2009. november 29., vasárnap

Novemberi zárás

Az elmúlt két hónap termése:




Moly-os cseréim:



Kedden jön még egy nagyobb adag rendelés a Libritől. Ennek az árát szerencsére megnyertem utalványként, meg ugye kedden szülinapom is, ezért ezt kapom magamtól, hogy kipótolom. :)

Film - A csúf igazság

Igazi, tipikus, amerikai romantikus film. Ráadásul szeretem a főszereplő nőt is, a pasi pedig nagyon jól néz ki! :))))

A csúf igazság
The Ugly Truth

amerikai
romantikus - vígjáték

Hossza: 96 perc
Gyártás éve: 2009

Rendező: Robert Luketic

Főszereplők:

Katherine Heigl (Abby)
Gerard Butler (Mike)

A pasi szerint minden nőt el lehet csábítani. A nő szerint minden nőnek megvan a maga szabad akarata meg józan esze – és mert az egyik egy reggeli tévéműsor gátlástalan, nagyszájú műsorvezetője (Gerard Butler), a másik meg a producere (Katherine Heigl): fogadást kötnek. A férfi vállalja: bebizonyítja a főnökének, hogy a módszerei hiba nélkül, mindig működnek, azt csábít el, akit akar. És ő történetesen majdnem mindenkit akar. Ha pedig ez kevés volna, azt is vállalja, hogy a nő tanácsadója lesz – és biztos benne, hogy a módszerei működni fognak.
A pár marakodva, versengve ismerkedik a csábítás fortélyaival. Egymás büszkeségét szeretnék megtörni, míg végül, mindketten megtörnek. Mert persze egymásba szeretnek. De ez még nem a vége a történetnek...

Szereplők: Bree Turner (Joy), Eric Winter (Colin), Cheryl Hines (Georgia), Nick Searcy (Stuart), John Michael Higgins (Larry), Bonnie Somerville (Elizabeth), Yvette Nicole Brown (Dori), Dan Callahan (Rick), Noah Matthews (Jonah)

Munkatársak: Forgalmazó: InterCom, Forgatókönyvíró: Nicole Eastman, Forgatókönyvíró: Karen McCullah Lutz, Forgatókönyvíró: Kirsten Smith, Producer: Kimberly di Bonaventura, Producer: Gary Lucchesi, Producer: Deborah Jelin Newmyer, Producer: Steven Reuther, Producer: Tom Rosenberg, Producer: Kirsten Smith

Mozipremier: 2009. október 1. (Magyarország)

Sorozat - Szívek szállodája 6. évad

Befejeztem ezt az évadot is, igaz nem lett még mindig a kedvencem. Nem szerettem az első 9 részt, amíg veszekben voltak, de Logan nagyon bejön! :))))

Isten hozta a connecticuti Stars Hollow-ban!
Az festői New England-i városkát 1779-ben alapították, és jelenleg 9973-an lakják, köztük a 32 éves Lorelai és 16 éves lánya, Rory - a Gilmore lányok.
A gyors észjárású Lorelai (Lauren Graham) egy szép régi szálloda vezetője és egyben lánya (Alexis Bledel) legjobb barátnője, bizalmasa és mentora, aki minden igyekezetével azon van, nehogy Rory is elkövesse azokat a hibákat, amelyek miatt neki tizenéves korában félresiklott az élete.

Lorelai hosszú időre eltávolodott kékvérű szüleitől (Kelly Bishop és Edward Herrmann), most azonban visszatérnek az életébe - akárcsak azok az ügyek, amelyek miatt annak idején eltávolodtak egymástól.

Létezhet Szívek szállodája, ha a Gilmore lányok nincsenek együtt? Az 5. évad végén Rory kimarad a Yale-ről, és beköltözik Emily és Richard vendégházába, amivel összetöri Lorelai szívét.A kettétört szív egyik fele mámoros boldogságban úszik, amikor a Luke-kal való kapcsolatában nagy előrelépés történik, míg másik fele zokog, miközben az egész város ki akarja békíteni anyát és lányát. Lehetséges, hogy ehhez egy kívülálló váratlan közbelépése szükségeltetik?

Persze sok más is történik: Lane-nek örömteli meglepetésben van része, Luke-ot pedig olyan meglepetés éri, ami összekuszálhatja kapcsolatát Lorelai-jal. Ami ezúttal sem okoz meglepetést, azok a pergő, sziporkázóan színes Gilmore-féle párbeszédek, a humor és a fordulatos történet, amit minden rajongó imád. Indulhat a 6. évad!

2009. november 25., szerda

Könyv - Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók

Ez a második könyv, amit az írónőtől olvastam, de még szeretnék. :)
Egy történet kellős közepébe csöppenünk bele, vagyis egy esküvőbe. Ez egy előre elrendezett esküvő, amit a feleség apja intézett, hogy megleckéztesse lányát. Kiderül a férjről, hogy egy cirkusznál van, és a feleség vele megy. Az elején még próbálkozik a nagyvárosi hölgyek életét élni, de nem megy neki. Végül beletanul az állattartástól kezdve a színpadi játékba is. Kialakul az igazi szerelem köztük, becsúszik egy baba is, jön az összeveszés majd a legvégén az édes kibékülés! :)))) A könyv utolsó lapjain újra összeházasodnak, és a Markov család még most is boldogan él. Az előző könyvében nem volt ennyi szex, mint ebben, néha már egy kicsit sok volt. De összességében igazi csöpögős, romantikus regény.

"A regény cselekménye napjainkban játszódik, mégis kissé régimódi bonyodalommal indul: a csinos, elkényeztetett Daisyt apja megzsarolja: vagy nőül megy egy bizonyos férfihoz, vagy bevonul a dutyiba felelőtlen költekezése nyomán támadt adósságai miatt. A lány, kelletlenül bár, de a házasságot választja. Újdonsült férjének, Alex Markovnak, aki éppoly mogorva, mint amilyen jóképű, nem áll szándékában a hősszerelmest játszani e mellett az elkényeztetett, üresfejű nő mellett, a felső tízezer csillogó világából egyenesen lerobbant vándorcirkuszába vonszolja a lányt, és elhatározza, hogy megszelídíti a saját törvényei szerint. Ádáz küzdelem veszi kezdetét, mely számtalan meglepetést tartogat, többek között azt, hogy ez olyan háború, melynek végül csak nyertesei vannak, akik az örökre szóló szerelmet keresik."

Értékelés: 10/10

2009. november 22., vasárnap

Film - Négy karácsony

Már olyan régen néztem filmet, és ma megtört az jég, végre. Egész nap magam voltam, ezért le kellett valahogy kötnöm magam. Már tavaly is meg szerettem volna nézni ezt a filmet, de csak most sikerült. Egy picit ráhangolódtam a karácsonyra, sajnos most elég sok hangolódás kell majd, nehéz lesz ez az időszak. Az biztos, hogy meg fogom ezt a filmet akkor is nézni, mert felvidított.

Négy karácsony
Four Christmases, Mein Schatz, unsere Familie und ich

amerikai - német
vígjáték

Hossza: 82 perc
Gyártás éve: 2008

Rendező: Seth Gordon

Főszereplők:
Reese Witherspoon (Kate)
Vince Vaughn (Brad)

A karácsony nemcsak nagy vacsorákat, kis gyertyafényt és néhány teljesen felesleges ajándékot jelent. Az ünnep elsősorban rohanást, tervezést, autózást és a meg nem látogatott rokonok élethosszig (de legalább a következő ünnepig) tartó sértődését jelenti. Kate és Brad (Reese Witherspoon és Vince Vaughn) viszont szeretnek az élet derűsebb oldalán maradni. Ezért keresnek sokat, ezért nem házasodnak össze, és ezért utaznak el minden évben valami távoli, napsugaras szigetre. De idén a köd miatt nem száll fel a gépük, ők otthon ragadnak, és életükben először kénytelenek az összes családi szokás, kívánság és hóbort előtt fejet hajtani. És mert mindketten elvált és újraházasodott szülők gyermekei, összesen négy családi ünnep vár rájuk. Míg Brad számolja a másodperceket, míg megszabadulhat az összes édestől és mostohától, unokaöcsitől és nagybácsitól, Kate-ben egy egészen másfajta óra kezd ketyegni: mire véget ér a nap, talán azt is belátja, hogy az őrült családokban is bőven van mit szeretni.

Szereplők: Robert Duvall (Howard), Jon Favreau (Denver), Mary Steenburgen (Kate´s Mom), Dwight Yoakam (Pastor Phil), Skyler Gisondo (Connor McVie), Zak Boggan (Cody McVie), Zachary Gordon (Bully), Brandon G. Holley (Church Goer), Sissy Spacek, Jon Voight (Kate´s Dad)

Munkatársak: Forgalmazó: InterCom, Forgatókönyvíró: Matt Allen, Forgatókönyvíró: Caleb Wilson, Forgatókönyvíró: Jon Lucas, Forgatókönyvíró: Scott Moore, Producer: Gary Barber, Producer: Roger Birnbaum, Producer: Jonathan Glickman, Producer: Vince Vaughn, Producer: Reese Witherspoon

Mozipremier: 2008. december 18. (Magyarország)

2009. november 19., csütörtök

Könyv - Christine Biernath: Gólyaregény


Elolvasva: 2009. 11. 19
A könyvtárunk szerzett be egy pár könyvet, ami tiniknek való, ez is egy ilyen. Egy megrendítő, szerintem akár valós történet is lehet eza a könyv. A 16 éves Nadinról szól, aki nagyon okos, és már az érettségi és az egyetem is tervben van nála. Nem szeretne abba a hibába esni, amibe dédidje, szüleje esett, hogy fiatalon terhes legyen. Ő csak Párizsba szeretett volna elmenni a faktos csoporttal. De a végén mégis csak lesz egy nagyon szép kisfia, akiről lemondott. Viszont a kicsi apja fogadta örökbe, így mégis családon belül maradt a baba.

"A hórihorgas, csupa szeplő Nadine sosem hitte volna, hogy egy igazi szépfiú képes belé szeretni. Ráadásul Rick nem csupán jóképű, hanem okos és laza is, egyszóval az a típus, akiről minden tizenhat éves lány álmodozik. Nadine azonban nem csak álmodozni akar, ő át szeretné élni a szerelem minden szépségét. A fordulatokban gazdag, komoly témát feszegető regény bemutatja egy nehéz döntés minden kínját, felelősségét."

Értékelés: 10/8

2009. november 18., szerda

Könyv - Janet Evanovich: Szingli fejvadász 2. rész

Elolvasva: 2009. 11. 16
Már akkor tudtam, mikor az első részt elolvastam, hogy ezzel a sorozattal nem lőttem bakot, mikor megvettem akcióban. Alig vártam, hogy belekezdhessek a második részbe, és nem ért csalódás. Ugyanolyan humoros, kicsit félős, Mazur nagyit imádó rész volt ez is. Ebben a részben én nem 'féltem' annyit, mint az elsőben, de az alakuló szerelmet nagyon szerettem. Kíváncsi vagyok, hogy ki fog-e alakulni közöttük valami komolyabb, én szurkolok nekik. :) Na de a legjobban Mazur nagyit kedveltem benne, rajta annyit röhögtem, hogy csak na!

"Stephanie Plum, a világ legkedveltebb fejvadásznője nem akármilyen megbízatást kap. Kenny Mancusót kell begyűjtenie, a gyilkost, aki mellesleg Joe Morelli unokatestvére. És mint mindig, Stephanie körül most is izzik a levegő. Anyja változatlanul férjhez akarja adni, és továbbra is az ő pici lányaként kezeli, Morelli változatlanul (sőt fokozódóan!) izgató és pofátlan. Felbukkan még egy temetkezési vállalkozó, egy rakomány ellopott koporsó, némi halálos fenyegetés, és az elengedhetetlen kocsimizéria (ezúttal lopják, nem robbantják). Mindennek a tetejében ott van Stephanie nyakán Mazur nagyi is, aki most éppen temetésbuzi lett, unalmában ravatalozókba cipeli, ahonnan végül kisöpri a népharag, míg végül is felcsap önjelölt nyomozónak. A szingli fejvadász minden idők talán legsikeresebb női sorozata. Janet Evanovich, a rajongva imádott szerző, Stephanie Plum és Joe Morelli kettősében egy klasszikus se veled, se nélküled kapcsolatot írt meg. Egy harmincas, imádni valóan szerencsétlen nő, és "A PASAS", akivel (majdnem) mindig történik valami (néha azért ténylegesen is), hol szeretkeznek, hol majdnem meghalnak, máskor csak pizzáznak és tévéznek, de legesleginkább egymást húzzák, de azt rutinosan és kőkeményen. Vajon összejön Stephanie Morellivel? Elkapja Kenny Mancusót? És vajon totál porba dönti-e New Jerseyt Mazur nagyi, vagy ezt meghagyja egy későbbi részre?"

Értékelés: 10/10

2009. november 14., szombat

Könyv - Nora Roberts: Virágok szigete, Merész vállalkozás

Elolvasva: 2009. 11. 12
A héten nagy nehezen sikerült befejeznem ezt a kötetet, de nem volt most rám hatással. :( Történtek az életembe dolgok, amik a hangulatomnak nem tettek jót, és sajnos még egy ilyen szerelmes regény se tette a helyére. De remélem most már jobb lesz, és SEP helyre tesz!

"Virágok szigete

Laine Simmons, az ifjú és hamvas tanárnő az édesanyja halála után azért utazik a buja szépségű Hawaiira, hogy találkozzék apjával, akit tizenöt éve nem látott. A repülőtéren nyomban Dillon O'Brianba, az apja üzlettársába botlik, és meglehetősen hűvös fogadtatásban részesül. Vajon készen áll-e arra, hogy szembenézzen a - helyenként átszínezett vagy éppen elhallgatott - múlttal, és egyben rátaláljon a boldogságra Dillon karjai közt?


Merész vállalkozás

Cozumel apró szigete a béke paradicsoma s egyben tíz éve Liz otthona. Itt senki sem tud mindarról a megaláztatásról és fájdalomról, amelyet elszenvedett, mielőtt elhagyta korábbi otthonát. Ezt a békét dúlja fel egyik alkalmazottjának váratlan meggyilkolása. Amikor pedig megjelenik az áldozat bátyja Jonas, és a saját szakállára nyomozni kezd, végképp minden a feje tetejére áll. Mire Liz feleszmél, jócskán bele is keveredett a bűnügybe, amelyben célpont, vádlott és nyomozó egyszerre. Ráadásul az idegtépő események közepette mind kevesebb ereje marad, hogy megvédje a szívét Jonastól..."

Értékelés: 10/5

Sorozat - Szívek szállodája 5. évad

Végre bekerült a képbe Logan, aki nekem annyira szimpi, és olyan helyes! :)))))) Az utolsó részt viszont nem szeretem. :(

"Isten hozta a connecticuti Stars Hollow-ban!
Az festői New England-i városkát 1779-ben alapították, és jelenleg 9973-an lakják, köztük a 32 éves Lorelai és 16 éves lánya, Rory - a Gilmore lányok.
A gyors észjárású Lorelai (Lauren Graham) egy szép régi szálloda vezetője és egyben lánya (Alexis Bledel) legjobb barátnője, bizalmasa és mentora, aki minden igyekezetével azon van, nehogy Rory is elkövesse azokat a hibákat, amelyek miatt neki tizenéves korában félresiklott az élete.

Lorelai hosszú időre eltávolodott kékvérű szüleitől (Kelly Bishop és Edward Herrmann), most azonban visszatérnek az életébe - akárcsak azok az ügyek, amelyek miatt annak idején eltávolodtak egymástól.

Lorelai a csúcson: a Szitakötő Szálló hatalmas sikert arat, ráadásul a közte és Luke között bimbózó románctól (amelyre a rajongók régóta vártak) felpezsdül Stars Hollow. Rory hullámvölgyben: egyetem, fiúk és karriertervek terén minden összeomlik, és a kudarc megingatja az eddig magabiztos, talpraesett lányt.

Elevenség, bűbáj és szeszély: a 22 epizódban még több vidám percet szereznek a szeretnivaló, elragadóan bogaras mellékszereplők: Sookie, Paris, Lane, Kirk, Michel, valamint a zsarnoki Gilmore nagyszülők, a dilis városról nem is beszélve."

Sorozat - Szívek szállodája 4. évad

Befejeztem már régebben ezt az évadot, ami az egyik kedvencem. De röpültem tovább!!! :)

"Isten hozta a connecticuti Stars Hollow-ban!
Az festői New England-i városkát 1779-ben alapították, és jelenleg 9973-an lakják, köztük a 32 éves Lorelai és 16 éves lánya, Rory - a Gilmore lányok.
A gyors észjárású Lorelai (Lauren Graham) egy szép régi szálloda vezetője és egyben lánya (Alexis Bledel) legjobb barátnője, bizalmasa és mentora, aki minden igyekezetével azon van, nehogy Rory is elkövesse azokat a hibákat, amelyek miatt neki tizenéves korában félresiklott az élete.

Lorelai hosszú időre eltávolodott kékvérű szüleitől (Kelly Bishop és Edward Herrmann), most azonban visszatérnek az életébe - akárcsak azok az ügyek, amelyek miatt annak idején eltávolodtak egymástól.

Hurrá! Rory megkezdi első évét a Yale-en. Végre! Lorelai megnyitja a Szitakötő Szállót, akkor is, ha ehhez minden pénzére szükségeltetik (plusz némi kölcsönre Luke-tól). Látogassuk meg a Gilmore lányokat egy újabb szórakoztató évad erejéig a Szívek szállodájában!

A sorozat várva várt negyedik évada ismét az elevenség és a nevetés jegyében zajlik. Ó, és persze a szerelem sem maradhat el! Lorelainak megtetszik apja új, fiatal üzlettársa, de az évadot a mellett a férfi mellett zárja, akiről minden rajongó tudja, hogy a legjobban illik hozzá. Rory Cupidója úgy tűnik, szabadságra megy – hogy aztán Dean és Jess egyszerre térjenek vissza az életébe. Sookie egy Daveyvel gazdagodik, Lane saját élettel, Kirk egy barátnővel (!), Önök pedig egy újabb 22 részes Stars Hollow-i vakációval, valamint számos extrával. Fogadják szeretettel!"

2009. november 5., csütörtök

Könyv - Janet Evanovich: Szingli fejvadász 1. rész

Elolvasva: 2009. 11. 04
Én se hagyhattam ki a fejvadász történetét, és nem is bántam meg. Az elejének igaz 3X kellett nekikezdenem, de szerintem én nem voltam a toppon. Viszont pár napja újrakezdtem, és tegnap este már nem is bírtam letenni, hogy megtudjam mi lesz a vége. Nagyon vicces kis történet volt, igaz volt olyan, amikor egy kicsit gyorsan olvastam, mert szerettem volna túl lenni azon a részen, van amit pedig 2X is elolvastam és hangosan nevettem rajta. Nagyon jópofa a nagyik, de azért Morelli se kutya, viszont Ramireztől néha még én is féltem. A robbantós jelenetet én is megnéztem volna, de legjobban a leégett szemöldökére és szempillájára lettem volna kíváncsi, de csakis nevetés céljából. Összességében nagyon tetszett, és már olvasom is a második részt!

"Stephanie Plum közel harminc (kilóban sajnos távol), elvált, munkanélküli, kocsi nélküli, pasi nélküli, Mióta a fejébe vette, hogy beáll fejvadásznak, mindig történik vele valami. Hol kocsik robbannak körülötte, hol szatír tör rá, hol megskalpolnak valakit, és közben valahogy mintha minden Joe Morelli körül forogna. Aki hatévesen becsalta a garázsba, hogy "vonatozzon" vele, jó tíz év múlva pedig "elvette a csokis fánkját".
És ha mindez még nem lenne elég, ott az anyja, aki folyton újra akarja házasítani, meg persze Mazur nagyi, akinek mindenről három dolog jut az eszébe: a szex, a szex és a szex.
Janet Evanovich krimifolyama a világ első számú szórakoztató női sorozata. Minden kötete már néhány nappal a megjelenése után vezeti az összes sikerlistát, sokmilliós rajongótábora jobban várja, mint a Szex és New York vagy a Maffiózók újabb részét."

Értékelés: 10/10