2012. december 20., csütörtök

Steven Saylor: A hét csoda

Elolvasva: 2012. 12. 20.
Mikor a kezembe vettem ezt a könyvet, már akkor tudtam, hogy egy jó kis történelmi regényt fogok kapni. Nem is csalódtam benne, így is lett!
A történet ott kezdődik, hogy egy áltemetésre csöppenünk, ahol Antipatrosz rendezi meg a sajátját. Így álnéven tud majd Gordianusszal utazásra indulni, melynek során felfedezik a világ hét csodáját.
Bejárják és velük együtt mi is a következő helyszíneket: Epheszoszt, Halikarnasszoszt, Olümpiát, Rodoszt, Babilont és Egyiptomot.Ugye nem regény a regény egy kis izgalom nélkül, így azt is kapunk. Belekeverednek különböző kalandokba, amely főleg Gordianus kíváncsisága miatt történik. A történet végére aztán kiderül minden és minden összefüggés napvilágot lát.
A szereplők, főleg Gordianusz teljesen felnő a történet, az utazás végére.
Egy furcsaságot találtam a regényben. Ugye hét csodáról van szó, de olvasás közben csak hatot találtam. Majd elolvastam az utószót és rájöttem, hogy Babilonban van kettő csoda. :)
Összességében nagyon tetszett a könyv a maga nemében, szuper a borító és a kis mellékesek, amiket a regényhez kapunk. Örülök, hogy elolvashattam a könyvet! :)

"Gordianus, tizennyolcadik életévét betöltvén, élete legnagyobb kalandjára indul megtekinti a világ hét csodáját. Ekkor még nem hívják „Nyomozónak” – ám ez a kíváncsi ifjú római a hét csoda mindegyikénél olyan rejtéllyel szembesül, amely próbára teszi képességeit. Utazásaira tanára, a szidóni Antipatrosz szegődik társául, az akkori világ legünnepeltebb poétája, aki ugyanakkor meglehetősen csavaros észjárású öregember. Mielőtt útnak indulnak, Antipatrosz megrendezi a saját halálát, hogy álnéven járhassa a világot. A történetek hátterében ott forrong az a politikai zűrzavar, amely fenekestül forgatja majd fel a római világot. Tanár és tanítványa együtt látogatnak el Görögország és Kis-Ázsia híres városaiba, majd Babilóniába és Egyiptomba. Szemtanúi lesznek az első Olümpiai Játékoknak, egzotikus ünnepségeken vesznek részt, és megcsodálhatják a legkáprázatosabb építményeket, amelyeket emberi kéz valaha alkotott. Útjukat gyilkosságok, boszorkányságok és egyéb kísérteties jelenségek kísérik.
Steven Saylor végre felfedi Gordianus életének eddig ismeretlen szakaszát, és arra is fény derül, hogyan lett belőle a Nyomozó. Mindeközben bepillantást nyerünk az ókori Róma talányokban, izgalmakban, csodákban és összeesküvésekben gazdag világába, mindezt azon a varázslatos módon, amire csak Steven Saylor képes."

A könyvért szeretnék köszöntet mondani az Agave könyvkiadónak és Lobonak!
Értékelés: 5

Nincsenek megjegyzések: