2010. február 25., csütörtök

Könyv - Elizabeth Adler: Párizsi rendevú

Elolvasva: 2010. 02. 24
Én is vegyes érzelmekkel kezdtem el olvasni ezt a regényét az írónőnek, de én nem csalódtam. Hangulatos szerelmi történetet kaptam, gyönyörű tájleírásokkal és ételekkel, ahol néha össze is futott a nyál a számban. Komolyan, most már valami rágcsával ülök le olvasni Adlert, mert mindig megéhezek közben, pont mint a Vacsoracsata nézésekor. :) A vége ugye Happy End, de mit is lehetne várni Adlertől. :) Érzelmekben és szenvedélyekben szintén gazdag ez a regény is, és szinte én le se tudtam tenni, pár nap alatt kiolvastam. Szeretem Adlert, még mindig szeretem! :)

"Párizs fényei, Provence ízei és a Cőte d’Azur színei egy életre szóló szerelmes utazáson. Párizs a világ legromantikusabb városa, a szenvedélyek földje. Lara Lewis egykor úgy hitte, hogy férjével a szerelem legszebb napjait élte át Párizsban. Jó pár év elteltével romantikus kalandot tervez: újraélni a nászútjukat, meglátogatni a régi kedves helyeket, felmelegíteni a kihűlőben lévő kapcsolatot. Ám felmerül a gyanú, hogy férje viszonyt kezdett az asszisztensével, így Lara vakmerő lépésre szánja el magát: új útitársat választ, egy fiatal férfit, akit még alig ismer. Így indul szenvedélyes kalandjuk Franciaországon át, melynek végére kiderül, hogy az emlékek ereje, vagy az új fellángolás győz-e Lara szíve felett. Elizabeth Adler számos, pazar helyszíneken játszódó romantikus regény világhírű szerzője Toszkána és Amalfi után most a szerelmes szívek városába kalauzol minket, egy olyan asszony szenvedélyes útjára, akit az igaz szerelem eddig a pillanatig egész életében elkerült."

Értékelés: 10/8

2010. február 21., vasárnap

Könyv - Tornai Helga: Randi a Török kávéházban

Elolvasva: 2010. 02. 17
Régebben nagyon sok pöttyös és csíkos könyvet olvastam, és erről a mai napig nem tudok leszokni. Igaz egyre ritkábban jutok hozzá olyanokhoz, amit nem olvastam, de próbálkozom.
Ez egy olyan könyvecske, ami Éva történetét írja le, hogy hogyan akarnak az általános iskolai magyartanárnőjüknek Juci néninek pasit keresni. Iskolai barátságok, cukrászda mind jelen van. Fűszerezve van még iskolai fogalmazásokkal, és a vége meglepetésekkel teli. Igazi gyöngyszem volt a számomra, mint magyar tanárnak, igaz az eleje nem kötött le annyira, de vége kárpótolt érte.

"Milyen borzasztó, hogy Juci néni vénlányosan öltözködik, amikor ő lehetne az iskola legbombázóbb tanárnője! Nem is csoda, ha a férfi kollégák pillantásra sem méltatják őt. Ezért aztán Éva és barátnői számára nem kis meglepetést okoz, hogy Juci néni kettős életet él. Az iskolában vénkisasszonyos, hétvégén pedig kisminkelve, dögös cuccokban dobostortázik törzsasztalánál a Török kávéházban. Tetszeni akar valakinek? Vagy csupán török vőlegénye emlékére öltözik ki ilyenkor? A kíváncsi lányok felfedik a titkot, és még férjhez is adják Juci nénit egy laza és jóképű törökimádóhoz."

Értékelés: 10/7

2010. február 12., péntek

Könyv - Elizabeth Adler: Hotel Riviéra

Elolvasva: 2010. 02. 09
Nem volt eddig időm erről a könyvről írni, egy kicsit sűrűsödnek a dolgok (hagyatéki tárgyalás, könyvrendelés stb.) minden részről.
Ez is tipikus Adler féle romantikus, szerelmes könyv. Örültem neki, legalább elterelte a gondolataimat. Még mindig tetszenek a tájleírások, az ételek leírása, a szerelmi szál kibontakozása, és az izgalom is, hogy kiderüljön ki a rossz.
Tetszett, tetszett, de nem ez volt szerintem a legjobb regénye, amit olvastam.

"A kaliforniai Lola March a csillogó Las Vegasban megismerkedik egy szívtipró franciával, akivel meggondolatlanul össze is köti az életét. A mézeshetek elteltével azonban a férj fütyül az újdonsült arára és a temérdek munkára, amit a francia Riviérán álló bűbájos hotel vezetése jelent. Lola kénytelen kézbe venni az ügyeket, és mikor már úgy tűnik, minden sínen van, a férjnek hirtelen nyoma vész. A szakácstudományát időközben tökélyre fejlesztő asszonynak kevés segítője akad, sőt: bosszúszomjas hitelezők, exszeretők és alvilági figurák jelennek meg a felvirágzó hotel körül, és miközben a rendőrség elől menekülő Lola férje nyomát kutatja, a szerelem is tiszteletét teszi nála, egy amerikai hajóskapitány személyében. A szerzőnő pompás ételekkel, csodálatos érzékiséggel és buja tájjal varázsolja el olvasóit, miközben a föld egyik legromantikusabb vidékére kalauzolja őket. Elizabeth Adler tizenhat regény világszerte ismert szerzője. A Toszkánai nyár című nagy sikerű könyve már olvasható magyarul."

Értékelés: 10/7

2010. február 7., vasárnap

Film - Egyszerűen bonyolult

Nagyon kíváncsi voltam erre a filmre, mivel Meryl Streep is a kedvenc színésznőim közé tartozik. Jó volt, vicces volt, csak én nem ilyen befejezésre számítottam.

Egyszerűen bonyolult
It´s Complicated
amerikai romantikus - vígjáték

Hossza: 121 perc
Gyártás éve: 2009

Rendező: Nancy Meyers
Főszereplők:

Meryl Streep (Jane)
Alec Baldwin (Jake)
Steve Martin (Adam)

Jane három felnőtt gyerek anyja és egy jól menő pékség és étterem tulajdonosa Santa Barbarában. Egy tíz éves válás után baráti a viszonya az ex-férjével, az ügyvéd Jake-kel. Ám amikor Jane és Jake elutaznak a fiuk diplomaosztójára, a helyzet elkezd bonyolódni. Egy ártatlan közös étkezés elképzelhetetlen fordulatot vesz – affér lesz belőle. És mivel Jake-nek már van egy új felesége, a sokkal fiatalabb Agness, így most Jane lesz a másik nő...
Ebbe a már amúgy is zűrös románcba csöppen bele az építész Adam, aki maga is a saját válásából próbál kigyógyulni. Beleszeret Jane-be, de hamar ráeszmél, hogy egy szerelmi háromszögbe került...

Szereplők: John Krasinski (Harley), Hunter Parrish (Luke), Lake Bell (Agness), Daryl Sabara (Edward), James Patrick Stuart (Dr. Moss), Zoe Kazan (Gabby), Peter Mackenzie (Dr. Alan), Robert Curtis Brown (Peter), Rita Wilson (Trisha), Mary Kay Place (Joanne)

Munkatársak: Forgalmazó: UIP-Duna Film , Forgatókönyvíró: Nancy Meyers, Producer: Nancy Meyers, Producer: Scott Rudin, Zene: Hans Zimmer, Operatőr: John Toll, Látványtervező: Jon Hutman, Zene: Heitor Pereira, Vágó: Joe Hutshing, Vágó: David Moritz

Mozipremier: 2009. december 24. (Magyarország)

Film - Hercegnő Védelmi Program

Egy Disney film, ami másfél órás kikapcsolódást hozott nekem. :)

Hercegnő Védelmi Program (2009)
Rosalinda egy kis királyság hercegnője, aki királynővé koronázása pillanatában óriási veszélybe kerül egy trónratörő miatt. A Princess Protection Program értelmében, biztonságba helyezik egy kis városban, egy apa és lánya, Carter mellett. Carter segítségével Rosalinda Rosie néven (Carter "unokatesójaként") próbál beilleszkedni a környezetében, kisebb-nagyobb sikerrel. Sikerül-e Rosie-nak visszatérnie, hogy átvehesse jogos helyét a trónon?


Nemzet: amerikai
Stílus: családi, vígjáték

Szereplők:

Selena Gomez... Carter Mason / Mason hercegnő
Demi Lovato... Rosalinda / Rosie

Stáb:
rendezte
Allison Liddi
producer
Douglas Sloan (ügyvezető)
Danielle Weinstock
forgatókönyv
Annie deYoung (történet)
Annie deYoung
David Morgasen (történet)
fényképezte
David A. Makin
zene
John Van Tongeren
Mark Conte

Film - Szép még lehetsz

Egyre több filmet nézek, ami sajnos az olvasás rovására megy. De remélem, hogy hamar visszatér az olvasni való kedvem is. :)
Nagyon szeretem Queen Latifah-t, és örülök neki, hogy egész véletlenül rátaláltam erre a filmre. Nagyon jó zene, nagyon jó hajköltemények, egyszerű kis mosolygós film.



Szép még lehetsz
Beauty Shop

amerikai vígjáték

Hossza: 101 perc
Gyártás éve: 2005


Főszereplők:
Queen Latifah (Gina Norris)

Míg a férfiak ˝Birkanyírás˝ során panaszolhattak el mindent, ami a lelküket nyomta, addig a gyengébbik nemnek ott van a csodálatos Beauty Shop, melynek akaratos tulajdonosa, Gina senkitől sem irigyli szolgáltatásait. Csinos kis üzletében megfordul hát mindenféle népség, konzervatív fehérnéptől kezdve szókimondó feketékig, s miközben új frizurát szereznek, gondtalanul trécselhetnek gondjaikról.

Szereplők: Alicia Silverstone (Lynn), Andie MacDowell (Terri), Kevin Bacon (Jorge), Alfre Woodard (Ms. Josephine), Mena Suvari (Joanne), Della Reese (Mrs. Towner), Golden Brooks (Chanel)

Munkatársak: Rendező: Bille Woodruff, Forgatókönyvíró: Elizabeth Hunter, Forgatókönyvíró: Kate Lanier, Zene: Christopher Young, Operatőr: Theo van de Sande, Forgatókönyvíró: Norman Vance Jr., Gyártó: Metro-Goldwin-Mayer Pictures

Díj


Egy nagyon kedves díjat kaptam Amadea-től, amit nagyon szépen köszönök neki! :)) Ennek a blogomnak ez az első díja, így még különlegesebb számomra.

Tennivalók:
1. Meg kell köszönnöm a díjat annak, aki gondolt rám és küldte.
2. A logót ki kell tennem a blogomba.
3. Be kell linkelnem, akitől kaptam.
4. Írni kell magamról 7 dolgot.
5. Tovább kell adnom a kitüntetést másik 7 blog társamnak.
6. Be kell linkelnem őket.
7. Megjegyzést kell hagynom náluk, hogy tudjanak a díjazásról.

Akkor ugorjunk a 4. pontra. 7 dolog magamról.
1. Imádok a fürdőkádban, habok között olvasni. :)
2. Jobban szeretek filmet nézni számítógépen, mint tv-ben. (Valószínűleg a reklámok zavarnak)
3. Nem szeretem a teát!
4. Vasalom a hajamat. Ha nem vasalnám akkor úgy néznék ki, mint egy oroszlán! :)
5. Imádom a keresztszemes hímzést!
6. Egyre jobban rákattantam a Farmville-re.
7. Nem szeretem a szoknyát.

Próbálok olyan 7 embert választani, aki még nem kapta meg ezt a díjat (de nem megy 7 ember, mivel szinte körbeért ez a díj):
Ani, Rita, Athala,