2009. szeptember 1., kedd

Könyv - Fejős Éva: Csajok

Elolvasva: 2009. 09. 01
A kollégiumi könyvtárunk még nyár elején elnyerte egy 300 ezer forintos pályázatot, amin nagyon jó könyveket vettek a koli vezetők. Köztük volt a 3 Fejős Éva könyv is. Egyből le is csaptam erre, és neki is álltam olvasni. Nagyon jónak találtam, hogy a leghosszabb fejezet is 6 oldalból állt, és ha csak egy kevés időm volt, akkor is bele tudtam olvasni. Azt az egyet sajnálom, hogy már vége van. :( Elolvastam volna még a 3+1 Vénusz lakó történetét, főleg, hogy izgalmas történéssel fejezte be az írónő. Remélem, hogy a folytatás is ilyen érdekes, fordulatos lesz.


"Játéknak, internetes szappanoperának indult, de „kinőtte” magát: igazi, fordulatos, élvezetes humorral átszőtt regény lett belőle, az élet sírni-, nevetni- és főleg szeretnivaló dolgairól.
Bár Csajok a címe, valójában a pasikról (is) szól: a női-férfi kapcsolatok, a barátság és az „önmagunkra találás” könyve. Magunkra ismerhetünk a három hősnőben, Hannában, Móniban és Flórában, ahogy helyüket és boldogságukat keresve csetlenek-botlanak az életben. Ismerősek a problémáik, legyen szó akár mellplasztikáról, akár állás- vagy partnerkeresésről, netán lombikbébiprogramról, vagy esetleg „csak” egy kutya elhelyezéséről. A pasik bepillantást nyerhetnek a szigorúan női témákba, megtudhatják, igaz-e: a szó többnyire róluk folyik ezen a Vénusz nevű bolygón… És persze a Csajok párkapcsolati kézikönyvnek sem utolsó, hiszen minden hiba, ballépés felsoroltatik benne, amit egy nő és egy férfi elkövethet a szerelemben. És persze recept is adatik, hogy mindez hogyan tehető jóvá...

Szögezzük le mindjárt: ez nem regény. Csupán egy nagyon könnyed sorozat, ha úgy tetszik: "szappanopera" olyan kérdésekről, amelyek foglalkoztatják a mai nőket, de amelyeket legfeljebb csak a legjobb barátnőikkel beszélnek meg. Három nő, egy férfi: Hanna, Móni, Flóra és Márk. Barátok. Mindannyian "vénuszlakók", és mindannyian a fantáziám szüleményei. Csetlenek-botlanak az életben, szeretnek és viszontszeretik őket, néha csalódnak, néha szárnyalnak - mint bármelyikünk. Fejős Éva"

Értékelés: 10/10

Nincsenek megjegyzések: