2011. március 16., szerda

Könyv - Melina Marchetta: Pizza és kapucsínó

Elolvasva: 2011. 03. 15
Egyre jobban el kezdtem megint olvasni, aminek nagyon örülök. Igaz csak egy könyvet egyszerre, de legalább már ez is.
A könyv egy olasz ausztráliában élő tini lányról, Josie-ról szól, aki édesapja nélkül nőtt fel. Minden tiniket foglalkoztató ügyes bajok dolgok foglalkoztatják fiúktól kezdve édesapjáig, aki újra megjelent az életében. Egy közeli haláleset és egy szörnyű családi titok felfedése után talán rendeződni látszik az élete...
Érdemes volt elolvasni, nem egy szokványos tiniregény.

"A 17 éves Josephine Alibrandi Sydneyben él olasz származású édesanyjával, aki 16 éves korában szülte a lányát, és egyedül nevelte fel. Josephine csak végzős gimnazista korában – amikor konfliktusba keveredik egy idegengyűlölő osztálytársával – ismeri meg időközben híres ügyvéddé lett apját. Ez az év egyébként is sörsdöntő a fiatal lány életében: nemcsak az első igazi szerelem élményével találkozik, hanem súlyos megrázkódtatások is érik: legjobb barátja öngyilkos lesz, valamint fény derül családjának féltve őrzött titkára is."

Értékelés: 5

2011. március 8., kedd

Könyv - Donn Cortez: CSI: Miami – Veszélyes hit

Elolvasva: 2011. 03. 07.
A városi ABC-be lehet kapni JLX kiadós könyveket 500 Ft-ért. Az összes helyszínelős könyvet megvettem, és el is kezdtem olvasni. A mostani magamhoz képet elég gyorsan sikerült is. Elég helyszínelő sorozat függő vagyok, de erre a részre nem tudtam rájönni, hogy láttam-e már. De a lényeg, hogy nagyon tetszett, és még van egy pár ilyen könyvem. :)

"Horatio Caine hadnagyot és a Miami-Dade bűnügyi labor munkatársait egy titokzatos halálesethez riadóztatják. Phillip Mulrooney-t, a Földi Paradicsom étterem alkalmazottját a mosdóban, a rozsdamentes acélból készült vécécsésze fölé hajolva találják; ruhái cafatokban lógnak róla. Arcán égésnyomok, a mobiltelefonja felrobbant. Hihetetlen, de úgy tűnik, villámcsapás végzett vele.

Ezzel szemben az étterem alkalmazottai Isten kezét látják a döbbenetes halálesetben – szerintük Mulrooney maga hívta ki a Teremtő haragját, amikor kétkedni kezdett a Vitalitás-módszer filozófiájában, mely szerint a belső szépséget kizárólag a testünk és lelkünk ápolásával érhetjük el.

Horatio Caine filozófiája azonban abban rejlik, hogy az áldozat igazságtételért kiált, és ennek érdekében a miami helyszínelők eget-földet hajlandóak megmozgatni…"

Értékelés: 5