2012. január 25., szerda

Könyv - Maryrose Wood: Méregnaplók

Elolvasva: 2012. 01. 25.
A könyvtárunk kapta ezt a könyvet egy olvasópályázat ajándékaként. Én voltam az utolsó, akik hármunk közül elolvasta. Azt a könyvértékelést kaptam tőlük, hogy egyszer el lehet olvasni. Na mondom, király, majd meglátjuk. Szombaton meg a nagy activitizés közben kinyögték, hogy nagyon figyeljek a végére. :) Így alig bírtam kivárni, hogy a végére érjek. Így ma, ebédfőzés közben is ez a könyv volt a kezemben, mert az utolsó 10 oldalt nem akartam letenni. De hogy milyen fordulat lett a végén!!! Na erre nem gondoltam volna. Amúgy is nagyon izgat az ilyen élet, amit ők élnek, nagyon szeretek róla olvasni. Úgyhogy nekem nagyon tetszett és imádom az ilyen ifjúsági regényeket és izgatottan várom a következő részt is, hogy mikor kapjuk meg!

"A tizenhat éves Jessamine Luxton a Hulne Apátság romjai között él édesapjával, a köztiszteletben álló gyógyszerésszel, aki szenvedélyesen kutatja a gyógynövények titkait. Ennek érdekében a világ minden tájáról igyekszik beszerezni a különlegesnél különlegesebb egyedeket, melyek közül a legveszélyesebbeket egy zárt méregkertben tartja. Egy napon különös fiú érkezik a Hulne kunyhóba: a rejtélyes látogató neve Gyom, és a jelek szerint nem csak a nevében kötődik a növényekhez. Kicsoda ő és mi lehet a titka? És mi készül a méregkert falai mögött? A gótikus elemekkel átszőtt, izgalmas és romantikát sem nélkülöző regény a méregkert különös világába kalauzolja az olvasót, ahol sosem szabad elfelejtenünk, hogy a megfelelő dózisban minden méreg: még a szerelem is."

Értékelés: 5

2012. január 23., hétfő

Könyv - Tóth Krisztina: Pixel

Elolvasva: 2012. január 20.
Olvasási válságban voltam, nagyon nagyon sokáig. Úgy érzem, hogy most kezdek már belőle egy kicsit kilábalni. Remélem nem csak így érzem, hanem így is lesz.
Ez volt az első olyan könyv a válságom óta, amit nagyon gyorsan (2 este alatt) elolvastam. Imádom Tóth Krisztinát, már a Nők lapjából is imádtam.
Ez a könyv pedig egyszerűen lenyűgöző volt az én számomra. Az első két - három fejezetben még nem értettem az összefüggéseket, de utána egyre jobban faltam az oldalakat, hogy minél hamarabb tudjam a különböző emberekkel mi történik. Nagyon nagyon tetszett! És aki imádja a munkáit, annak kötelező darab!

"Napjaink egyik legolvasottabb írónőjének új könyvében az egymásra épülő fejezetek önálló pixelkockákként működnek: önmagukban is egész, egyedi színű, izgalmas fejezetek, de ha észrevesszük közöttük a kapcsolatok összetett rendszerét, valami új és lenyűgöző, nagy történetté állnak össze. Állandó közelítés és távolítás, kicsinyítés és nagyítás váltakozása rajzolja meg szemünk előtt ezt a sajátos és nagyon is élő szövegtestet."

Értékelés: 5