2010. augusztus 14., szombat

Könyv - Meg Cabot: Locsifecsi királynő férjhez megy

Elolvasva: 2010. 08. 12
Annyira kevés időm van mostanában olvasni, hogy már el se hiszem. Tankönyvfelelős vagyok, kedden megjött 4 nagy raklapnyi könyv, jövőhéttől meg osztjuk. El vagyok agyilag, testileg fáradva, sajnos az olvasás se megy.
Viszont Lizzit muszáj volt végigolvasnom, mert nagyon nagyon tetszett!!!! :))) Igaz az elején teljesen Luke bővületében éltem, de utána végig Chaz szurkoló lettem. És minden jó, ha a vége jó alapon ennek is vége lett, sajnos. :(

"Lizzie életében minden a lehető legjobban alakul: végre azt csinálhatja, amire mindig is vágyott (esküvői ruha-restaurálás), és a „nagy ő” váratlanul megkérte a kezét. A szalonban égnek a telefonok; Jill Higgins álomesküvője óta mindenki Miss Nichols-szal akar dolgoztatni. Így aztán nem csoda, ha Lizzie-nek épp a Chateau Miracban rendezendő saját esküvőjének előkészületeire nincs egy perc ideje sem…
Az idilli állapot hamarosan rémálommá válik: Luke fantasztikus állásajánlatot kap – Párizsban; a Nichols családban szomorú esemény történik, Shari exbarátja, Chaz pedig – akivel Lizzie a szilveszter éjszakát töltötte – egyáltalán nem lelkesedik azért, hogy Lizzie Luke felesége legyen. És Lizzie-nek előbb-utóbb el kell gondolkodnia azon, hogy valóban ezt akarja-e…"

Értékelés: 5

2010. augusztus 6., péntek

Könyv - Meg Cabot: Locsifecsi királynő New Yorkban

Elolvasva: 2010. 08. 05
Kedvenc karakter: Jill
Egyszerűen imádom Meg Cabot regényeit. Hiába, könyvtáros vagyok, és nem tudok kinőni az ifjúsági regényekből. Az ő regényeinél (ennél is) úgy éreztem, hogy azonnal a végére kell érnem, és csak falom az oldalakat. Még így, munka mellett is ment, igaz egy kicsit lassabban. :) De már tegnap azonnal bele is kezdtem a harmadik részébe, és kibírom, hogy nem nézem meg a végét, pedig úgy furdalja az oldalamat a kíváncsiság. :)
Muszáj megemlítenem a jegyzeteket, amik a fejezetek elején vannak, nagyon jók! :)

"Nagy szív. Nagy száj. Nagy város. Nagy zűr. Lizzie Nichols visszatért! Rója New York utcáit, állás, lakás és a világegyetemben számára kijelölt hely után kutatva (nem feltétlenül ebben a sorrendben).

Amikor nyári szerelme, Luke felajánlja, hogy költözzenek össze, Lizzie szíves örömest dobja sutba a tervét, hogy legjobb barátnőjével, Sharival béreljen egyszobás lakást egy lift nélküli házban. Beköltözik élete szerelmével Mrs. De Villiers Ötödik sugárúti pótlakásába, ahol kapuson kívül eredeti Renoir festmény is található. Állás-ügyben azonban már nincs ilyen szerencséje. Míg Shari azonnal rátalál álmai munkahelyére, Lizzie-t egymás után érik a megalázó elutasítások. Lizzie ingyenmunkát vállal egy esküvőiruhafelújító szalonban…"

Értékelés: 5