2012. október 30., kedd

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten

Elolvasva: 2012. 10. 29.

Hát hű, meg ha!! Nem gondoltam, hogy lehet még fokozni a Szent Johanna Gimit, de most már tudom, hogy lehet! :) És még van két rész, úgyhogy bele se merek gondolni, hogy még ott mi vár rám.
Nagyon jó volt olvasni a hétköznapjaikat, a szerelmeiket, a kis veszekedéseiket. Mindennapi történeteik vannak és szerintem ezzel tudja ez a sorozat megfogni az olvasókat. Jó az biztos, hogy nem egy kisvárosi gimnázium története, hanem azért a felsőbb tízezer budapesti gimnáziuma.
Egyik kedvenc jelenetem, amikor Cortez kiállt az iskola ablakába. Hi-hi! :D Nagyon menő volt! De a lényeg az, hogy minden jól sült el, még a pszichológussal is, aki tök jópofa lehetett, így hogy már a végén megismertük.


"December 20-a Reni életének legboldogabb napja, és ettől kezdve minden megváltozik. De vajon csak jó értelemben? Vajon meddig tart a váratlanul jött boldogság? És Reninek sikerül-e nemcsak megszerezni, de meg is tartani Cortezt? Mi mindennel kell megküzdenie a saját félelmein, gátlásain kívül? Hisz Cortez a suli legmenőbb sráca, mindenki rajong érte, Reni viszont, legalábbis a saját megítélése és persze Kinga szerint, a „nyomik” táborát erősíti…
A 11. osztály 2. féléve is tele van izgalmakkal, akárcsak a korábbiak: Dave például élete eddigi legnagyobb próbatételén megy keresztül, Kinga még önmagát is felülmúlja egy diszkóban, Corteznek iskolapszichológushoz kell járnia, Viki „kiborítja a bilit”, Reninek pedig váratlan vendég érkezik a születésnapjára…"


Értékelés: 5

Nincsenek megjegyzések: