2010. január 30., szombat

Könyv - Ronda Thompson: Egy vérfarkas szupermodell vallomásai

Elolvasva: 2010. 01. 30
Egy csöpögős, rózsaszín kis light-os történetet vártam a könyvtől, és fele-fele arányban meg is kaptam. Volt benne egy kis izgalom, egy kis rózsaszín, egy kis modell, egy kis szerelem. Összességében jó volt. A végén rengeteg kérdést hagyott nyitva az író, de miután utánaolvastam kiderült, hogy szegény már elhunyt, és nem lesz második rész. Pedig kíváncsi lettem volna, hogy mi is történt Lou édesanyjával, mikor terhes volt, hogyan lett ő nem fajtiszta vérfarkas. De sajnos ezek nyitva maradnak. Egyetlen egy dolog zavart a könyvben, hogy nagy betűkkel volt írva, és kb. 50 oldal a végén reklám, a többi könyv beharangozója.

"Lou Kipinski. A férfiak megőrülnek érte. Bársonyos fehér bőre, formás hosszú combja, millió dolláros mosolya a modellvilág első számú csillagává avatja. Gyönyörű nő... halálos harapással. Egyedül gyerekkori barátnője tudja a szörnyű titkot, hogy Lou havonta egyszer vérszomjas fenevaddá változik, farkasszőr lepi el a testét, éles tépőfogai nőnek, és nem kegyelmez... Két nőt holtan találnak New Yorkban, akik hasonlítottak Lou-ra. A nyakukon marták meg őket. Miközben egy szadista fenevad liheg a nyomában, Lou-t rémálmok gyötrik; szenvedélyes szeretkezések, melyek szörnyű mészárlásba torkollanak. Vajon tényleg az ünnepelt sztár járja éjjel az utcákat zsákmány után kutatva? Ahelyett, hogy vonyítana a holdra, Lou magándetektívet fogad, aki szintén nem akárki... A New York Times bestseller írója Ronda Thompson felejthetetlen karaktert teremt napjaink "báránybőrbe bújt farkas" történetében. Celebek, sztárok, modellek és rajongók; mind mások, mint aminek képzeljük őket. Sikerkönyve humoros, izgalmas és szenvedélyes bepillantás a modellvilág színfalai mögé."

Értékelés: 10/7

2010. január 24., vasárnap

Könyv - Stephanie Meyer: Breaking down (Hajnalhasadás)

Elolvasva: 2010. 01. 23
Nem bírtam ki, és én is egyike lettem azoknak a rajongónak, aki leszedte a kalózfordítást és órákat ült a gép előtt, hogy elolvassa a várva várt negyedik részt. De csak annyit tudok rá mondani, hogy megérte!!!! Sőt, nagyon nagyon megérte!!!!!!
Próbálok úgy lelkendezni erről a részről, hogy aki még nem olvasta, az ne tudjon meg belőle részleteket, de így nagyon nehéz. Egyszerűen csak annyit írok, hogy megdöbbentő, izgalmas, nagyon szuper!! És nem utolsónak pedig annyira olvastatja magát, hogy telejsen elfelejtkeztem róla, hogy gépen olvasom. Imádtam, imádtam!!!!!
Sok minden történik ennek a résznek is az elején, a vége előtti rész szerintem el lett húzva egy picit, majd a végén a nagy csattanó. Van benne egy pár olyan rész, amit szörnyülködve olvastam, egy pár részt pedig teljes beleéléssel, mintha én lennék Bella. Annyira kár, hogy ez a világ nem létezik, és csak kitaláció. Szívesen megismerkednék az én Edward vámpírommal is. :)))

Értékelés: 10/10

Film - Újhold

Megnéztem én is egyszer. Ekkor felfogtam, hogy mi is történik ebben a részben. Majd megnéztem mégegyszer, és akkor teljesen rájöttem. Rám is rám tört az az érzés, ami Bellára, volt olyan, amikor vele sírtam, és vele örültem a végén. Sokan emiatt a rész miatt lettek Jacob 'fanok', hát ez nekem nem jött össze. Nem szeretem Jacobot, és ez után se fogom szeretni. Igaz, mint pasi nagyon jó, SŐT nagyon, nagyon jó! De mikor utánanéztem és rájöttem, hogy 17 éves a drága, akkor ez a kis imádatom is eltűnt iránta.
Egy szó, mint száz jó volt, lehetett volna jobb is, de a harmadik rész tuti jobb lesz!

Alkonyat - Újhold
Új Hold (Alkonyat 2) - The Twilight Saga: New Moon film

amerikai horror dráma, 2009

magyar bemutató: 2009. november 19.
amerikai bemutató: 2009. november 20.
rendező: Chris Weitz
főszereplők: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Kellan Lutz, Nikki Reed
gyártó studió: Summit Entertainment

Bella 18. születésnapi buliján történik egy kis baleset, aminek következtében a Cullen család elhagyja Forks kisvárosát. A lány ezt a veszteséget alig bírja elviselni, és mindenhol keresi az útat, hogy Edwardot láthassa mégegyszer. Eközben pedig gyermekkori barátjával, Jacobbal közös programot talál, aminek következtében a két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz…

2010. január 17., vasárnap

Kendvenc filmjeim

Anikó hívott még játékra egy pár napja, és most eleget is teszek a kérésnek. Megpróbálom összeírni a kedvenc filmjeimet.


Leges-legelső film, ami teljesen abszolút nyerő az a mindenki által imádott TWILIGHT - ALKONYAT! :) Szerintem senkinek sem kell bemutatnom, imádom, és megunni nem tudom. :)
A New Moon már nyerte el ennyire a tetszésemet, de arról később írok.


A Harry Potter szériából is van egy kedvencem a negyedik rész, a Tűz serlege. De egyáltalán nem azért, hogy Robert is benne játszik, mert nekem nagyon sokáig fel se tűnt, hogy ő is benne van. :)


Ugyan nem film, hanem sorozat, de a Gilmore lányok szinté örök kedvencek a Szívek szállodája sorozatban.

És, mivel nőből vagyok, ezért a romantikus - nyálas - csöpögős filmeket is nagyon szeretem. :) Ebből nagyon sok van, de minden olyan filmet szeretek, amiben Katherine Heigl szerepel.

Szeretném megköszönni Anikónak mégegyszer a lehetőséget, és tovább szeretném adni:

Juditnak
Andinak
Cseverkének

2010. január 7., csütörtök

Könyv - Elizabeth Adler: Ház Amalfin

Elolvasva: 2010. 01. 06
A felénél kellett abbahagynom ezt a könyvet, mert olvastam az Eclipset. De egy pár oldal után vissza tudtam térni ugyanabba a milliőbe, és teljesen átéltem a történetet. Az utolsó 100 oldalt le se tudtam tenni, mert ott jött az izgalom. Szerencsére jóra fordult minden a végén, igaz én azt hittem még az elején, hogy a fiatalabb Nico lesz a szerelme Lamournak, de nagyon őrültem, hogy mégis Lorenzo lett a párja. Romantikával fűszerezett nagyon izgalmas regény, egy kis izgalommal.

"A múlt titkai éppen úgy Olaszországban rejtőznek… mint a váratlan szerelem.
Lamour Harringtonnal másodszor fordult elő, hogy egy tragédia következtében veszítette el a szeretett férfit. Tizenhét éves volt, amikor az apja örökre eltűnt egy titokzatos tengeri balesetben. Amikor a férje is váratlanul meghal, úgy érzi elárulták, és visszatér a kis házba a buja növényzetű Amalfi parton, ahol gyermekkora legboldogabb éveit töltötte az apjával. Csakhogy a mesés partszakaszon magányosan álló házikónak szintén megvannak a maga titkai, és hiába a szikrázóan kék tengeren ringó bárkák, és a mindent betöltő citromillat, Lamour kénytelen szembenézni az igazsággal. Vajon az apja halála tényleg baleset volt? Vagy rejtegetett valamit, és ez vezetett az idő előtti távozásához? Eközben valaki biztos akar lenni benne, hogy Lamour nem fedi fel az idilli, mesés part titkát. Az asszony életébe belép két rejtélyes, erőteljes férfi, és miközben köztük vívódik, rájön, hogy a múlt olyankor tér vissza, amikor az ember legkevésbé várná. Lamournak le kell számolnia kétségeivel, mert csak így szedheti össze a bátorságát és élhet teljes életet.

Adler színes leírásai Olaszországról ugyanolyan csábítóak, mint maga a történet. Az ember szinte érzi a tenger sós illatát, egy jó cappuccino erős, kesernyés ízét. Pompás leírása nyomán legszívesebben összepakolnánk és elindulnánk Rómába! A Ház Amalfin szerelemmel és rejtélyekkel teli, magával ragadó regény, az itthon is átütő sikerű Toszkánai nyár és Riviéra Hotel világhírű szerzőnőjétől."

Értékelés: 10/9

2010. január 6., szerda

Könyv - Stephenie Meyer: Eclipse (Napfogyatkozás)

Elolvasva: 2010. 01. 05
Elolvastam. Igaz lassabban, mint ahogy képzeltem, de nem baj. Így is volt amikor ide-oda kapkodtam a fejemet, hogy mennyi minden történik egy fejezetben. Jacob nekem egyáltalán nem szimpatikus ebben a részben. Tudom, tudom, hogy szerelmes, és bármit megtesz a kiválasztott lányért, vagyis Belláért, de nekem akkor is túl sok. Az az egy biztos, hogy jól néz ki, meg az összes vérfarkas, de nem szeretem! Én Edwardot szeretem, és az akarom, hogy az övé legyen Bella. Sőt Charlie is furcsa volt nekem, de az ő érzéseit lehet azért nem értem meg, mert nem vagyok szülő, de a végére ő is megenyhült. Már csak arra leszek kíváncsi, hogy milyen képet vág akkor, ha elmondják Belláék a nagy hírt! Szóval kétféle érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban, és nagyon - nagyon várom a következő részt! :)

"Őrizd a percet! Mert ami eljön, az el is múlik, ezt a halandók tudják csak igazán. Elmúlt az alkonyat, elmúlt az újhold. De eltűnhet-e a Nap az életedből? Elzárhat-e melegétől a hűvös Hold, amely minden álmod és vágyad tudója? Jacob napsugaras mosolya, vagy Edward holdfényragyogása? Bella mindent elveszíthet: barátot, szerelmet. Két tűz közé kerül. Körülötte felizzik az ősi gyűlölet, miközben régi vérszomjas ellensége még mindig rá vadászik. Ismét választania kell élet és halál között... A nagy kérdés: mit érdemes túlélni? A Twilight saga folytatódik... A Hold megbűvöl. A Nap talán sosem hűl ki. Merj álmodozni! Az álmok nem fogynak el..."

Értékelés: 10/10

2010. január 1., péntek

Összefoglaló

Megpróbálkozok én is a tavalyi év összefoglalásával. :)
2009 áprilisában kezdtem el ezt a blogomat, mivel már nagyon összefojt a másik hobbymmal.

Azóta született 95 bejegyzés.

Ebből:
- 46 szólt könyvekről
- 29 szólt filmekről
- 12 szólt sorozatokról
- 1 szólt a Second Hand kezdeményezésről
- és 7 szólt mindenféléről
A 46 könyv 80 %-át női író írta, 26 könyv volt könyvtárból, 36 volt regény és ebből 17 ifjúsági regény.
Úgy gondolom, hogy ez az arány nem is olyan rossz, ahhoz képest, hogy áprilisban kezdtem el komolyabban foglalkozni a könyvek lejegyzésével. A január és a február hónap pedig apukám halála miatt fekete hónap volt, ez az olvasásban is megérződött.

Kívánok mégegyszer mindenkinek boldog új évet, és olvasásban gazdag 2010-et!