2009. szeptember 28., hétfő

Sorozat - Szívek szállodája

Mikor ennyire magam alatt vagyok, mint a múlt hét végén voltam barátnőm halála miatt, akkor a Szívek szállodája az a film / sorozat, ami egy picit rendbe tudja tenni a lelkemet. Ez a hatás most is megtörtént szerencsére, és már a második évadot nyomatom. Kb. most nézem meg hatodjára a sorozatot, de még mindig az a véleményem róla, hogy IMÁDOM!!!! Megvan az első évadból készült könyv is, előszeretettel vettem meg mindig a megjelenés napján, de sajnos már véget ért. :( Úgyhogy munka után hajrá Lorelai és Rory! :)


Tartalom:
Isten hozta a connecticuti Stars Hollow-ban! Az festői New England-i városkát 1779-ben alapították, és jelenleg 9973-an lakják, köztük a 32 éves Lorelai és 16 éves lánya, Rory – a Gilmore lányok.
A gyors észjárású Lorelai (Lauren Graham) egy szép régi szálloda vezetője és egyben lánya (Alexis Bledel) legjobb barátnője, bizalmasa és mentora, aki minden igyekezetével azon van, nehogy Rory is elkövesse azokat a hibákat, amelyek miatt neki tizenéves korában félresiklott az élete. Lorelai hosszú időre eltávolodott kékvérű szüleitől (Kelly Bishop és Edward Herrmann), most azonban visszatérnek az életébe – akárcsak azok az ügyek, amelyek miatt annak idején eltávolodtak egymástól.
Kitűnő szereplőgárda, érzelem, humor és a rajongóknak csemegét jelentő extrák – a kedvelt tévésorozat 21 részes első évada DVD-n is kihagyhatatlan!

2009. szeptember 20., vasárnap

Könyv - Elizabeth Adler: Találkozunk Provance-ban!

Elolvasva: 2009. 09. 20
Már nagyon rég óta szerettem volna Adlert olvasni, de soha nem volt bent a könyvtárban egy könyve sem. Viszont múltkor egész véletlenül figyeltem fel rá, hogy egy kötet ott lapul a polcon. Gyorsan magamhoz is vettem, és a könyvtáros lányka is kinézte már magának. :) De én voltam a gyorsabb ám! Holnap viszem is vissza, hátha akkor már ő lesz a gyorsabb!
Most fejeztem még be, addig fel se keltem az ágyikóból. :) Nagyon szeretek ágyban olvasni, csak sajnos mostanában nagyon ritkán jut rá időm. Egyszerűen csak annyit tudok rá mondani, hogy felemelően nagyon jóóóóó! Mind a tájleírások, mind pedig az érzelmek, amik végigmennek a könyvön. Biztos fogok még olvasni tőle, ha nem kapják el előlem a könyvtárban a könyveit! :)

"Provence napsütötte vidékén az apró falvak élete titkokkal teli. Ám Franny Marten mit sem tud erről a világról. Az ő kicsiny kaliforniai házát csupán szerelmi álmai töltik meg, csakhogy óriási csalódás éri. Fájdalmáról váratlan esemény tereli el a figyelmét: titokzatos levél érkezik a címére, amelyben egy meghívót talál a régi, neves Marten család provence-i összejövetelére. Noha Franny alig ismeri távoli rokonait, hirtelen elhatározással útra kel élete nagy kalandjára. Egy olyan világba érkezik, amelyikben mintha valamikor régen megállt volna az idő, egy olyan tájra, amelyet a közeli tenger azúr tündöklése ragyog be. És amikor a lány megtudja, valójában miért is terelte a sorsa Provence-be, azt is megérti, hogy a szerelemben gyakran nem minden az, aminek látszik. Elizabeth Adler, a romantikus krimik nagyasszonya, számos pazar helyszíneken játszódó regény világhírű szerzője Toscana, Velence és Capri varázslatos tájai után provence-i randevúra hívja olvasóit. A mesés vidéken játszódó szerelmi történet a világhírű Peter Mayle-regények legjavával vetekszik."

Értékelés: 10/9

2009. szeptember 16., szerda

Film - Nyerj egy randit Tad Hamiltonnal!

Muszáj volt a kis lelkemnek egy ilyen úgymond nyálas, csöpögős filmet néznem. És ez pont azt hozta ki, amit szerettem volna. Egyetlen egy bajom van a filmmel, az pedig a szinkronhangok. Egyik kedvenc színészem Josh Duhamel a Las Vegas sorozat óta, és annyira nyálas szinkronhangot kapott, hogy tisztára beleborzongtam. :S


Nyerj egy randit Ted Hamiltonnal!
Win a Date with Tad Hamilton!

amerikai
romantikus - vígjáték

Hossza: 92 perc
Gyártás éve: 2004


Főszereplők:
Kate Bosworth (Rosalee Futch)
Josh Duhamel (Tad Hamilton)

Képzeld el, hogy találkozol kedvenc mozibálványoddal, és a végén ő fog bálványozni téged! Ez történik Rosalee Futch-csal, a sztárkultuszban élő kisvárosi lánnyal, aki nyer egy randevút a jóképű hollywoodi szívtipróval. És bár ezzel Rosalie álma valóra válik, legjobb barátja, Pete számára kezdetét veszi a totális káosz. Mert ő az a fiú odahaza, aki mélyen, reménytelenül - és titokban - szintén szerelmes a lányba.

Szereplők: Topher Grace (Pete Monash), Nathan Lane (Richard Levy the Driven), Sean Hayes (Richard Levy the Shameless), Gary Cole (Henry), Ginnifer Goodwin (Cathy Feely), Kathryn Hahn (Angelica), Stephen Tobolowsky (George Ruddy),

Munkatársak: Rendező: Robert Luketic, író: Victor Levin, Producer: Lucy Fisher, Producer: Douglas Wick, Zene: Ed Shearmur, Operatőr: Peter Lyons Collister, Vágó: Scott Hill, Látványtervező: Missy Stewart, Jelmeztervező: Catherine Adair,
Gyártó: DreamWorks Pictures,

2009. szeptember 13., vasárnap

Film - Miért éppen Minnesota?

Muszáj volt tegnap este filmet néznem, legalább nem barátnőmön járt az eszem, aki belekerült a magyar egészségügy rejtelmeibe. Nagyon izgulunk érte, és csak azt üzenjük neki, hogy KÜZDJÉL!!!
Ez a film szerencsére a gondolataimat elterelte, és még nevetni (mosolyogni) tudtam rajta.

Miért éppen Minnesota?
New in Town

amerikai
romantikus - vígjáték

Hossza: 97 perc
Gyártás éve: 2009

Rendező: Jonas Elmer

Főszereplők:
Renee Zellweger (Lucy Hill)
Harry Connick Jr. (Ted Mitchell)

Nincs még egy olyan ambiciózus nő, mint a Miamiban élő Lucy Hill (Renée Zellweger). Szereti a csillogást és a pénzt, de még ennél is jobban imádja a karrierjét, amivel szemben minden csak másodlagos. Mikor szembejön egy új megbízatás, amiben le kell vezényelni egy isten háta mögötti gyár átszervezését, Lucy ráveti magát a feladatra, ugyanis úgy sejti, a siker az újabb előléptetéssel jár. Igen ám, de a rutinmunkának induló feladat nem csak olyan meglepetéseket tartogat számára, melynek hatására egész élete átértékelődik, de még álmai férfijával (Harry Connick, Jr.) is összeakad ott, ahol álmában sem gondolta volna, hogy meglelheti.

Szereplők: Siobhan Fallon (Blanche Gunderson), J.K. Simmons (Stu Kopenhafer), Mike O´Brien (Lars Ulstead), Frances Conroy (Trudy Van Uuden), Ferron Guerreiro (Bobbie Mitchell), Robert Small (Donald Arling), James Durham (Rob Deitmar), Wayne Nicklas (Harve Gunderson)

Munkatársak: Forgalmazó: SPI International Magyarország , író: Ken Rance, író: C. Jay Cox, Producer: Paul Brooks, Producer: Tracey E. Edmonds, Producer: Phyllis Laing, Producer: Andrew Paquin, Producer: Peter Safran, Producer: Darryl Taja, Zene: John Swihart

Premier: 2009. április 23. (Magyarország)

2009. szeptember 12., szombat

Könyv - India Knight: Szex, pasik, gyötrelem

Elolvasva: 2009. 09. 11
Őszintén megmondva nem tetszett ez a könyv. A hátoldalon lévő tartalomjegyzéket elolvasva egy könnyed, szórakoztató olvasmányra számítottam. De nekem egyáltalán nem tűnt annak. :( Nem kötött le, nem tudtam teljes mértékben rákoncentrálni. De nagy nehezen végig tudtam rajta magam küzdeni, de mégegyszer tutira nem olvasom el!

"Clara Hutt harminchárom éves, középosztálybeli angol fiatalasszony. Gyereket nevel, háztartást vezet, és egy magazinba írogat. Szép háza, no meg két imádnivaló gyereke van - akik többnyire idegesítik -, nagy, különc, "darabokra hullott", ámde elbűvölő családja, valamint jóképű (bár egyre titokzatosabb) férje. És rendszeresen szeretkezik - nos, többé-kevésbé.
Megvan a férj, a ház, a gyerekek, szóval minden rendben is volna, ám Clara mégis úgy érzi, valami nem stimmel az életében. Talán épp azért, mert mindene megvan, kissé unatkozik, és elég bizarr módon szórakoztatja magát: folyamatosan nassol, jóllehet némi súlyfelesleggel küszködik; zavarba ejtő témákkal szekírozza a barátnőit és a férjét; ráadásul mindenféle eszement helyzetbe keveri magát. Férje egyáltalán nem "veszi" Clara kétségbeesett vészjelzéseit.
A várva várt párizsi hétvégén, amely romokban heverő házasságukat volna hivatott megmenteni, "hajdani szerelmük kihunyó parazsát újjáéleszteni" - mire észbe kap, elhagyott feleség válik belőle.
A nem várt fordulat észre téríti, rátalál régi önmagára, és egy új, izgalmasnak ígérkező szerelem tűnik fel a láthatáron."

Értékelés: 10/4

2009. szeptember 10., csütörtök

Film - Egy bébiszitter naplója

Tegnap, ahogy írtam is a könyv után megnéztem a filmet is. És azt kell mondanom, hogy őrültem is, hogy így történt. Teljesen más a könyv, de nagyon sok helyen egyeznek is. A karakterek teljesen olyanok voltak a vásznon, mint amilyet én elgondoltam nekik. Olyan sznobok, magasan fent hordó orrúak voltak X.-ék, amilyennek elképzeltem magamnak. :) A főszereplőt már tudtam, hogy ki játssza, ezért őt nem volt nehéz elképzelnem. Összességében nagyon tetszett a film, biztos meg fogom még nézni!

Egy bébiszitter naplója
The Nanny Diaries

amerikai
romantikus - vígjáték
Hossza: 106 perc
Gyártás éve: 2007

Rendező: Shari Springer Berman
Rendező: Robert Pulcini

Főszereplők:
Scarlett Johansson (Annie Braddock)
Laura Linney (Mrs. X)

Annie, friss főiskolai diplomájával a kezében, nehezen tudja eldönteni, hogy anyja álmait valósítsa meg, vagy saját vágyait követve továbbtanuljon. A sors egy váratlan megoldást kínál a döntés elhalasztására: a lány megismerkedik egy, a New York-i felső tízezerhez tartozó családdal. A következő pillanatban már egy ötéves, kisfiúnak látszó ördögfióka nevelőnője, aki mindent elkövet, hogy megnehezítse Annie dolgát. A hétköznapi élethez szokott lány csak kapkodja a fejét a manhattani elit szokásait és értékrendjét figyelve. Értetlenül áll a gyermekeiket idegenekre bízó, idejüket és millióikat vásárlásra és utazásra költő nők életstílusa előtt. Telnek a hetek, és Annie sok mindenre rájön. Például arra, hogy a kisfiú igazából imádnivaló; a munkaadói a csillogó látszat ellenére nem is annyira boldogok és arra is, hogy a szomszéd egyetemista a legjóképűbb férfi Manhattanben.
Kár, hogy a bébiszittereknek tilos a randizás.

A Scarlett Johansson főszereplésével készült romantikus vígjáték egy olyan világba enged bebocsátást, ahova csak a kiváltságosok juthatnak be. A New York-i elit fényűző és nagyvilági életének visszásságairól ugyanolyan kíméletlenül és szellemesen rántja le a leplet, mint ahogy azt Az ördög Pradát visel alkotói is tették.

Szereplők: Paul Giamatti (Mr. X), Alicia Keys (Lynette), Chris Evans (Harvard Hottie), Donna Murphy (Judy Braddock), Nicholas Art (Grayer), John Henry Cox (Dean), Mike Rad (Dude), Kaitlin Hopkins (Bitsy)

Munkatársak: Forgalmazó: Budapest Film , Forgatókönyvíró: Robert Pulcini, Forgatókönyvíró: Shari Springer Berman, író: Emma McLaughlin, író: Nicola Kraus, Executive producer: Kelly Carmichael, Producer: Richard N. Gladstein, Executive producer: Bob Weinstein, Executive producer: Harvey Weinstein, Producer: Dany Wolf

Premier: 2008. március 6. (Magyarország)

2009. szeptember 9., szerda

Könyv - Emma McLaughlin, Nicola Kraus: Dadusnapló

Elolvasva: 2009. 09. 09.
Még Delfikénél olvastam erről a könyvről, és egyszer annyira leakciózva jött velem szembe az Alexandrában, hogy muszáj voltam megvenni. :) Majd rájöttem, hogy a belőle készült film is megvan már kb. azóta, mióta megjelent. :) De kibírtam, és először a könyvet olvastam el. Azt kell mondanom róla, hogy nagyon humoros kis olvasmány volt, és ezt is sajnálom, hogy vége van. Kíváncsi vagyok ám a filmre is, ami nem is várat magára sokáig. :)
A könyv főszereplője Nanny, aki X-ékhez kerül dadának. Szerencséje van, mivel épp a gyermekek személyiségfejlődéséből írja a szakdolgozatát. A legjobb rész nekem az utolsó pár oldal volt, amikor visszamegy a házba, és beolvas a gazdáéknak a maciba belecsempészett kamerába. És az egyik legmeghatóbb jelenet is itt volt, amikor elköszön Grayer-től.
Ha a film is ilyen jó lesz, mint a könyv, akkor jól fogok este szórakozni! :)))

"Nanny, azaz Minden Dadusok Őstípusa ezúttal nem kortalan vénkisasszony, mint közszeretetnek örvendő elődje, Mary Poppins, hanem húszas évei elején járó, életvidám fiatal lány, aki hamarosan gyermekszemélyiség fejlődésből diplomázik a New York-i egyetemen. Anyagi függetlensége megőrzéséért heti két napra elszegődik egy dúsgazdag családhoz dadusnak, hogy X-ék aranyos, értelmes kisfiára vigyázzon. Ám mielőtt észbe kaphatna, a gyermek anyja, a ravasz és szívtelen Mrs. X már nemcsak fia pótanyjává, de saját titkárnőjévé-cselédjévé-szakácsnőjévé és még ki tudja, mivé teszi. Nanny látja a rá leselkedő veszélyeket, de a gyerek kedvéért kitart. Anélkül azonban, hogy sejtené, a rá bízott kisfiúval együtt feláldozható figurává válik egy szabályok nélküli, könyörtelen sakkjátszmában, ahol a gátlástalan játékosok számára csak egy cél létezik: egymáson átgázolva megőrizni gazdag, ám emberi szempontból kiürült státuszukat, illetve ellenfelüket kiütni belőle. Nanny egyetlen fegyvere a szeretet és a fergeteges humor, ám kérdés, hogy a gazdagok dzsungelében ez elég-e, vagy eleve kudarcra van ítélve minden igyekezete."

Értékelés: 10/10

2009. szeptember 8., kedd

Beszerzés

Nem szerettem volna írni az augusztusi beszerzésemről, de ma már megint vettem könyvet és gondoltam leírom. Nem biztos, hogy minden hónapban veszek könyvet, a költségvetésem nem engedi, de ha veszek lejegyzem azt is.
Van nálunk egy újság árus bódé, ahol havonta nem is egy Ulpiusos könyvet lehet venni 500 Ft/darab áron. Szinte hetente többször is megyek nagy izgalommal, hogy milyen újdonságok vannak kitéve. Ma találtam a Cox könyveket 1500 Ft-ért a 3-at. A másik 3-at már régebben vettem, valamikor augusztus elején.





Ugye én se hagyhattam ki a Libri Sorozatimádók akcióját! Igaz egy kicsit kalandos volt a csomag szállítása, de épen és egészségesen megérkezett hozzám. Kis csalafinták voltak a Librisek, mivel az Akciók menüpont alól kivették ezt az akciót, de ha a könyveket keressük még megvannak ugyanilyen áron. A Ward kötetek már nincsenek benne, de a Szingli fejvadász még igen.


Internetes aukció oldalon vettem ezt a két könyvet. A Luxe girl 1400 pénz volt, a másik pedig 1000 Ft. Szinte ajándékok voltak. :)))



Ezt pedig a Tesco külsejében lévő Tóth Könyvkereskedésben vettem 350 pénzért. Megtetszett a tartalma, és kellett. :)))



Ez összesen 15 könyv, ami hozzám képest nagyon nagyon sok!!!!! :)))

2009. szeptember 1., kedd

Könyv - Fejős Éva: Csajok

Elolvasva: 2009. 09. 01
A kollégiumi könyvtárunk még nyár elején elnyerte egy 300 ezer forintos pályázatot, amin nagyon jó könyveket vettek a koli vezetők. Köztük volt a 3 Fejős Éva könyv is. Egyből le is csaptam erre, és neki is álltam olvasni. Nagyon jónak találtam, hogy a leghosszabb fejezet is 6 oldalból állt, és ha csak egy kevés időm volt, akkor is bele tudtam olvasni. Azt az egyet sajnálom, hogy már vége van. :( Elolvastam volna még a 3+1 Vénusz lakó történetét, főleg, hogy izgalmas történéssel fejezte be az írónő. Remélem, hogy a folytatás is ilyen érdekes, fordulatos lesz.


"Játéknak, internetes szappanoperának indult, de „kinőtte” magát: igazi, fordulatos, élvezetes humorral átszőtt regény lett belőle, az élet sírni-, nevetni- és főleg szeretnivaló dolgairól.
Bár Csajok a címe, valójában a pasikról (is) szól: a női-férfi kapcsolatok, a barátság és az „önmagunkra találás” könyve. Magunkra ismerhetünk a három hősnőben, Hannában, Móniban és Flórában, ahogy helyüket és boldogságukat keresve csetlenek-botlanak az életben. Ismerősek a problémáik, legyen szó akár mellplasztikáról, akár állás- vagy partnerkeresésről, netán lombikbébiprogramról, vagy esetleg „csak” egy kutya elhelyezéséről. A pasik bepillantást nyerhetnek a szigorúan női témákba, megtudhatják, igaz-e: a szó többnyire róluk folyik ezen a Vénusz nevű bolygón… És persze a Csajok párkapcsolati kézikönyvnek sem utolsó, hiszen minden hiba, ballépés felsoroltatik benne, amit egy nő és egy férfi elkövethet a szerelemben. És persze recept is adatik, hogy mindez hogyan tehető jóvá...

Szögezzük le mindjárt: ez nem regény. Csupán egy nagyon könnyed sorozat, ha úgy tetszik: "szappanopera" olyan kérdésekről, amelyek foglalkoztatják a mai nőket, de amelyeket legfeljebb csak a legjobb barátnőikkel beszélnek meg. Három nő, egy férfi: Hanna, Móni, Flóra és Márk. Barátok. Mindannyian "vénuszlakók", és mindannyian a fantáziám szüleményei. Csetlenek-botlanak az életben, szeretnek és viszontszeretik őket, néha csalódnak, néha szárnyalnak - mint bármelyikünk. Fejős Éva"

Értékelés: 10/10