2010. június 8., kedd

Film - Julie & Julia: Két nő egy recept

Már nagyon régóta meg szerettem volna nézni ezt a filmet, már csak az ételek miatt. Imádom az olyan filmeket, amikben főznek, vagy ami a főzésről szól. Hát ezt is imádtam! Sőt nem bírtam, és a film felénél nekem is kellett ennem. :)))))

Julie & Julia - Két nő, egy recept
Julie & Julia

amerikai életrajzi - dráma

Hossza: 123 perc
Gyártás éve: 2009

Rendező: Nora Ephron

Főszereplők:
Meryl Streep (Julia Child)
Amy Adams (Julie Powell)

Julie Powell (Amy Adams) egy harminc körüli írónő, akinek még nem sikerült bizonyítania. Munkája monoton és lehangoló, ráadásul köze sincs az íráshoz. A zajos, kopott lakás sem a szíve csücske, ahova barátjával nemrégen költöztek. Napjának egyetlen fénypontja az esti főzés. Kedvenc szakácskönyve és egy gyermekkori emlék ihleti meg arra, hogy egy év alatt megfőzze az összes francia receptet, amit az anyjától örökölt könyvben talál, s ezt az élményt meg is ossza másokkal saját blogján keresztül.
Julia Child (Meryl Streep) egy negyven körüli nő, aki férjével épp Párizsba költözött. Nem igazán tudja mit is kezdhetne szabadidejével: tanuljon meg kalapokat varrni, vagy inkább a francia nyelvet sajátítsa el? Az biztos, hogy Párizst imádja, csakúgy, mint az ételeket….
Két nő, két különböző korban, ugyanazzal a szenvedéllyel talál önmagára a fenséges ízek, finom illatok és a francia konyha varázsán keresztül.
Mert vajból sosem elég!

Szereplők: Stanley Tucci (Paul Child), Chris Messina (Eric Powell), Linda Emond (Simone Beck), Helen Carey (Louisette Bertholle), Mary Lynn Rajskub (Sarah), Jane Lynch (Dorothy McWilliams), Vanessa Ferlito (Cassie), Casey Wilson (Regina)

Munkatársak: Forgalmazó: InterCom, Forgatókönyvíró: Nora Ephron, Producer: Nora Ephron, Producer: Laurence Mark, Producer: Amy Robinson, Producer: Eric Steel, Zene: Alexandre Desplat, Operatőr: Stephen Goldblatt, Vágó: Richard Marks, Látványtervező: Mark Ricker,

Mozipremier: 2009. október 15. (Magyarország)

2 megjegyzés:

Delfike írta...

Imádtam!!!

Móni írta...

Ugye, ugye, én is! :DD