2012. október 30., kedd

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten

Elolvasva: 2012. 10. 29.

Hát hű, meg ha!! Nem gondoltam, hogy lehet még fokozni a Szent Johanna Gimit, de most már tudom, hogy lehet! :) És még van két rész, úgyhogy bele se merek gondolni, hogy még ott mi vár rám.
Nagyon jó volt olvasni a hétköznapjaikat, a szerelmeiket, a kis veszekedéseiket. Mindennapi történeteik vannak és szerintem ezzel tudja ez a sorozat megfogni az olvasókat. Jó az biztos, hogy nem egy kisvárosi gimnázium története, hanem azért a felsőbb tízezer budapesti gimnáziuma.
Egyik kedvenc jelenetem, amikor Cortez kiállt az iskola ablakába. Hi-hi! :D Nagyon menő volt! De a lényeg az, hogy minden jól sült el, még a pszichológussal is, aki tök jópofa lehetett, így hogy már a végén megismertük.


"December 20-a Reni életének legboldogabb napja, és ettől kezdve minden megváltozik. De vajon csak jó értelemben? Vajon meddig tart a váratlanul jött boldogság? És Reninek sikerül-e nemcsak megszerezni, de meg is tartani Cortezt? Mi mindennel kell megküzdenie a saját félelmein, gátlásain kívül? Hisz Cortez a suli legmenőbb sráca, mindenki rajong érte, Reni viszont, legalábbis a saját megítélése és persze Kinga szerint, a „nyomik” táborát erősíti…
A 11. osztály 2. féléve is tele van izgalmakkal, akárcsak a korábbiak: Dave például élete eddigi legnagyobb próbatételén megy keresztül, Kinga még önmagát is felülmúlja egy diszkóban, Corteznek iskolapszichológushoz kell járnia, Viki „kiborítja a bilit”, Reninek pedig váratlan vendég érkezik a születésnapjára…"


Értékelés: 5

2012. október 29., hétfő

Daniel Glattauer: Gyógyír északi szélre

Elolvasva: 2012.  10. 28.
Két könyvtáros kolléganőm már nagyon régóta ódákat zengett erről a könyvről, így muszáj voltam én is elolvasni. :) Erre pont kapóra jött a szombat estém, amikor a betegségemmel együtt ágyban feküdtem az e-book olvasóval és olvastam. Majd letettem, ahogy végeztem.
Szuper volt, egyszerűen szuper! :) Nem gondoltam volna, hogy egy e-mailekből álló folyam ilyen élményt vált  majd ki belőlem. Óriási élményt váltott ki belőlem és rájöttem, hogy még mindig menthetetlenül romantikus vagyok!
A történet ott kezdődik, hogy Emmi Rothner e-mailben szeretné lemondani a Like című magazint, de egy betűt félreüt és Leo Leikénél köt ki a levelet. Majd jönnek a sorozatos e-mailek és innen válik izgalmassá a történet. De nem fogom lelőni a poént, aki csak teheti olvassa el! :)

"Emmi Rothner e-mailben szeretné lemondani a Like magazin előfizetését, de félreüt egy betűt, és levele véletlenül Leo Leikénél köt ki. Minthogy újra meg újra a rossz címre ír, Leo egy idő után kénytelen felvilágosítani őt a tévedéséről. Így veszi kezdetét a különleges levélváltás, melynek során a teljes ismeretlenség és kedves bensőségesség közti keskeny mezsgyén egyensúlyozva egyre közelebb kerülnek egymáshoz, míg végül kénytelenek feltenni maguknak a kérdést: vajon a levelekben kifejezett, egymás iránti egyre erősebb érzéseik kiállják-e a személyes találkozás próbáját? És ha igen, hogyan tovább?"

Értékelés: 5

2012. október 28., vasárnap

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény


Elolvasva: 2012. 10. 15.
Egy kicsit elcsúsztam az értékeléseimmel, de megpróbálom most a szünetben utolérni magamat. :)
Először is nézzük a 11. b osztály első félévét.
Kicsit nyögvenyelősen indult nekem ez a rész, de a vége kárpótolt mindenért. A végén meg csak annyit mondta, hogy na ne már, ennyi volt?? :)
Iszonyúan jó a humora az egész történetnek, annyira jó a légköre. Kezdem imádni Kingát, hogy végre egy olyan tökös leányzó, aki meg meri mindenkinek mondani a frankót. Na és hogy ő meg Zsolti? Tuti jó! :) Renit eddig is imádtam, de hogy végre a talpára állt Cortez ügyben, az nem semmi. És a végén a romantikus karácsonyi buli, az minden tini és nem tini lány álma. Voltak benne persze olyan részek, amit nem szívesen olvastam pl.: Reni szüleinek a veszekedése, de hát túl vagyunk rajta és szerencsére minden oké lett velük is. Arnoldot nem tudom hova tenni. :( Virágékat nagyon szeretem és Macu is nagyon szimpatikus lett a számomra. Gomba meg blaaaa.....
Tehát megunhatatlan és kedvenc marad, még mindig.

"Új tanév, új osztálytárs, új konfliktusok, új és régi barátságok, új és régi szerelmek... A 11/b-ben továbbra is "zajlik az élet", miközben többek között az is kiderül, hogy mi történt a párizsi csereutazáson, hogy kicsoda Jérome és Benoit, és vajon ki lopja Dave személyiségét, hogy miért veszélyes a Gomba, hogy Zsák kibe lesz szerelmes és Cortez miért törli ki az összes ismerősét a Facebookon... na és persze, hogy Reni kitől kapta a nyakláncot meg a gyűrűt... Reninek is újabb kihívásokkal kell szembenéznie, de úgy tűnik, egyre jobban felnő hozzájuk... "

Értékelés: 5

2012. október 8., hétfő

Jeff Lindsay: Dupla Dexter

Elolvasva: 2012. 10. 07.

Első találkozásom Dexterrel nagyon sok évvel ezelőtt történt. Pontosabban akkor, mikor elindult a sorozat azon a bizonyos csatornán.Viszont nem sokáig tartott a kapcsolatunk, mert még az első részt sem tudtam végignézni, valahogy nem jött be. De gondoltam, hogy adok neki még egy esélyt, hátha könyv formában más lesz.
Viszont múlthéten megváltozott valami. Elkezdtem olvasni ezt a könyvet és lapról lapra beleszerettem Dexterbe. Mint magába a gyilkosba, mint a laborban dolgozó munkatársra és mint családapába.
Több helyen is olvastam kritikákat és mindenhol véresebb jeleneteket írtak, én pedig itt is vártam, vártam és vártam. És nem jött el (amit ugyan nem nagyon bánok így utólag). Volt ugyan benne véresebb részek, de ezt még szerencsére én is kibírtam.
A történet közepe egy kicsit laposabb volt, de miután elmentek Key West-be felgyorsultak az események, pörgősebben faltam én is a betűket, minél hamarabb a végére akartam érni (ami sikerült is :D).
De ne felejtkezek el Ritáról sem, aki jóban-rosszban Dexter mellett áll és van egy olyan érzésem, hogy tudja is, hogy mivel foglalkozik esténként az utcán Dexter. Aki ugyan rosszat tesz, de rossz emberekkel teszi azt a rosszat. Rita egy kicsit furcsa számomra, a nem befejezett mondataival néha összeszedetlen, de közben meg nagyon értelmes dolgokat mond.
A végére a gonosz szerencsére elnyeri méltó jutalmát, igaz nem olyan értelemben, amiben Dexter szerette volna, de az már biztos, hogy nem fog többé gyerekeket ellopni.
Aki biztosra tudja, hogy Dexter mivel foglalkozik az szerintem Brian, a bátyja és Deborah a húga.
Összességében nagyon jól sikerült ez a találkozásom Dexterrel és lehet, hogy még a sorozatot is elkezdem majd nézni.

"Dexter Morgan nem egy átlagos sorozatgyilkos. A nappali műszakban is örömét leli, amikor éppen vérfoltelemzést végez a Miami Rendőrkapitányság alkalmazásában, de igazából az éjszakai hobbiját élvezi... amikor gyilkosokra vadászik. Úgyhogy egyáltalán nem teszi boldoggá a felfedezés, miszerint valaki a nyomában jár, megfigyeli őt és utánozza a módszereit - Dexter kifejezetten rosszul viseli a boldogság hiányát, viszont megvannak a módszerei arra, hogy számára élvezetes módon intézze el a problémáit.

A Dexter-sorozat előző öt sikerlistás könyvéhez hasonlóan a Dupla Dexter ugyanazt a morbid humort, izgalmat és feszültséget nyújtja az olvasónak, ami már eddig is hatalmas nemzetközi sikert hozott Jeff Lindsay-nek."

A könyvért szeretnék köszönetet mondani az Agave Kiadónak!
Értékelés: 5