2010. április 25., vasárnap

Könyv - Whitney Lyles: Örök második

Elolvasva: 2010. április 21
Első benyomásra tiszta 27 idegen igen stílusú könnyed olvasmány volt, és a végére se változott meg a véleményem. Én belülről ilyen romantikus lelkű leányzó vagyok, így szeretem az ilyen 'nyálas, csöpögő' regényeket mint ez. Örültem, hogy Cate elhagyta a napokig nem telefonáló férfit (de vajon, miért bírta eddig, hogy nem telefonál neki?), és örültem annak is, hogy a volt iskolatárs lett a nagy Ő! Közel áll hozzám Cate, mivel tanító nő, és az ő környezetében is férjhez ment mindenki. Jókat mulattam a híres esküvő leveleken, a körömlakk felvételén át, a cipőig mindent leírt neki a 'barátnője'. Remélem én ilyen esküvőn nem fogok részt venni. :))

"A regény fergeteges romantikus komédia, egy olyan lány rabul ejtően szórakoztató, esküvőkben gazdag története, aki még a leglehetetlenebb helyzetekben is igyekszik megőrizni méltóságát, és próbál minden napot élete legboldogabb napjává tenni. Mit is lehet tenni, ha négy esküvő is szerepel a programjában - de egyik sem az övé? Mi jöhet még, miután felvonult az év legszörnyűbb göncében és szinte nullára írta a bankszámláját? Cate azt érzi, hogy egyre közelebb kerül a nagy... semmihez. Valamit tenni kell tehát..."

Értékelés: 10/9

2010. április 19., hétfő

Könyv - Celia Rees: Farkasszem

Elolvasva: 2010. 04. 18
Izgatottan vettem a kezembe a könyvet, mert már a Mary után olvastam volna egyből. De a mi könyvtárunkban nem volt meg, így múlt héten bevillant az isteni szikra, hogy mire jó a könyvtárközi kölcsönzés. :)) Így hát megkértük, és meg is érkezett szerdán, én meg nekiestem. Csak pörögtek, pörögtek az események; a közepe táján volt egy kis visszaesés a történetben, de utána újra elkezdtek pörögni, és le se bírtam tenni tegnap este, míg nem végeztem vele. Legszívesebben én is ott lettem volna mellette, vagy helyette. Kár, hogy vége, és nincs több része. :(

"Aki olvasta a XVII. századi Amerikában játszódó történet első részét, a Bűbájos Mary-t, bizonyára sokat töprengett rajta, miként is alakulhatott Mary Newbury, a bátor és nyíltszívű fiatal lány további sorsa, miután elmenekült Beulah-ból, ahol az elvakult, babonás tömeg boszorkánysággal vádolta, s így a biztos halál várt volna rá. A Bűbájos Mary ott ér véget, amikor Mary kétségbeesésében az erdőbe menekül, ahol nem csak üldözői, de a kemény tél, a vadállatok, és a portyázó indiánok is veszélyt jelentenek számára. A történet második, befejező részéből kiderül, hogyan menekül meg ebből a reménytelennek tűnő helyzetből, s hogyan válik különleges képességekkel bíró fiatal lányból az indiánok körében is nagy tiszteletnek örvendő varázslóvá. Amíg az első rész fojtóan feszült légkörével bilincselte le az olvasót, a Farkasszem-et eseménydús cselekménye teszi “letehetetlenné”; a sodró lendületű könyvből megtudhatjuk, milyen viszontagságokon kell keresztülmennie Marynek, míg végül megtalálja lelki békéjét."

Film - Exférj újratöltve

Nagyon tetszett, jó kis kikapcsolódást ígérő film volt. Egy kis humorral, izgalommal, szerelemmel. Nagyon nevettem azon, mikor Jennifer Aniston futni próbált a hatalmas magas sarkú cipellőjében. Azt vártam már, hogy mikor bukik fel! :))))

Exférj újratöltve
The Bounty Hunter

amerikai romantikus - akció - vígjáték

Gyártás éve: 2010

Rendező: Andy Tennant

Főszereplők:
Gerard Butler (Milo Boyd)
Jennifer Aniston (Nicole Hurly)

Milo (Gerard Butler) fejvadász. Felkutat és elkap bárkit, aki csupán azért fizette ki az óvadékát, hogy utána megszökhessen. Új munkája igazán felvillanyozza, mikor kiderül, hogy saját ex-feleségét kell fülön csípnie, Nicole-t (Jennifer Aniston), akivel azonban soha, semmi sem egyszerű. Az újságíró ex rábeszéli volt férjét, hogy adjon neki egérutat, mert épp egy eltussolt gyilkosság ügyében nyomoz. Mire Milo rájön, hogy átverték, addigra még jó párszor átverik, és még az sem nagyon vigasztalja, hogy néha ő is túljár egykori asszonykája eszén. És közben menekülniük kell a bérgyilkosok, korrupt zsaruk, gengeszterek hada elől... méghozzá együtt.

Szereplők: Christine Baranski (Kitty Hurley), Jason Sudeikis (Stewart), Peter Greene (Mahler), Cathy Moriarty (Irene), Siobhan Fallon (Teresa), Adam Rose (Jimmy), Joel Garland (Dwight) Gio Perez (Uncle Sam) Matt Malloy (Gary)

Munkatársak: Forgalmazó: InterCom, író: Sarah Thorp, Producer: Neal H. Moritz, Operatőr: Oliver Bokelberg, Vágó: Troy Takaki, Látványtervező: Jane Musky

Mozipremier: 2010. április 1. (Magyarország)

2010. április 11., vasárnap

Könyv - Max Allan Collins: CSI: Miami – Floridai ámokfutás

Elolvasva: 2010. 04. 10
Egy kicsit meg is lepődtem, meg meg is örültem neki, mikor rátaláltam erre a könyvre a könyvtárban. Megszoktam már, hogy ilyen jellegű könyveket nem találok. Nagy izgalommal vetettem bele magam az olvasásba, és csak úgy faltam a sorokat. Nagyon jó volt, hogy nem kellett a szereplőket elképzelnem, hanem előttem voltak a színészek. Teljesen meg voltam győződve, hogy ki a gyilkos, és olyan csavart vett a vége, hogy csak én is pislogtam. Igaz nem jöttem rá, hogy láttam is ezt a részt, és így még élvezetesebb volt.

"A magyar olvasóknak is bemutatkozik a televízió képernyőjéről már jól ismert MIAMI helyszínelő csapat: Horatio Caine, Alex Woods, Calleigh Duquesne, Eric Delko és Tim Speedle. Las Vegas-i kollégáikhoz hasonlóan ők is kíméletlen tempóban üldözik a gátlástalan gyilkosokat, és a látszólag semmitmondó nyomokból kiindulva sorra oldják meg a rejtélyeket. A történet Las Vegasban - még Grissom területén - kezdődik, ahol holtan találnak egy fiatal énekesnőt. Minden nyom a szállodamágnás Thomas Lessorhoz vezet, ám, jó kapcsolatainak és szerencséjének köszönhetően, Grissom és csapata kénytelen végignézni, ahogy a férfi felszáll a repülőre, és úgy tűnik, megússza a dolgot... Miamiban azonban már nem érkezik meg a szállodájába, és a tengerparton egy tinédzser párocska hátborzongató csomagot talál a homokba ásva. Vajon kinek állhatott az érdekében kiiktatni a cseppet sem makulátlan erkölcsű üzletembert? És ezzel megkezdődik a hajtóvadászat... Horatio Caine és emberei szívós következetességgel és kitartással nyomoznak, s fáradozásuk végül elnyeri jutalmát. A feszültség egyetlen percig sem csökken, és mint azt már megszoktuk, csak a könyv legvégén derül fény az igazi tettes vagy tettesek kilétére és indítékaira. Íme, egy újabb izgalmas olvasmány a sorozat kedvelőinek!"

Értékelés: 10/9

2010. április 7., szerda

Könyv - Sohonyai Edit: Jasmine, avagy mégis kell a szerelem?

Elolvasva: 2010. 04. 07
Még tavaly próbálkoztam egy Sohonyai könyvvel, de az nem jött be. Nem tetszett, túl vontatott volt. Pedig én aztán nagy ifjúsági regény párti vagyok. De ez a regénye megváltoztatta a véleményemet róla. Na ez aztán igazi ifjúsági regény. Bemutatja a 15-16 éves fiúk - lányok kezdeti fellángolásait egymás iránt. Örültem, hogy legalább erre a kis időre visszatérhettem a kamaszkorba. :) Egyetlen egy dolgot viszont sajnáltam, az pedig a vége. nekem olyan befejezetlennek tűnt.

"Jasmine már tavaly megfigyelte, hogy egyfajta őrület kezdi bomlasztani az osztálybeli lányok agyát. Rájuk jött valami vírusos lázféleség, mindenki egyszerre döbbent rá.: "Úristen! Ilyen öreg vagyok, és még nem jártam senkivel!" És a lányok elkezdtek csapatokban rohangálni a fiúk után. Az osztályból például Koppányba voltak a legtöbben szerelmesek. Persze Libuli tűnt a csajok közül befutónak, mert mindegyikük közül ő a legszebb. Csodálatos az alakja. A haja pedig! Aranyszínű, hullámos zuhatag keretez egy igazán kivételes arcot. Címlaplány. Jasmine ovis kora óta szeretett volna ilyen lenni. De hát, fájdalom és bánat, nem lett. Úgy gondolta, hogy ezek után - barna bőrével, fekete hajával - csak kívülről, nézőként szemlélheti majd a "menő lányok" életének fordulatait. Nem így történt. "

Értékelés: 10/9

2010. április 5., hétfő

Könyv - Anna Gavalda: Szerettem Őt

Elolvasva: 2010. 04. 05
Nem bírtam ki, és felkeltem ma reggel, hogy még a nagy zsivaj és készülődés előtt befejezzem. Ez volt Gavalda első könyve, ami szembejött velem a könyvtárban jó pár hét keresés után. Lehet nem volt a legjobb ötlet ezzel a könyvvel kezdenem, de ez volt. Adott volt Chloé, gyerekekkel, aki az apósához menekül, mikor a férje úgy dönt, hogy egy másik kedvéért elhagyja őket, és összepakol a bőröndjeibe és elmegy. Chloé nem marad a közös lakásukban és elmegy az apósához a gyerekekkel. Egyik éjjel pár pohár bor mellett elkezdenek beszélgetni. Furcsa volt az én számomra, hogy két ismeretlen ember milyen jól el tud beszélgetni, és milyen mély dolgokat is megbeszélnek. Jó volt, és akarok még tőle olvasni!! :D

"Anna Gavalda regényének története szinte egy mondatban összefoglalható: egy fiatal nő magára marad, mikor férje úgy dönt, elhagyja "egy másik" kedvéért, így az asszony apósával és a gyerekekkel vidékre utazik, ahol a két felnőtt évek óta, először ül le beszélgetni. Ahogy az após apránként megnyílik, lefoszlik róla a tárgyilagosság maszkja, és egy sérülékeny, csupa-seb ember áll előttünk, aki élete nagy szerelmének történetét meséli el a "múlt időbe tett" nőnek... Gavalda regényében a vigasztaló is vigasztalan marad. Az após története egy másik (talán jobb vagy szebb) életet villant fel, és ebben a villanófényben saját elvesztegetett lehetőségeinkre, eljátszott esélyeinkre ismerünk. A szerző nem mond ítéletet, nála az erő nem érdem, a gyengeség nem megvetendő rossz, hanem mindenki a rászabott élet ilyen-olyan jelmezét viseli, hol elegánsan, hol feszengve, és ha szorít a ruha, azt is inkább az idegenek veszik észre, ahogy elsietünk közöttük. Anna Gavalda regényében minden elharapott szónak jelentősége van, minden apró mozdulat, kis rezdülés, félrekapott tekintet színpadi pontossággal van a helyén. Mert ezekből az apróságokból áll össze egy történet, egy szerelem, egy sors. A Szerettem őt igazi kamara-dráma, amely a fiatal francia írónőt szinte azonnal nemzetközi hírű íróvá tette."

Értékelés: 10/10

2010. április 4., vasárnap

Boldog Ünnepet!


Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Mindenkinek!
Happy Easter one I wish everybody holidays!

2010. április 2., péntek

Könyv - Elizabeth Adler: Nyár Capri szigetén

Elolvasva: 2010. 04. 01
Ez volt az az Adler könyv, amit a leggyorsabban olvastam el a sok munka ellenére. Már az elejétől kezdve legszívesebben a főhőnő Daisy helyébe lettem volna, igaz a halál részt kihagytam volna az Ő életéből. De így volt jó, ahogy volt. A vége happy end, a gyilkos is elnyeri méltó jutalmát, és mosolyogtam az egy évvel későbbi történeten. Van benne minden, szerelem, izgalom, bonyodalom.

"Vitorlázzon, szeressen és nyomozzon a nápolyi öbölben egy mesés jachton!Elizabeth Adler, számos pazar helyszíneken játszódó romantikus regény világhírű szerzője Toszkána és Amalfi után, most Capri varázslatos mediterrán szigetére repít el minket, ahol mindenki gyanús, akár a legjobb Agatha Christie regényekben.Egy dúsgazdag angol iparmágnás titokzatos körülmények között életét veszti, de levelet hagy hátra, amelyben hat nevet említ, akik a halálát akarhatták. Daisy Keane, a minden lében kanál titkárnő, és Harry Montana magánnyomozó összefog, hogy a gyanúsítottakat mesés földközi-tengeri hajóútra vigye, amelynek költségét a néhai Sir Robert állja. Miközben megjárják a kaszinók fényeitől csillogó Monte Carlót, St-Tropez-t és Sorrentót, a rejtély egyre kibogozhatatlanabb lesz, ahogy a gyilkos egy lépéssel mindig előttük jár, ráadásul a nyomozó páros is lángra lobban egymás iránt. A földközi-tengeri üdülőhelyek szépsége, a varázslatos hajóút, a szenvedélyek fellobbanása és a Villa Belkisz szépsége a zálog arra, hogy végleg beleszeressünk Adler regényeibe."

Értékelés: 10/10