin nélkül nem tud élni. De egy napon hatalmas hibát követ el, amely romba dönti a karrierjét. Összeomlik, rémületében kirohan a vasútállomásra, felugrik az első induló vonatra, amellyel hamarosan egy vidéki kisvárosban találja magát. Fogalma sincs hol van, ezért bekopog egy házba útbaigazításért, ám ott összekeverik az új házvezetőnővel. Az események hatása alatt belemegy a játékba, noha a házimunkákról enyhén szólva is hiányosak az ismeretei. A háziaknak fogalmuk sincs, hogy egy 158-as IQ-val rendelkező, Cambridge-diplomás jogászt vettek fel - Samanthának pedig fogalma sincs, hogyan kapcsolja be a sütőt ... Hamar beüt a krach. Kaotikus állapotok alakulnak ki, mikor megpróbálja bekapcsolni a mosógépet. kivasalni egy inget. vagy elkészíteni a cordon-bleut vacsorára. Vagy mégsem akkora háztartási antitalentum, mint hitte? Lehet, hogy némi segítséggel képes meggyőző alakítást nyújtani? Rájönnek-e valaha a mun- kaadói, hogy házvezetőnőjük sztár-ügyvéd? Utoléri-e valaha Samanthát a hát- rahagyott élete? És ha igen, vajon lesz-e kedve oda visszatérni? A történet egy mai, modern lányról szól, akinek meg kell tanulnia lassítani, hogy megtalálja önmagát és rájöjjön, hogy milyen is a szerelem. Persze az sem árt, ha tudja, hogyan működik a vasaló. Sophie Kinsella írónő korábban gazdasági újságíróként dolgozott. Bestsellerei közé tartoznak a rendkívül népszerű A mániákus vásárló c. sorozat, illetve a Tudsz titkot tartani c. regények. A családjával Londonban élő írónő legendásan tehetséges szakács és házvezetőnő."

Értékelés: 10/9

2009. július 17., péntek

Film - Éjszaka a múzeumban 2

Már mikor az első részt megnéztem, nagyon kíváncsi lettem a második részre. Éppen akkor jött ki a mozikban, meg is lett, de még most volt időm rá, hogy megnézzem. Ezen a meleg délutánon, amikor már élvezhetem a szabimat sort is kerítettem rá. És meg kell, hogy mondjam, nem csalódtam benne. Nagyon tetszett az elejétől a végéig. :) A legelső kismajomtól kezdve, az éneklő angyalkákon át a pösze egyiptomi királyig. Aki nem utolsó sorban vicces is volt. :) Tehát aki látta az első részt, annak kötelező darab ez is!

Éjszaka a múzeumban 2
Night at the Museum: Battle of the Smithsonian

amerikai - kanadai
vígjáték

Hossza: 105 perc
Gyártás éve: 2009

Rendező: Shawn Levy

Főszereplők:

Ben Stiller (Larry Daley)
Amy Adams (Amelia Earhart)

Egy egyszerű múzeumőr is sokra viheti: ha van egy izgalmas találmánya egy újfajta zseblámpáról. Larry (Ben Stiller) már nem őriz múzeumokat, jómódú vállalkozó lett belőle. Ám a Washingtoni Természettudományi Múzeum kiállítási tárgyait – régi jó barátait – átszállítják egy másik épületbe, és útközben elvész a Fáraó Aranytáblája, amelynek segítségével éjszakánként életre keltek: a bajban pedig szükség van a régi barátokra.
Larry tehát újra szolgálatba áll, de ezúttal nemcsak egy fáraóval találja szemben magát, hanem új életre keltett szövetségeseivel is: a gonosz oldalon csatasorba áll Al Capone, a gengszter, Rettenetes Iván cár és Napóleon.
Még szerencse, hogy vannak életre kelt kiállítási tárgyak, amelyek hősünk segítségére sietnek. És még nagyobb mázli, hogy köztük van egy nagyon csinos, ifjú nő... csak sajnos reggelenként neki is vissza kell mennie a vitrinbe.

Szereplők: Owen Wilson (Jedediah), Robin Williams (Teddy Roosevelt), Eugene Levy (Einstein), Steve Coogan (Octavius), Ricky Gervais (Dr. McPhee), Dick Van Dyke (Cecil), Christopher Guest (Ivan the Terrible), Jon Bernthal (Al Capone), Alain Chabat (Napoleon), Hank Azaria (Kah Mun Rah)

Munkatársak: Forgalmazó: InterCom, író: Robert Ben Garant, író: Thomas Lennon, Producer: Michael Barnathan, Producer: Chris Columbus, Producer: Shawn Levy, Producer: Mark Radcliffe, Zene: Alan Silvestri, Operatőr: John Schwartzman, Vágó: Dean Zimmerman

Premier: 2009. május 21. (Magyarország)

Könyv - Patrick Süskind: Parfüm - Egy gyilkos története

Elolvasva: 2009. 07. 17
Hát mit is mondjak (vagyis írjak) erről a könyvről. Tudnék jót is meg rosszat is. Az biztos, hogy itt is a bevált receptet tudnám írni, vagyis a könyv jobb volt, mint a film. Sokkal részletesebb volt, sokkal jobban át tudtam élni magamban a helyzeteket, mint a filmben. Viszont egyet sajnálok csak, de nagyon nagyon, hogy nem érezhettem meg én is az összes illatot / szagot, amit leírtak a könyvben. Igaz amilyen kifinomult szaglásom van, ez lehet nem volna jó ötlet. :)
A főszereplő Grenouille iránt sokszor nem tudtam, hogy mit érezzek. Volt mikor szerettem, volt mikor sajnáltam, de volt olyan is, hogy undorodtam tőle, vele örültem, mikor megkapta az állását. Egy olyan világot teremtett magának, aminek a középpontjában az illatok állnak. Ő így volt szerelmes is, az illatok által. A hőn áhított nőnek is az illatát vette feleségül. És végül az alattvalójává tette az egész világot, majd nagyot bukott. Sajnos ez a mai világban is így van, hogy a magasról nagyon mélyre lehet zuhanni. Ajánlom mindenkinek, aki csak teheti olvassa el.

"A német Nagy Könyv legnagyobb német nyelvű sikere. Megjelenése után szinte azonnal világsiker lett, negyvenkét nyelvre fordították le a titokzatos író nem kevésbé titokzatos könyvét. Jean-Baptiste Grenouille az illatok géniusza volt, aki a 18. századi Franciaország többi szörnyetegével szemben azért merült feledésbe, mert zsenialitása és nagyravágyása olyan területre korlátozódott, amely nem hagyott nyomot a történelemben.Grenouille számára a világ nem fények, színek, látható-megfogható dolgok összességéből, hanem az illatok sokszínű forgatagából állt. S mert ez a furcsa lény első eszmélésétől kezdve a művészi tökélyre törekedett, megalkotta a világ legtökéletesebb parfümjét. A csodálatos szert, amellyel ha behinti magát, szeretni fogják. Nem tudnak majd ellenállni neki a nők, megkívánják, őt, a szerencsétlent, aki Párizs legbűzösebb pontján, a Halpiacon született. Vágya megvalósítása közben attól sem riad vissza, hogy, a parfüm eloállításához több tucat ártatlan lány lenyúzott bőrének illateszenciájára van szüksége. A mindvégig hátborzongató történet olvasása közben szinte lehetetlen eldönteni: a mű a zsenialitásról, a művészi tökéletesség áráról, a magányról, a bűnről írott példabeszéd, vagy pedig dermesztő horror."

Értékelés: 10/8,5

2009. július 15., szerda

Könyv - Stephanie Meyer: Új hold

Elolvasva: 2009. 07. 13
Már egy pár napja elolvastam, de csak most volt időm postolni róla. És már tegnap azt éreztem, hogy én még akarom, akarom..... :) Olyan ürességet éreztem, pedig van itthon egy pár könyv. Nem tudtam mit olvasni, nem tudott mi lekötni. Olyan izgalommal voltam, igaz csak a könyv második felében. Az első fele, amíg Jacobról nem tudtuk meg, hogy mi lenne, nekem olyan depressziós hangulatúnak tűnt. Lehet, hogy nem jó passzban olvastam az elejét (apu halála), de szinte átéreztem Bella érzéseit, és mintha nekem is fájt volna. De mikor kiderült, aminek ki kellett derülni, pörögtek az események. Már bent a munkahelyen is ezt olvastam. :) Beültem az olvasóterembe, feltettem a lábam a párnás székekre, és csak olvastam. Most is csak ezt akarom olvasni! :)))))))))))


"Szilaj gyönyörnek vége is szilaj, lázába pusztul el, mint tűz s a lőpor, mely csókolódzva hal meg: lásd, a méz is csömörletes, mihelyt túlontúl-édes." (Shakespeare - Rómeo és Júlia) Elérkezik Bella 18. születésnapja, ami borzalmas esemény számára, hiszen máris egy évvel "öregebb lesz" mint Edward. Túl borzalmas, ahhoz, hogy még meg is ünnepelje. Alice mégis szervez neki egy születésnapi bulit, ami balul sül el, mikor az ajándékbontásra kerül sor... A szerzőről: Hivatalosan még egy szó sem jelent meg tőle magyarul, de már nálunk is kultusza van, ahogy néhány éve a világ minden táján. A neten szaporodnak a Stephenie Meyer rajongói oldalak. Az amerikai írónő népszerűsége hollywoodi sztárokéval vetekszik. És nem méltánytalanul. Meyer minden kétséget kizáróan egy eredeti hangú író, friss, briliáns stílusú író, aki Twilight (Alkonyat) című regényével üstökösként robbant be az amerikai irodalmi elitbe úgy, hogy közben tinédzserek és felnőttek millióit hódította meg. A sikerszéria folytatódott, az Alkonyatot hamarosan követte a második rész, a New Moon, majd az Eclipse címet viselő harmadik kötet. A könyvsorozat negyedik része - Breaking Dawn - 2008 augusztusában jelent meg Amerikában. Főhősei Bella Swan, az érzékeny, zárkózott 17 éves középiskolás lány, és osztálytársa, a csöppet sem hétköznapi Edward Cullen. Súlyos, sötét titkok veszik körül a fiút, melyeknek árnyéka eléri a lányt is, amikor egymásba szeretnek, az örökösen esőben ázó kisvárosban. Egy csipetnyi a Hegylakóból, némi Rooswell-i melankólia, kaland, romantika, fantasy elemekkel spékelve, remek karakterek, árnyalt viszonyok, sok-sok eredetiséggel és humorral fűszerezve."

Értékelés: 10/10*****

2009. július 13., hétfő

Sorozat - Szellemekkel suttogó 1. évad

Mivel még mindig Alkonyat és Új hold lázban égek, ezért csak ilyen kis rövid sorozatokra van időm. Ezt is általában akkor szoktam nézni, mikor hazalógok a munkából a meleg levegőről a hűs szobába. Bevackolom magam a szobába, bökögetek közben, és megnézek 1 vagy 2 részt belőle. Régebben néztem a tévében, de van olyan rész, ami ismeretlen volt a számomra. És az az igazság, hogy én így szeretek sorozatot nézni. Hogy tudjam, ott van az egész, és bármikor megnézhetem, ha a kedvem úgy akarja! :)))


Szellemekkel suttogó
(Ghost
Whisperer)
színes amerikai filmsorozat, 60 perc, 2005
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


rendező: John Gray
író: John Gray
forgatókönyvíró: John Gray, David Fallon, Jed Seidel, Emily Fox, John Belluso, Catherine Butterfield, Lois Johnson
zeneszerző: Mark Snow
operatőr: James Chressanthis
vágó: John Duffy, Scott Vickrey

szereplő(k):
Jennifer Love Hewitt (Melinda Gordon)
David Conrad (Jim Clancy)
Aisha Tyler (Andrea Moreno)
David Ramsey (Will)
Anne Archer (Beth Gordon)
Jay Mohr (Rick Payne professzor)

A fiatal és nagyon csinos Melinda Gordon életének legboldogabb pillanatait különös dolgok zavarják meg. Éppen most ment feleségül nagy szerelméhez, de a közös családi fészek baljóslatú hellyé változik, amikor egy este a vacsora közben az ablakon kirajzolódni látszik valami. Melinda ugyan először rettenetesen megijed, mégis azonnal tudja, hogy ez egy földöntúli jel, s nem más, mint egy szellem kéri a segítségét. Most már csak az a kérdés, hogy vajon a családja közreműködésével sikerül-e megfejteniük az egyre csak ismétlődő túlvilági üzeneteket.

2009. július 6., hétfő

Könyv - Stephanie Meyer: Alkonyat

Elolvasva: 2009. 07. 06
Sokunkat utolért az Alkonyat láz, és közülük engem is. Pedig ha tudnátok, hogy mennyire hadakoztam ellene kézzel - lábbal! Sokkal jobban, mint a Harry Potter láz előtt. És mégis elcsábított, és mostmár nagy hiányt éreznék, ha nem olvastam volna el, vagy nem láttam volna filmen. Minden testrészem beleremegett egy - egy résznél, és mindvégig azon izgultam (pedig jól tudtam, hogy nem teszi), hogy tegye már meg Edward. :) De én azt várom, hogy a legvégére megteszi valaki, és Bella is átváltozik a hideg testű emberkének. De ez csak az én agyszüleményem, senki ne vegye biztosra.
A könnyvel egy picit nehezebben haladtam, mint mások (ahogy olvastam a többieket), de nem bánom. Minden mondatot, minden oldalt alaposan végigrágtam, végigélveztem. A nagy olvasás közepette a filmet is megnéztem újra, és BELESZERETTEM! :))) A könyvebe is, a filmbe is, és Edwardba is! :)))
Este veszem a kezembe a következő részt, és az elejétől a végéig kiélvezem minden mondatát. :)

"Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a "mindennapi" csetlések-botlások fenyegetik. Hanem Ő... Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik... A szerzőről: Stephenie Meyernek már nálunk is kultusza van, noha ez az első magyarul megjelenő könyve. Alkonyat (Twilight) című regényével üstökösként robbant be az amerikai irodalmi elitbe úgy, hogy közben tinédzserek és felnőttek millióit hódította meg. Twilight - A földkerekségen mostantól az Alkonyat a szerelem napszaka!"

Értékelés: 10 / 10*****

2009. július 5., vasárnap

Film - Másnaposok + Alkonyat 2X

Tegnap a nagy melegben, muszáj volt valami olyan dolgok csinálnom, amihez nem kell kimennem az utcára, és maradhatok a 'hűvös' szobában. Ezért úgy döntöttem, hogy filmet nézek. Megnéztem ugye az Alkonyatot másodjára, és most mégjobban beleszerettem a filmbe. :)))))))
Utána pedig egy olyan filmet néztem, amire csak annyit mondok, hogy egy állat film! Aki nagyon jókat szeretne nevetni, és egy picit se zavarja a csúnya beszéd, akkor annak ez a film a tuti!

Másnaposok
The Hangover

amerikai
vígjáték

Gyártás éve: 2009

Rendező: Todd Phillips

Főszereplők:

Bradley Cooper(Phil Wenneck)
Zach Galifianakis(Alan Garner)
Ed Helms (Stu Price)
Justin Bartha(Doug Billings)

Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében: ezért szokták boldog vőlegények és még boldogabb haverjaik alaposan elbúcsúztatni a legényéletet. Doug (Justin Bartha) két nappal a nagy igen kimondása előtt két haverjával (Bradley Cooper, Ed Helms) és jövendő sógorával (Zach Galifianakis) nekivág Las Vegas-nak, ahol a cimborák olyan alaposan ünnepelnek, hogy másnap reggel kénytelenek rádöbbenni: valahol útközben elveszítették az ifjú férjjelöltet.
Kétségbeesett nyomozásba kezdenek. Szerencsére, az előző napi dorbézolásról maradt néhány nyom: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipősfiókban és Mike Tyson a nappaliban. Ezek és homályos emlékeik segítségével igyekeznek bejárni előző éjszakájuk minden állomását, mert mire kezdődik az esküvő, elő kell keríteniük a köddé vált vőlegényt!

Szereplők:Jeffrey Tambor (Sid Garner), Bryan Callen (Eddie Palermo), Mike Tyson (Mike Tyson), Gillian Vigman (Stephanie),

Munkatársak: Forgalmazó:InterCom, író: Jon Lucas, író: Scott Moore, Producer: Daniel Goldberg, Producer: Todd Phillips,

Premier: 2009. június 17. (Magyarország)

2009. július 3., péntek

Sorozat - Pletykafészek

Sokáig gondolkodtam, hogy írjak-e erről a sorozatról post-ot, de úgy döntöttem, hogy igen. Nagyon sok sorozatot szoktam nézni, jó hogy ha meg vannak örökítve a jövő nemzedékének. Valamikor még áprilisban belenéztem egy részébe a sorozatnak a Cool tv-n. Akkor nem fogott meg annyira, hogy nézzem is tovább. Viszont megtaláltam az interneten egy ingyenes fórumon, ahonnan le tudtam tölteni. (Ha valakit érdekel, írjon mailt, és megírom a címét). Letöltöttem az összes részét az első évadnak, és nekiültem megnézni. Volt olyan nap, hogy egyszerre 8 részt is sikerült megnéznem belőle, és a végén nagyon sajnáltam, hogy vége volt a magyar részeknek, és nem tudom tovább nézni. Érdekes volt az amerikai elit tinik életébe belenézni. És most már kíváncsi vagyok rá, hogy tényleg így megy-e Amerikában, vagy ez csak mese. Ezután már csak a könyvet kellene elolvasnom. :)

A Gossip Girl (magyarul): A pletykafészek) egy amerikai drámasorozat, ami az azonos nevű (magyarul: Bad Girl) könyv alapján készült, melyet Cecily von Ziegesar írt.
A sorozat egy webes blog, a Gossip Girl által írja le a társaságbeli tizenévesek életét, akik a New York-i Upper East Side-on nőttek fel, elit magániskolákba járnak, barátokkal, családdal, féltékenységgel és egyéb kérdésekkel foglalkoznak.



Főbb karakterek

Gossip Girl
Gossip Girl -, aki a hangját Kristen Bell-től kölcsönzi- a sorozat soha sem látott elbeszélője. A történéseket hangkommentárral kíséri, melyeket aztán megír a blogjában, amit az Upper East Side összes fiktív, fiatal lakója olvas.

Serena van der Woodsen
Serena a Constance Billard lányiskola legnépszerűbb lánya. Az anyjával, Lilyvel és az öccsével Eric-kel a Palace Hotel egyik lakosztályában lakik Manhattanban. Az öccsével nagyon szoros kapcsolatban van. Gyerekkora óta Blair Waldorf a legjobb barátnője, akivel teljesen felbomlik a kapcsolata, miután Serena bentlakásos iskolába kerül. A távozása előtt Serena egy megállíthatatlan partygirl volt, néha még drogozott és ivott is, de a szexet sem vetette meg. De miután visszatért a bentlakásos iskolából, teljesen megváltozott, és ennek valós okát senki sem tudja. Egészen addig, míg Georgina Sparks, régi partybarátnője vissza nem tér...

Blair Waldorf
Blair Cornelia Waldorf szintén a felső társadalmi osztályba született. Ő az örök barátja Serenának, és szintén a Constance Billard lányiskolába jár. A célja az, hogy bekerüljön a Yale-re. Az apja, Harold ügyvéd, anyja Eleanor divattervező. Blairnek nem esett jól, hogy Serena szó nélkül eltünt, mert nem volt senki, akivel megoszthatta volna abbéli fájdalmát, hogy az apja elhagyta az anyját egy másik férfiért. Mikor barátja, Nate bevallja neki, hogy lefeküdt Serenával, kitör a háború köztük. Végül sikerül közel férkőzniük egymáshoz, és kibékülniük.

Dan Humphrey
Dan humoros és bájos. A korához képest nagyon felnőttesen viselkedik, és ezzel sok jó pontot szerez Serenánál. Nem a felsőbb társadalmi rétegbe született és a szülei pénztárcája nem is tarthat lépést az iskolatársaiéval, ezért nem is tartozik közéjük. Serena mindazonáltal pont azért szereti, mert normális és természetes.

Jenny Humphrey
Jenny Dan 14 éves húga. Barátja Serena öccsének, Eric van der Woodsen-nek. Jenny hagyja, hogy Blair kihasználja őt, mert úgy gondolja, hogy így az ő barátai közé tartozhat. A második évadban dizájner lesz Eleanor Waldorf-nál. De ott sok problémája akad, ezért megpróbál egy saját márkát létrehozni. Azonkívül nem akar iskolába járni, hogy több időt tölthessen munkával. Ebből adódóan sok nézeteltérése akad az apjával.

Nate Archibald
Nate (Nathaniel) ide-oda ingázott Serena és Blair között, mert mindkettővel bizalmas kapcsolatot tartott fent. Minden döntést az apja hozott meg helyette- hogy melyik egyetemre menjen, hogy kit kellene feleségül vennie (Blairt). De Nate-nek egész más tervei és álmai voltak, és úgy vélte, hogy ezt elmagyarázza szüleinek is.

Chuck Bass
Chuck (Charles) egy cinikus egoista. Úgy tűnik, hogy neki nincs problémája, és könnyen tud manipulálni másokat. Úgy gondolja, hogy a nők csak tárgyak, amiket meg tud vásárolni. A második évadban kiderül, hogy azért van rossz kapcsolata az apjával, mert magát okolja azért, mert az anyja elhunyt az ő születése közben.

Vanessa Abrams
Vanessa gyerekkori barátja Dan Humphrey-nak. Vermont-ból költözött vissza New York-ba, ahol Ruby nevű nővérével lakik Williamsburgben, Brooklyn-ban. Nagy tehetsége van filmezésben.

Lily van der Woodsen (később Lily Bass)
Lily többször is elvált, és régebben nem sokat törődött gyermekeivel. Már az első évadban kiderül, hogy régebben szorosabb kapcsolatban volt Dan és Jenny apjával, Rufus-szal.

Rufus Humphrey
Rufus régen rocksztár volt. Nemrégen vált el a feleségétől. Most galériája van Brooklynban. Mindkét gyerekét egy elit magániskolába küldte, hogy onnan később a legjobb egyetemekre mehessenek.