2009. június 12., péntek

Könyv - Ernyey Béla: Curva pericolosa

Elolvasva: 2009. 06. 11
Hát, mit is mondjak erről a könyvről. Most olvastam másodjára, elsőnek még főiskolás koromban, mikor megjelent a könyv. Akkor nagyon gyorsan végig kellett rajta rágnom magam, mivel a csoportunkban ment körbe - körbe. Most azért alaposabban odafigyeltem.
A könyv Vikiről szól, akiről annyit tudunk az elején, hogy bemegy az Viktória hotelbe, és a 13-as kádas szobát kéri. A portás fiú Marc, aki régebben a barátja volt. Beszélgetés után rájönnek, hogy lány egy volt barátja miatt (Szemét) öngyilkos akar lenni. A fiú próbálja lebeszélni, és alkut kötnek, hogy ha végighallgatja a következő egy héten belül az "egy kilóját", ami az élete mindennel együtt, és jó útra térül, akkor minden jobb lesz, és nem menekül az öngyilkosságba. A könyv teli van erotikával, túlfűtött szexualitással.

"Mindig jöhet curva pericolosa, veszélyes kanyar. Csak éppen soha nem ott és soha nem akkor, ahol és amikor várjuk.

Nem vagyok szorongós típus, most mégis összeszorul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy nemsokára, Kedves Olvasó, esetleg éppen Ön mond majd véleményt első regényemről. Színészként izgalmas volt kezdőnek lenni, mert alaposan felkészítettek a főiskolán. Íróként az ember csak az agyára és a zsigereire számíthat. Jó lenne tehát titokban önre pillantani egy meghitt percben, amikor a kezében tartott könyvem igazi örömet, vagy uram bocsá’, talán még zsigeri izgalmat is okoz Önnek.

Ernyey Béla


Gyönyörű, fiatal lány áll a Hotel Victoria recepciója előtt. Sápadt és elszánt. A 13-as szoba kulcsát kéri. Lefoglaltatta. Csak egy éjszakára. Többre soha nem lesz szüksége. De mégis: kiszámíthatatlan kanyarok terelik útjait. A recepciónál egy régi fiú, egy régi szerető: és Viki nem kapja meg a szobakulcsot. Helyette esélyt kap, utolsó esélyt. Egy hét a világ. Ezalatt kell eldőlnie, érdemes-e tovább- élni az életet. Persze, nem ezt. Egy másikat. Ernyey Béla regénye nemcsak fordulatos, izgalmas történet, nemcsak korrajz és nemcsak szívbe markoló – szívet melengető – szerelmi történet, hanem napjaink magyar Káma-szutrája is, úgyhogy csak előítéletektől mentes és erős idegzetű olvasóknak ajánljuk. Nekik azonban feltétlenül."


Értékelés: 10/8

Nincsenek megjegyzések: