2012. augusztus 8., szerda

Könyv - Meg Cabot: Valódi és képzelt hercegnők

Elolvasva: 2012. 08. 07.
Egy molyos kihívás miatt olvastam el ezt a kis könyvet a mai nap folyamán. Igen, hiába 164 oldal a kicsike, de elég kis mérete van, így nem volt nehéz.
Magához a Neveletlen hercegnő sorozathoz nem tartozik szorosan ez a kis szösszenet, de mégis érdekes történeteket mond el. Hol Grandmére, holMia, hol Lili, hol Tina, hol pedig Michael mondja el a véleményét egy - két témában. De egy közös mindegyikben, hercegnőkről szól. Van olyan fejezet, ahol élő, vagy éppenséggel már nem élő hercegnőkről írnak, mint pl.: Diana hercegnő. Van ahol pedig Csipkerózsikáról és Hamupipőkéről. Minden fejezet és bejegyzés után van Mia kiegészítés és valakinek a tanácsa, hogy ugyan mit kell tenni, ha olyan akar lenni, mint az adott hercegnő.
Elment egy könyvnek, de újraolvasni nem hiszem, hogy fogom. A polcon viszont jól mutat, mert vele teljes a Hercegnős sorozatom. :)

"Ha hercegnő vagy, nap mint nap kétségekkel és nehézségekkel találod szemben magad. Hogyan kerülheted el, hogy az ujjadat megszúrja az orsó? Mit kell tenned, ha egy gonosz uralkodó fenyegeti a bolygódat? Szerencséd van: Mia hercegnő és barátai készséggel segítenek neked. Hasznos tanácsaikkal minden hercegnő – volt, vélt vagy valódi – könnyűszerrel uralhatja saját életét és birodalmát. Ha Kleopátra, Leia és Boadicea győzedelmeskednek a gonosz fölött és megtalálják az igaz szerelmet, hidd el, te sem leszel kivétel, még csak a békát sem kell megcsókolnod! A Neveletlen hercegnő naplója szerzőjének legújabb, sziporkázóan szellemes könyve."

Értékelés: 3

Nincsenek megjegyzések: