2010. május 31., hétfő

Könyv - Rosamunde Pilcher: Nyáridő

Elolvasva: 2010. 05. 30
Kedvenc karakterem: Lucy, a kutya
Sokat olvastam már az írónőről, és nem is vártam mást tőle. Izgalmas, gyorsan elolvasható romantikus regény volt, váratlan fordulatokat hozott a számomra. Az elején egy kicsit jobban kellett figyelni a sok szereplő miatt, de a végére nagyon megszerettem őket, és már a fürdőkádba is vittem magammal. Nagyon szeretem az ilyen típusú könyveket, ebben a szomorú, szürke időben ilyen kell az ember lelkének. :)

"Alec és új felesége javában tervezgeti a rég várt skóciai nyaralást. Váratlanul kiderül, hogy Laura nem tarthat a férjével és annak baráti társaságával. Kárpótlásul az asszony később elutazik egy időre a festői Cornwallba, ahol Alec rokonainál száll meg. Elbűvöli a gyönyörű, régi ház, megismeri és megszereti a helyieket, s a csillogó kék tenger látványa lassan elfeledteti vele gondjait. Napozással és úszással múlatja az időt, mígnem egy nap vádaskodásokkal teli névtelen levél érkezése kavarja föl frissen meglelt nyugalmát. Hogy lelki békéjét visszanyerje, Laura kénytelen valóságos magánnyomozásba kezdeni, s ennek során feltárul a család múltjának kusza szövevénye. "

Értékelés: 10/9,5

2010. május 25., kedd

Könyv - Mike Gayle: Fő a kötelesség?

Elolvasva: 2010. 05. 24
Mikor először kézbe vettem a könyvet a könyvtárban, már akkor furcsállottam, hogy egy férfi ilyen jellegű könyvet írna. Volt bennem egy kis fura érzés, de az első 50 oldal után eltűnt belőlem, és olyan volt, mintha a férfi Bridget Jones-t olvasnám. Megfordultak a szereplők benne, de nagy élvezet volt végre egy férfi oldaláról ezeket a dolgokat olvasni. Ugyanúgy őrlődnek ők is, mint mi, csak nem valják be. :)

"Duffynak 28 éve sikerül kibújni a felelősség alól, de végül rá kell döbbennie, hogy nem maradhat örökké gyerek. A rosszul fizetett alkalmi munka kezd nagyon is véglegesnek látszani, a homloka is egyre idegesítőbben terjeszkedik a haja rovására. És, mintha ez nem volna elég, barátnője, Mel, aki már jó ideje elviseli, eljegyzést akar. Bevásárló autók az Ikeába, vacsorameghívások megálapodott családokhoz, a szó a babák körül forog, Duffynek a hideg futkos a hátán. A világi javakban nem bővelkedik - mindössze a tévéje távirányítója, a sörök a hűtőben és a lemezgyűjteménye - de arra azért alkalmas, hogy kezét a szívére téve azt mondja, "Igen". Abban is biztos, hogy Mel az a lány, akit neki teremtett a sors. De hát akkor miért szeretné a "holtomiglan holtodiglan" sort átírni arra, hogy "négyévente megújítandó"?

Értékelés: 10/8

2010. május 16., vasárnap

Könyv - Max Allan Collins: A kétarcú ember

Elolvasva: 2010. 05. 16
Ez volt a másik CSI könyv, amit bent találtam a könyvtárban, és hiper szuper gyorsan elolvastam. Ez a LA helyszínelők egyik adását mondja el nekünk, amire én nem tudtam rájönni, hogy melyik lehet. Viszont így még izgalmasabb volt! :) Sokáig azt hittem, hogy nem az a gyilkos, akire gondoltam, de beigazolódott a gyanúm, és elnyerte méltó jutalmát.

"Kedvenc Las Vegas-i helyszínelőink újabb kalandos és minden eddiginél izgalmasabb nyomozásra invitálják hűséges olvasóikat. A Bűnös Város egyik szállodájában agyonlőnek egy ügyvédet, aki a maffia-perekben szerezte kétes hírnevét. Las Vegas külterületén egy rozsdásodó lakóbusz alatt az építőmunkások egy tizenöt éve meggyilkolt, mumifikálódott emberi testre bukkannak. A helyszínelők ezúttal is reménytelennek látszó küzdelmet vívnak az idővel, valamint az agyafúrt és gátlástalanul kegyetlen bérgyilkossal, aki amint rádöbben arra, hogy sarkában a törvény, egymás után szedi újabb és újabb áldozatait. Gil Grissom és csapata - Catherine Willows, Sara Sidle, Warrick Brown, Nick Stokes -, Jim Brass nyomozóval karöltve ezúttal már nem csupán a gyilkossal, hanem az FBI-jal is megvívja a csatát. Mint azt már megszokhattuk, a feszültség egyetlen percre sem csökken, s a helyszínelők aprólékos és fáradságos munkája fényt derít minden rejtélyre. Íme, a legújabb, izgalmas kötet a sorozat kedvelőinek!"

Értékelés: 10/9

Sorozat - True Blood 1 - 2. évad

Nagyon kíváncsi voltam a sorozatra a könyv után, mert ugye a könyv annyira nem lett a szívem csücske. Viszont a sorozat, az nagyon nagyon az lett!!! Imádtam, imádom és imádni is fogom!!!!! Sőt, tűkön ülök a 3. évad miatt is, várom már nagyon nagyon! :)) Szóval, nekem telitalálat volt.

True Blood - Inni és élni hagyni
(True Blood)
színes, amerikai filmsorozat, 2008

rendező: Scott Winant, Michael Lehmann, Alan Ball, író: Charlaine Harris, forgatókönyvíró: Alan Ball, Raelle Tucker, Charlaine Harris, operatőr: Matthew Jensen, John B. Aronson, Checco Varese, zene: Nathan Barr, producer: Alexander Woo, executive producer: Alan Ball, vágó: Michael Ruscio, Peter B. Ellis

szereplő(k): Anna Paquin (Sookie Stackhouse), Stephen Moyer (Bill Compton), Ryan Kwanten (Jason Stackhouse), Rutina Wesley (Tara Thornton), Sam Trammell (Sam Merlotte), Nelsan Ellis (Lafayette Reynolds), Alexander Skarsgard (Eric Northman)

2010. május 14., péntek

Könyv - Susan Elizabeth Phillips: Apafogó

Elolvasva: 2010. 05. 13
Mind minden SEP regény, ez is nagyon tetszett. Pörgős volt, mindig volt benne csavar, és nem az történt , amire én számítottam. Ugyanúgy volt benne szex, szenvedély, meglepetés, humor és romantika. Az az egy biztos, én nem tettem volna meg ezt, amit Jane, hogy gyerekem legyen, akármilyen helyzetbe vagyok / leszek. De a vége jó lett, és ez a lényeg. :) Kedvenc karakterem Annie nagymama volt, szívesen pihengetnék én is a kertjében, és pucolnám a babot. :) Összességében nem tudtam letenni, és még még szeretnék belőle! :)))

"Dr. Jane Darlington, a zseniális fizikaprofesszor a 34. születésnapján rádöbben, hogy valami hiányzik az életéből: egy gyerek. Bár kétségbeesetten vágyik rá, férjet nem akar. Megtalálni a megfelelő apát azonban nem is olyan könnyű. Jane csodabogárnak érezte magát gyerekkorában átlagon felüli intelligenciája miatt, s elhatározta, hogy gyermekét meg fogja kímélni ettől a szenvedéstől. Vagyis egy nagyon különleges férfit kell választania nemzőapának. Valakit, aki nagyon... nos... buta. Némi kutatás után Cal Bonner személyében, a Chicago Stars kiöregedőfélben lévő irányítójában akad rá a tökéletes "spermadonorra". Miután Jane megjelenik Cal Bonner 36. születésnapi partiján és prostituáltnak adja ki magát, hogy ágyba csalogassa az "ostoba fajankót", teherbe esik. Ám Cal Bonner vonzó külseje és vidékies modora csak látszat. A valóságban egy nagyon értelmes férfi, aki borotvaéles eszét könyörtelenül és számítóan használja bárki ellen, aki keresztbe tesz neki. Mikor sajnos vagy szerencsére rájön a dologra, Dr. Jane terve vakvágányra fut, s túl későn döbben rá, hogy az öregfiú sokkal okosabb, mint azt elhiteti magáról, s esze ágában sincs hagyni, hogy egy lángész, babamániás cselszövő kihasználja. Mivel Cal nem akarja, hogy gyermeke apa nélkül nőjön fel, kényszeríti Jane-t, hogy összeházasodjanak azzal a kikötéssel, hogy a baba megszületése után azonnal elválnak. De addig össze vannak zárva egy vidéki házban, ahol szócsatáikat egy idő után csak egy hajszál választja el a szerelmi civódástól. Egy ragyogó elmével megáldott, magányos nő, aki csak anyaságra vágyik... Egy behálózhatatlan, kemény fickó, aki kevesebbel nem éri be, csak a teljes leigázással... Képes a szenvedély és a fizikai vonzalom képtelennek tűnő szerelembe sodorni két erősakaratú, mégis sebezhető embert?"

Értékelés: 10/10

2010. május 5., szerda

Könyv - Jodi Picoult: Elrabolt az apám

Elolvasva: 2010. 05. 01
Első Picoult regénynek ez jött szembe velem a könyvtárban. Több helyen is olvastam, hogy nem a legjobb kezdésnek, de ennek is örültem, hogy bent volt.
Elsőre furcsának tűnt, hogy 4 szereplő, minden szereplő külön fejezet, és kifejezetten zavart a más betűtípus. Már megszoktam egyet, mire válthattam, és jött a következő szemzavaró betű. Nagyon izgalmas volt számomra a könyv 1/3-a, majd jött egy kis unalom, majd a vége szerintem össze volt csapva. Amennyire részletezve volt a történet, az elrablás, az alkoholizmus, annyira részlettelen volt a vége. Összességében jó volt, tetszett, fogok még olvasni tőle.

" A harmincéves Cordelia Hopkins életében látszólag minden nagyon rendben: imádott apja nagy szeretetben nevelte fel, szép kislánya, elbűvölő vőlegénye van, a munkájában - amely eltűnt személyek felkutatásából áll - rendkívül sikeres. Egy elfeledett emlékkép felbukkanása miatt azonban egy pillanat alatt mindez összeomlik: feltárul az eltitkolt múlt; kiderül, hogy semmi sem úgy igaz, ahogy ő azt addig hitte. Anyja mégsem halt meg évtizedekkel ezelőtt autóbalesetben. Apja elrabolta őt, megváltoztatta a családi nevüket, lakóhelyüket, s átírta egész addigi életüket. Jodi Picoult - éppúgy, mint előző, A nővérem húga címú, nagy sikerű könyvében - izgalmasan, krimiszerű feszültséget teremtve, mesterien gombolyítja a cselekmény fonalát az emberi viszonyok-érzések, a szerelem, a szenvedély és a szülői szeretet útvesztőiben. Vajon előkerül-e az a személy, aki azt sem tudta eddig önmagáról, hogy elveszett?"

Értékelés: 10/9