2010. július 31., szombat

Könyv - Karen Brichoux: Kávé és kung-fu

Elolvasva: 2010. 07. 31
Kedvenc karakter: Ethan
Valószínűleg jó pillanatban álltam neki. Nem ilyen végkifejletre számítottam, szomorú, megható és egyben romantikus volt. Szokatlan volt számomra, hogy minden fejezetben az életét egy kung-fu filmmel hasonlítja, és így én is beláthattam egy kicsit a kung-fu filmek világába (mert ugye nem vagyok járatos benne). Azt viszont nem gondoltam volna, hogy a nagyapával ilyen dolog történik a végén. Tudom, hogy nem illik ilyet írni, de jópofának tartottam, ahogy becsempészte a vadnyugati regényt a nagypapa mellé. A vége a számomra egy picit befejezetlen. Kíváncsi lettem volna, hogyan alakul Nicci és Ethan sorsa. De lehet ez az írónő következő regénye lesz. :) Ja, és ahányszor leírta a kávét és a teát, rögtön rohannom kellett nekem is egyért, hogy átérezzem az ízt. :)

"Hősnőnk, Nicci Bradford igazi rajongója a kung-fu-filmeknek és a bennük tükröződő keletnek – viszont nyugaton él. Egyedül. Szingliként, egy szürke nagyváros borongós hétköznapjaiban. Egészen addig, míg a sors össze nem hozza néhány új emberrel, s míg rá nem döbben, hogy néhány régi ismerősét feleannyira sem ismeri, mint gondolta. Innét kezdve az élete egyre inkább egy kung-fu-filmre emlékeztet – csak épp verekedés nélkül. Bár szó, ami szó: nagy ritkán elcsattan egy-egy kemény és megérdemelt pofon…
Karen Brichoux a Fülöp-szigeteken született. A Kennedy-gyilkosság után, de még Nixon lemondása előtt. Nyolcéves korában látta élete első kung-fu-filmjét, az Öt saolin-mestert. Ez az élmény szemlátomást örökre megfertőzte. A diploma megszerzése után még további hét évig európai történelemmel foglalkozott, majd rádöbbent: megeshet, hogy professzori állásba kényszerül. Mire csapot-papot hátrahagyva elmenekült az egyetem túlságosan is földközeli világából, és történetek írására adta a fejét. Az Egyesült Államokban él férjével és számos bundás háziállatával."

Értékelés: 4

2010. július 27., kedd

Könyv - Claudia Gray: Stargazer – Nézz az égre!

Elolvasva: 2010. 07. 26
Kedvenc karakter: Charity
Izgatottan vártam, hogy elolvashassam az első rész után ezt is, mert nagyon kíváncsi voltam a történetre. Amilyen lapos volt az eleje, olyan csattanós lett a befejezés, és tűkön ülve várom, hogy elolvashassam a 3. részt is. Jó ötlet volt az írónőtől, hogy behozta Balthazar testvérét, és a Lidérceket is, így egy kis izgalom is volt benne. Én nem tudnám összehasonlítani pl. az Alkonyattal, mert ez a történet teljesen más, mint Edwardék. Itt a vámpírok ugyanúgy alszanak, Bianca még szilárd táplálékot is eszik. Ez a Nr.2 vámpírvilág. :)

NÉZZ AZ ÉGRE!

"Visszafojtott lélegzettel figyeltem, ahogy a fagy felkúszik a szoba ablakára és elhomályosítja az éjszakai égboltot odakint, kizárja a holdfényt, de valahogy mégis láttam. A fagy az ablakon minden irányban terjedni kezdett, de nem véletlenszerűen.
Egy kísérteties alakzat kezdett kirajzolódni a jégvirágokból. Egy arc.
Sötét, dühös szeme mintha engem nézett volna.
A legrészletesebb kép volt, amit valaha láttam.
Aztán szíven döfött a felismerés: a fagyember pillantása egyenesen a szemembe fúródott.
Volt idő, hogy nem hittem a kísértetekben."

Az Evernight időtlen falai között mindenkinek van rejtegetnivalója. Különösen alakul Bianca és Lucas titkos viszonya. A lány furcsa alkut köt Balthazarral, akit a múltja kísért. De minden veszni látszik, amikor az akadémiára gonosz erők támadnak. Mindennek legmélyén pedig egy borzongató rejtély lappang: Bianca születésének titka.

Ha mindenütt titkokba ütközöl…
Ha már senkiben sem bízhatsz…
Ha a csillagok az egyedüli barátaid…
Ha félsz, hogy elvéted az utad…
NÉZZ AZ ÉGRE!

Olvass ki múltat és jövőt!"

Értékelés: 4

Új értékelési rendszer

Végignéztem az értékelési rendszeremet, és rájöttem, hogy a legtöbb könyvet 10-9-8-al értékelem. És ez így nem jó már nekem.

Íme az új értékelési rendszerem:

0 - egyáltalán nem jött be, el se tudtam olvasni végig
1 - elolvastam, de végigszenvedtem, többé soha
2 - elolvastam, szenvedtem, de csak egy kicsit
3 - közepes volt, de az biztos, hogy soha nem olvasok tőle semmit
4 - jó volt, kíváncsi vagyok a folytatásra, és olvasok az írótól többet is
5 - nagyon - nagyon tetszett, imádtam, bármikor, bármit tőle

2010. július 23., péntek

Könyv - Elizabeth Adler: Varázslatos Malibu

Elolvasva: 2010. 07. 22
Kedvenc karakter: Kalóz
Egy kicsit tovább tartott olvasni, de nagyon bejött. :) Több helyen játszódott, több ember élete kapcsolódott össze, volt izgalom és romantika is. Egyetlen egy dolog zavart, hogy a könyv utolsó 10 oldalán új könyvekből voltak részletek. Sohase tudtam, hogy meddig tart a könyv. De ezt leszámítva jó volt. :)

"A látvány lenyűgöző és rémisztő egyszerre; egy mesés villa ajtajában gyönyörű, kétségbeesett nő áll, aki csupán egy áttetsző fekete csipke hálóinget visel, és pisztolyt tart a kezében… Ki lehet ez a titokzatos asszony, aki néhány nappal később nyomtalanul eltűnik, míg a gyilkos fegyver Mac Reilly autójában bukkan fel legközelebb? Eközben eszeveszett nyomozás indul Amerika legnépszerűbb filmsztárja után, akinek szintén nyoma vész, és Mac régi szerelmét, Sunny Alvarezt hívja segítségül, nem minden hátsó gondolat nélkül…"

Értékelés: 10/10

Díj

Nikitől és Erikától! Nagyon - nagyon szépen köszönöm! :)

Szabályok:
1. Meg kell köszönni.
2. A logót ki kell tenni a blogomra.
3. Be kell linkelnem, akitől kaptam.
4. Tovább kell adnom 7 embernek.
5. Be kell linkelnem őket.
6. Megjegyzést kell hagyni náluk.
7. El kell árulnom magamról 7 dolgot.

Tovább kellene adnom 7 embernek, de már nem megy, mivel annyira körbejárt, hogy szinte mindenki megkapta már.

7 dolog magamról:
1. Boxeralsóban alszom. :)
2. Minden héten 1X vasalom a hajamat.
3. Rákattantam egy ideje a Farmville-re. :)
4. Nem szeretem a feliratos filmeket.
5. Nem szeretem a karalábét, karfiolt, kelkáposztát, petrezselymet...
6. Kedvenc színem a lila, ami nagyon megy a zöld szememhez.
7. Másik kedvenc hobbym a keresztszemezés.

Nikitől egy másik felkérést is kaptam.
Feladat: írjál ki tíz plusz egy könyvet, amiket te már olvastál, de ajánlanád a többieknek. Nevezz meg öt bloggert, akinek kíváncsi vagy a véleményére, linkeld be őket, és hagyj nekik üzenetet a blogjukban. jó olvasást.

1. Jodi Picoult: Elrabolt az apám
2. Sarah Dessen: Figyelj rám!
3. Charlaine Harris: Inni és élni hagyni
4. Janet Evanovich: Szingli fejvadász 1
5. Syrie James: Jane Austen naplója
6. Patrick Süskind: A parfüm
7. Lois Lowry: Az emlékek őre
8. Agatha Christie: Tíz kicsi néger
9. Sophie Kinsella: Egy bolkóros naplója
10. Meg Cabot: Locsifecsi királynő

2010. július 14., szerda

Könyv - Claudia Gray: Evernight – Örökéj

Elolvasva: 2010. 07. 13
Kedvenc karakter: Balthazar
Meglátszik, hogy szabadságon vagyok, mert csak úgy repülnek ki a könyvek a kezeim közül. :))) Direkt nem olvastam utána, hogy ne tudjak meg semmit egyik szereplőről se, és úgy érzem, hogy nagyon jól tettem. :) Elkezdtem olvasni, és tiszta HP feeling ütött belém. Bentlakásos iskola, különleges diákok és tanárok. Haladtam szép a történettel, majd jött a nagy meglepetés. Az iskolai bál, Lucas és híres 'csók'jelenet, ami egészen másba torkollik. Majd szépen felpörögtek az események, és az utolsó 30 oldalon kibontakozott az egész cselekmény. Alig bírtam letenni. Már itt van a folytatás is. :)
(Ma elvonulok Ráckevére 3 napra egy leánybúcsúra, de viszek könyvet is!)

"Bianca szökni akar. Bianca új diák az Evernight Akadémián, egy háborzongató, gótikus bentlakásos iskolában, ahol az osztálytársak valahogy mind túlságosan tökéletesek: okosak, elegánsak, jófomán olyanok, mint a ragadozók. Bianca tisztában van vele, hogy nem illik közéjük. Ekkor találkozik Jareddel, aki szintén kilóg a sorból, s aki szemmel láthatólag mindent megtesz azért, hogy ne legyen olyan, mint a többi evernightos. Kettejük között tagadhatatlanul van valamiféle vonzalom. Bianca minden veszélyt vállalna, hogy a fiúval lehessen, de sötét, régesrégi titkok elszakítják őket egymástól. Bianca ekkor megkérdőjelez mindent, amit eddig igaznak hitt. Claudia Gray rossz csillagzat alatt született szerelmi története, és a veszélyes szövetségeket felvonultató izgalmas események lélegzetelállító modern vámpírmese a mai olvasónak. Claudia Gray New Yorkban él és dolgozik. Az Evernight az első regénye."

Értékelés: 10/10

2010. július 11., vasárnap

Könyv - Rosamunde Pilcher: Kisded játékok

Elolvasva: 2010. 07. 10
Kedvenc karakter: Ellen
Ez a második Pilcher könyvem, és szó szerint ettem a lapjait. Nem tudtam letenni. :) Nekem ez a kötete is nagyon tetszett, csakúgy, mint a Nyáridő. Volt benne izgalom, romantika, szép tájak. Igaz már az elején le lehetett szűrni, hogy ki kivel fog maradni, de jó volt ez így. Kell néha egy kis ilyen romantikus regény az ember szívének, főleg, ha szabadságon van! :)

"A magányos Victoria életében váratlanul újra felbukkan régi szerelme, akiből az évek során sikeres színpadi szerző lett. A csalfa Oliver még betoppanásánál is nagyobb meglepetést tartogat a lány számára: romantikus utazásra invitálja, méghozzá egy nem mindennapi útitárs kíséretében.
Victoria maga sem tudja, bölcs dolog-e a fíatalemberrel tartani, ám mivel még nem múlt el Oliver iránti szerelme, az esze helyett a szívére hallgat. Kalandos kirándulásuk a skót Felföldre egyszersmind érzelmi felfedezőút: vajon a vidék gyönyörű díszletei között képesek-e feléleszteni szerelmük egykori tüzét – és sikerül-e Victoriának megszelídítenie a csélcsap írót –, vagy végleg elválnak útjaik, és a lány valaki másnak az oldalán találja meg az olyannyira áhított boldogságot?"

Értékelés: 10/8

2010. július 10., szombat

Könyv - Richelle Mead: Vámpírakadémia

Elolvasva: 2010. 07. 08
Kedvenc karakterem: Dimitrij
Egy német szakos kolléganőmtől kaptam kölcsön a könyvet, és egyből bele is vetettem magam. Egy kicsit utánaolvastam, hogy tisztában legyek a fogalmakkal, és így sikerült egy érdekes olvasmányt elolvasnom. Volt bennem egy kis félsz, hogy megint egy Twilight utánzatot fogok olvasni, de nem így érzem. Nagyon örültem végre annak, hogy nem egy sármos vámpírfiú és egy kissé esetlen emberlány szerelméről olvashattam. Nagyon örültem annak is, hogy egy iskolában játszódott a történet, és több szálon is futottak a történetek. A központban Rose volt, aki egy dampry testőr, Lisa mora testőre. Lisa egy mora uralkodói ház tagja. A könyv elején azt látjuk, hogy Lisa és Rose az akadémiáról elszökve a külvilágban élnek. Majd megtalálják őket, és visszaviszik az Akadémiára. Rose büntetést kap, jönnek a történések, a szerelem az edzőjével Dimitrijjel, és a gonosz elkapása. Igazi tiniregény, egy kis vámpírizgalommal.

"A világsikerű sorozat első kötetében Lissa Dragomirt és Rose Hathawayt két év bujkálás után elfogják és visszazsuppolják a Montana erdőségeinek mélyén megbúvó Szent Vlagyimir Akadémia vaskapui mögé. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Az akadémia falain belül a két lánynak különböző viszálykodással, rosszindulatú pletykákkal, tiltott szerelemmel és fenyegetésekkel kell megbirkóznia. De mindketten tudják, hogy a legnagyobb veszély a kapukon kívülről leselkedik rájuk."

Értékelés: 10/9

2010. július 3., szombat

Könyv - Jane Green: Hiúság városa

Elolvasva: 2010. 07. 03
Kedvenc karakterem: Geraldine
Tisztára jellemző a könyvre, ami a főoldalon van írva: "Bensőséges szenvedélyes történet rút kiskacsákról és hattyúkról, vonzásról és választásról, az igaz szerelemről."
Van a regényben rút kiskacsa (Jemina), aki a történet közepére hattyúvá változik. Apropó, szívesen megkapnám Jemina receptjét pontról pontra leírva a fogyáshoz. :) Tele van a regény vonzással, az elején még csak Jemina részéről, de utána már Jemina felé is. És a végén előjön az igazi szerelem, aminek én az egész regény elejétől szurkoltam.
Jó volt, tetszett, szívesen elmennék én is Los Angelesbe az álmaimat követve. :)

"Bensőséges, szenvedélyes történet rút kiskacsákról és hattyúkról, vonzásról és választásról, az igaz szerelemről. Jemina Jonesnak sosem volt bátorsága hinni a szerelemben. Jemina Jonesnak sosem volt bátorsága hinni önmagában. Nem merte elhinni, hogy egy szép napon a sors valóban szakít rá időt, hogy kiemelje őt a tömegből és rámosolyogjon. Jemina Jones túlsúlyos. Legalább negyvenkilónyi fölösleg van rajta. Sovány, pasivadász lakótársnői cselédként kezelik, munkahelyén, a londoni Kilburn Heraldnál pedig a nálánál kevésbé tehetséges, ámde jobban fizetett gyönyörű Geraldine fölényeskedik vele. És mindennek a tetejébe odavan a szexi, sármos és főleg elérhetetlen kollégájáért, Benért. Jemina habzsolásba fojtja általános fásultságát, egyetlen vigasza: az evés. Ám amikor az interneten összeakad Braddel, egy kaliforniai alfahímmel, tökéletes lehetőséget kap, hogy a világhálóra "kitalálja" önmagát: ő JJ, a karcsú, dögös, testedzés-megszállott, szőke szépség. Az amerikai Rómeó azonban hamarosan találkozni akar JJ-vel, és a kövér Jemimának néhány hónap alatt a bombázó JJ-vé kell változnia. Azután irány Los Angeles, a hiúság városa, ahol meglepő fordulatot vesz Jemima sorsa...
Egy fiatal, okos és szeretetreméltó nő útkeresésének krónikája a sodrólendületű regény, amelyből kiderül, hogy bizony valóra válhatnak a tündérmesék, és ha bízunk önmagunkban, ha elfogadjuk gyarlóságainkat, ha bátorsággal, erővel, állhatatossággal és fenntartás nélkül kitartunk mellettük, ránk mosolyog a sors."

Értékelés: 10/9