2009. június 6., szombat

Könyv - Meg Cabot: Hogyan legyünk népszerűek?

Elolvasva: 2009. 06. 05
Egy újabb tipikus Cabot ifjúsági regény. Szintén napló formában írott kis regényke, amit gyorsan el lehetett olvasni. Stephanie-ról szól, aki az egyik nyáron úgy dönt, hogy a következő tanévtől kezdve népszerű lesz, mivel addig még nem adatott meg neki, egy öt évvel ezelőtti baklövése miatt. Ami nem is volt igazán nagy dolog, mivel csak málnaturmixal öntött le, egy népszerű leányzót. Végül is befogadták a népszerűek, mivel volt egy nagyon jó ötlete a végzősök utolsó kirándulásának pénzbeli megteremtéséhez. De az utolsó kérésüket nem akarta teljesíteni, ezért a fő ellensége már nem fogadta be tovább. De a vége happy end, és a nagy szerelem is megtalálja. Üdítő kis kamaszregény a megszokott Cabot stílusban. :)

"Szeretnél népszerű lenni? Stephanie Landry nagyon is szeretne. Steph ugyanis egy bizonyos, öt évvel ezelőtti "Óriás Málnaturmix-incidens" óta a legnépszerűtlenebb lány a suliban. De vajon számít az, hogy az ember népszerű-e, vagy sem? Steph-nek nagyon is számít. Ezért aztán nagy tervekkel vág bele az iskolaévbe, méghozzá egy titkos "csodafegyver", egy régi könyv segitségével, melynek címe mi más is lehetne, mlnt: Hogyán legyünk népszerűek?

Miben áll a népszerűség?

Steph-nek nem kell hozzá mást tennie, mint követni a könyv utasításait, s hamarosan az iskola legmenőbb diákjai rajonganak érte (beleértve Mark Finleyt, az iskolai baseballcsapat híres hátvédjét is). Vége tehát a csillagfényes égbolt bámulásának a domboldalon Becca és Jason, a két régi jó barát társaságában.

Kit érdekelnek a meteorok, ha az ember ott lehet a város legmenőbb buliján? Ám ne feledd a népszerűség legfontosabb szabályát!

Népszerűvé válni nem is olyan nehéz."

Értékelés: 10/9

Nincsenek megjegyzések: