2011. július 21., csütörtök

Könyveim

Sok embernél láttam, hogy lefényképezte a könyveit. Na nekem most jött el az idő, mivel ma pakoltam itt, rendezkedtem.
Van még lent a tárolóban 5 doboznyi könyv kb. 200 db, és még a főiskolás könyveim nincs is közte. :)
Biztos fogok majd egy listát közzétenni, mert van egy pár könyvem, amit elcserélnék szívesen, de majd ha időm engedi. :)




2011. július 16., szombat

Könyv - Lisa Jane Smith: Vámpírnaplók II. – Küzdelem

Elolvasva: 2011. 07. 15.
Na ez már mindjárt más, mint az első rész. Igaz nem az igazi, de sajnos nem is lesz szerintem nekem az (de még tévedhetek, van hátra még pár rész), mert én elsőnek a sorozatot néztem meg és hozzá tudom hasonlítani.
Tetszik sok minden a könyvben, ami valószínűleg a sorozatban is tetszik. A két testvér harca egymással egy nőért, Elena szerelme és évődése. Sőt nagyon bejött a vége is, végre egy jó nagy fordulat, amire nem számítottam! Izgatottan várom a harmadik részt! :)

"Damon: elhatározta, hogy megszerzi Elenát. Saját testvére életére tör, hogy az övé legyen a lány. Stefan: elkeseredetten vágyik a hatalomra, hogy elpusztítsa Damont és megvédje Elenát. Kénytelen engedni vérszomjának.
Elena: a lány, aki bárkit választhatna, egy szerelmi háromszög kellős közepén találja magát… és megtörténhet a tragédia!
Kövesd a Vámpírnaplók titkát, ne maradj le az egyre drámaibb fordulatokról.
Küzdelem után árad a Harag.
Mivé fajul a szerelem? Mivé fajul a gyűlölet?"

Értékelés: 4

2011. július 15., péntek

Az olvasás 7 hete - 2 hét

És már elérkezett a 2. hét, ezt még jobban vártam, mint az elsőt, mert könyvtárosként közel állnak hozzám ezek a témák. :)
A második hét témái közül az összeset említeni fogom, mert nem tudok mit kihagyni belőle:
Könyvtár vagy könyvvásárlás? E-book vagy könyv? Milyen rendszer alapján rendezi a könyveit? A sorozatokról.

Könyvtár vagy könyvvásárlás?
Igaz, most nem dolgozom könyvtárban, de elég sűrűn szoktam meglátogatni a városi könyvtárat. Nem nagy választási lehetőség van, de igyekeznek, és mindig találok magamnak valamit. :) Míg volt fizetésem és találtam jó akciókat akkor rendeltem, de most pl. a Kelly 2+2 akcióját nem hagyhattam ki és 4 Sophie Kinsella regénnyel lettem gazdagabb. :) Egyiket sem vetem meg, imádok könyvtára járni, általános iskolás korom óta járok, könyvet vásárolni és kézbe kapni szintén IMÁDOK!!

E-book vagy könyv?
Hitvallásom nem engedné meg az e-book használatát, de csak kizárólag a gyerekek számára. Mióta megvettem életem első laptopját, azóta próbálkozom a képernyőről olvasással több kevesebb sikerrel, de bízom benne, hogy ha már nem lesz ilyen meleg jobban tudom használatra venni.

Milyen rendszer alapján rendezi a könyveit?
Ez most egy aktuális kérdés, mert nyári 'nagypakolás' címszó alatt akarok rendet tenni a polcaimon, és épp a minap gondolkodtam el, hogy hogyan kellene rendszerezni. Legésszerűbb számomra a könyvtári ábécé lenne, sőt meg lehetne spékelni egy Cutter jellel is őket. De még gondolkodom rajta, mert sajnos nem sok helyem van, viszont könyvem annál több. :))) A tárolónkban is van egy nagy doboznyi könyv (főleg kötelezők, fősulis könyvek), amik egy füzetbe vannak nyilvántartva.

A sorozatokról
Nálam a sorozatmánia először a filmeknél jöttek, meg nem tudom mondani, hogy összesen hány sorozatom van DVD-n, elvileg van egy listám róla, de a DVD szám az biztos 300 felet van. :) Könyveknél először a Harry Pottert kezdem el gyűjteni, legalább tudtak barátnőim mit venni nekem ajándékba, míg ki nem gyűlt. Majd jött a Neveletlen hercegnő sorozat, ami szintén teljes, és az Alkonyat sorozat, amiből még az utolsó két részem hiányzik, de lesz még születésnapom. :))


2011. július 10., vasárnap

Könyv - Sophie Kinsella: A boltkóros babát vár

Elolvasva: 2011. 07. 10.
Mikor kézbe vettem ezt a részét a sorozatnak, már a fülszövegnél gondoltam, hogy itt valami nincs rendben. Volt egy bizonyos szereplő, akit nem tudtam beazonosítani. Kiderült, hogy kihagytam egy részt, de ha már elkezdtem nem akartam abbahagyni. De így utólag kellett volna az a kimaradt rész is, de ami késik nem múlik, mivel megrendeltem a Kelly kiadó akciójában az új résszel egyetemben. :)
Ez a rész a szokásos Becky stílusban íródott, amit én kifejezetten szeretek. :) Muris volt olvasni a sok vásárlást, a sok hezitálást, és érdekes volt a Venetiaval kapcsolatos féltékenykedés is. Végre már ilyen oldaláról is megismertük Beckyt

"Becky mérhetetlenül boldog! London legújabb, legpuccosabb divatáruházában dolgozik, férjével Luke-kal álmaik házát keresgélik – talán a titkon áhított, faltól falig érő, cipők tárolására hivatott gardróbra is futja. S ha ez még nem lenne elég a boldogsághoz: ráadásul babát is várnak! Tulajdonképpen madarat lehetne fogatni vele – pláne, mióta kitapasztalta, hogy egy kis shoppingolás kiváló ellenszere a reggeli rosszulléteknek… Elvégre nem tétlenkedhet holmi émelygés miatt, mindennek tökéletesnek kell lennie mire a kicsi megszületik! A belsőépítész tervezte babaszobától kezdve a legújabb trendet követő babakocsin át, egészen a legjobb szakember hírében álló szülésznőig. De amikor kiderül, hogy a híres-neves orvos történetesen Becky férjének okos, szexis exbarátnője, Becky tökéletesnek tűnő világa elkezd darabjaira töredezni. Nem elég, hogy az anyaságra való készülődés kihívások elé állítja, hogy mostantól kettő helyett is kell vásárolnia, még a férjéért is közelharcot kell vívnia a legjobb szülésznővel… Új könyvének több mint nyolc millió eladott példányával Sophie Kinsellát méltán tarthatjuk az egyik legsikeresebb kortárs írónak. A Boltkóros naplójából már jól ismert és szeretnivaló, a vásárlásért végletekig rajongó hősnő, Becky Brandon – született Becky Bloomwood – legújabb, babavárós kalandjain nevethetünk, izgulhatunk, és az Olvasó olykor biztosan a könnyeivel fog küszködni."

Értékelés: 5

Az olvasás 7 hete - 1 hete

Csak nagy nehezen megszületik már ez a bejegyzés is, mivel most fogok neki harmadjára. Tegnap elment a netünk, majd visszajött, de mire megírtam újra elment. Elvileg most már jó, remélem így is marad.

Az első hét témái közül én az alábbi témát választottam:

Ki adott először könyvet a kezébe? Kinek a hatására kezdett el olvasni?

Először könyvet én szerintem az iskola, a tanítónénik hatására vettem a kezembe, és 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a Két Lotti volt az első könyvem. Kb. 20X olvastam el szerintem, de még a mai napig is előveszem néha és elolvasom, ami kb fél óra olvasás, de a mai napig IMÁDOM!!! :) Ezután pedig megindultam az olvasás terén, jöttek a kötelező olvasmányok, a Vuk, a Lassie, a Pál utcai fiúk, Az egri csillagok stb. És a mai napig nem állok meg, mert egy könyvtáros és egy magyar tanár hogy nézne ki, ha nem olvasna. :))))))

2011. július 8., péntek

Könyv - Lisa Jane Smith: Vámpírnaplók I. – Ébredés

Elolvasva: 2011. 07. 07.
Nagyon szeretem az ebből a könyvből készült sorozatot, de ez az első része a könyvnek nem nagyon nyerte el a tetszésemet. Lehet nem nagyon voltam ráhangolódva, vagy túlságosan a sorozat van a szemeim előtt, nem tudom. Azt viszont tudom, hogy adok még egy esélyt neki, mivel a második és a harmadik rész is itt van velem. :)
A történet ott indul, hogy Elena Gilbert visszatér szülei halála után Fell's Churchbe. Majd megjelenik Stefan Salvatore új gyerekként, aki Ellena számára nem idegen, csak látszólag Stefan nem érdekli őt. Különc figurának tartják, mivel senki sem látja enni a suliban, vitába száll a történelemtanárral stb. Mindeközben furcsa dolgok történnek a városban, amikhez Stefannak is köze van, Ellena pedig a vizsgálódásaival lavinát indít el.

"HALÁLOS SZERELMI HÁROMSZÖG Elena: az üdvöske. A királylány, aki minden fiút megkaphat, akit akar.
Stefan: komoly és rejtélyes. Szemlátomást az egyedüli, aki ellen tud állni Elenának, még ha próbálja is védelmezni saját múltjának kísértő retteneteitől.
Damon: szexi és veszélyes. Hajtja a bosszúvágy Stefan ellen, aki elárulta. Elszántan próbálja megszerezni Elenát, és gyilkolni is hajlandó érte.
Két vámpírfivér története a gyönyörű lánnyal, aki nem tud választani közülük.
Pillants bele a Vámpírnaplókba és merülj el elborzasztó titkaikban!
Ébredés majd Küzdelem! És űz a szenvedély…"

Értékelés: 3,5