2010. február 21., vasárnap

Könyv - Tornai Helga: Randi a Török kávéházban

Elolvasva: 2010. 02. 17
Régebben nagyon sok pöttyös és csíkos könyvet olvastam, és erről a mai napig nem tudok leszokni. Igaz egyre ritkábban jutok hozzá olyanokhoz, amit nem olvastam, de próbálkozom.
Ez egy olyan könyvecske, ami Éva történetét írja le, hogy hogyan akarnak az általános iskolai magyartanárnőjüknek Juci néninek pasit keresni. Iskolai barátságok, cukrászda mind jelen van. Fűszerezve van még iskolai fogalmazásokkal, és a vége meglepetésekkel teli. Igazi gyöngyszem volt a számomra, mint magyar tanárnak, igaz az eleje nem kötött le annyira, de vége kárpótolt érte.

"Milyen borzasztó, hogy Juci néni vénlányosan öltözködik, amikor ő lehetne az iskola legbombázóbb tanárnője! Nem is csoda, ha a férfi kollégák pillantásra sem méltatják őt. Ezért aztán Éva és barátnői számára nem kis meglepetést okoz, hogy Juci néni kettős életet él. Az iskolában vénkisasszonyos, hétvégén pedig kisminkelve, dögös cuccokban dobostortázik törzsasztalánál a Török kávéházban. Tetszeni akar valakinek? Vagy csupán török vőlegénye emlékére öltözik ki ilyenkor? A kíváncsi lányok felfedik a titkot, és még férjhez is adják Juci nénit egy laza és jóképű törökimádóhoz."

Értékelés: 10/7

1 megjegyzés:

Kecsó írta...

Hol és mennyiért:
http://keres.konyvar.hu/?mind=tornai+helga