2009. április 27., hétfő

2009. április 16


Kedden befejeztem Balázs Szigorúan bizalmasát. Hát mit is mondjak róla. Vannak benne izgalmas beszélgetések, mert alapjába véve erre épül a könyv. Ő minden beszélgetést bevezet 1-2-3 oldalnyi szöveggel, majd jön a beszélgetés. 1 emberrel, a magyar suttogóval, Joó Istvánnal történő beszélgetés nagyon tetszett, jó így is megismerni azokat az embereket, akik kutyákkal foglalkoznak.
Egyetlen egy emberrel történő beszélgetést nem tudtam elolvasni, ez pedig Petrezselyem József volt, aki pránanadi oktató és hívő. És a könyvből is kiderült, hogy Balázs is.
A másik könyv, amit meg tegnap fejeztem be, az a Tombol a hold volt. Egy nagyon megrázó történet, tolókocsiba kényszerülő fiatalokról, akik gyermekparalízisben szenvednek. Érdekes olvasmány volt, de nem bántam meg.

Még van kint egy könyv nálam, amit nem olvastam el, és könyvtári. Ez pedig Ann Brashares: Négyen egy gatyában könyve. Filmben láttam már ezt a történetet, de elfogult voltam, mivel Alexis Bledel, aki az egyik leányzót játssza, egyik kedvenc színésznőm. Így kíváncsi vagyok könyvben milyen. Holnap megyek a városi könyvtárba, remélhetőleg új szerzeményekkel térek vissza! :) Harácsolás újra, de kettő van terítéken csak! :)))
A hímzés viszont a cím szerint nem megy. Fáradt vagyok mikor már hazaérek, ez a sok számítógépes munka lefárasztja a szemem. Ideülök a géphez, megnézem, amit akarok, és lefekszem olvasni, vagy aludni. Megpróbálok hétvégén belehúzni, nagyon szeretnék már, csak a szemem se a mai már. :(

2009. április 11 - Újabb könyv

Igen, mint ahogy a cím is mutatja nem bírtam magammal, és megint elkezdtem egy újabb könyvet. :) Pedig már nagyon örültem egy pár napig neki, hogy most már csak 2 könyvem van a könyvharácsolók klubjában, de nem. Szerdán ugyanis elfelejtettem magammal vinni az aktuális könyvemet a munkába, és a magányos délutánokra mindig nálam kell lennie valami olvasnivalónak, mert ugye a könyvtárban nincs elég könyv. :))))
Így lett a következő áldozatom egy könnyű, légies ponyva könyv Sebestyén Balázsnak a Szigorúan bizalmas. Elég gyorsan haladok vele, nem ilyennek gondoltam, de legalább új dolgokat is megtudok pl.: Nagy Bandó Andrásról vagy Ernyey Béláról.

"Ha a színes magazinokat, újságokat megszavaztatnák, kit ismernek legkevésbé, az elsők között valószínűleg Sebestyén Balázs neve vetődne fel. Nem véletlenül. A fiatal televíziós műsorvezető ritkán nyilatkozik, tudatosan távol tartja magánéletétől a sajtót. Talán éppen ettől lett mostanra annyira titokzatos. Nap, mint nap látjuk, rengetegen rajonganak érte, mégis alig tudunk róla valamit. Mostanáig. Első kötetében ugyanis olyan mélységekig enged betekintést legbensőbb gondolataiba, hogy az olvasó szinte beleszédül. Sebestyén Balázs első könyve kilóg a sztárkönyvek sorából. Könnyű sztorizás helyett az élet nagy kérdéseire keres választ. Érdekes, hogyan vélekedik mindezekről egy harmincas évei elején járó fiatalember. Érzelmek, titkok, vívódások és csalódások között vezet végig, mi pedig csak álmélkodunk: "Ez hát az igazi Sebestyén Balázs!" A tévés műsorvezető búcsút vett a könnyed csevegéstől, és elgondolkodtató mélyinterjúkat készített. Hevesi Tamással a szabadságról, Petrezselyem Józseffel a pránanadiról, Domján Lászlóval az emberi elme lehetőségeiről, Ernyey Bélával az önkifejezésről, Nagy Bandó Andrással a szellemi hagyatékról, Joó Istvánnal az állati párhuzamokról, Wollák Zsuzsával önmagunk elfogadásáról beszélgetett. Ön miről szokott csevegni a barátaival? Balázs első könyve jó téma lehet."

Ha valakit esetleg érdekel e-mailben el tudom küldeni a könyvet, mivel elektronikus formában is megvan a könyv.

2009. április 4

Új könyvbe kezdtem. Sajnos ebben a témában is olyan vagyok, mint a hímzésben. Harácsolok belőle, nagyon sokat. Most az újabb áldozatom Peter Marshall: Tombol a hold című könyve. Szerdán kaptunk a könyvtárba egy nagy adag könyvet, és ez is köztük volt. A volt magyar tanárom, és a kollegám is áradozott róla, ezért úgy gondoltam, hogy nekem is muszáj elkezdenem. Hát el is kezdtem! :)
Annyira jó idő volt a mai napon, hogy muszáj volt kint lennem a szabadba, így az olvasás is, és a hímzés is maradt a helyén. :( De holnap alkotni fogok ám! :)

"A jó házból való úrilány és az írói ambíciókat dédelgető melósfiú jó eséllyel soha nem találkozott volna egymással, ha ugyanaz a váratlan tragédia nem töri szilánkokra álmaikat. Párhuzamos pályán futó életük kicsivel a végtelen előtt, egy intézetben keresztezi egymásét. Bruce és Anetté egymásba szeretnek, és mindenkivel dacolva eljegyzik egymást - a tolószékben... Szerelmükkel nem csupán felrúgnak minden társadalmi konvenciót, hanem harcot indítanak az élet teljességéhez való jogukért is. Harcuk dühödt, indulatos és elkeseredett. Nem csupán egy fiatalkori lázadás története, hanem mélységesen emberi hitvallás a másság elfogadásáért."

2009. március 30

A mai nap folyamán befejeztem a Locsifecsi királynőmet. :) Mivel a múlthét pénteken anyukámmal és barátnőmmel tartottunk egy olyan csajos napot, ezért rögtön a táskámba vándorolt a könyvnek a folytatása, amit csak pár nappal azelőtt szúrtam ki, hogy van. Eredetileg 3 részre tervezi az írónő, és 2010-re jön elvileg a harmadik rész! Várom már nagyon - nagyon, mert nekem borzasztóan tetszik! :)
A csajos napon, olyan cipő leárazásban volt részem, hogy a szám a fülig ért, de nagyon - nagyon! :))) A csajos napunkat Debrecen nagyvárosban tartottuk, és a főutcán találtunk egy boltot, ahol a teljes árukészletre 50% árkedvezmény volt. Még jó hogy be kellett mennünk! Én vettem 3 balerinacipőt, amikért nagyon oda vagyok, meg egy felsőt 2600 Ft-ért. Szinte ajándék volt! Így már a cipőkből van a 7 minden napjára más. :))) Végül a Plázában kötöttünk ki, ahol első dolgunk az étkező részleg felkutatása volt, és ott is a kínai rész. Isteni finom a kínai kaja, imádom! :)))) Végül a könyvesboltba is bekukkantottam, ahol végre le tudtam vásárolni a nyeremény könyvvásárlási utalványomat.

És íme a könyv ajánlója, ami hozzám vándorolt.
"Nagy szív. Nagy száj.
Nagy város
Nagy zűr.
Lizzie Nichols visszatért! Rója New York utcáit, állás, lakás és a világegyetemben számára kijelölt hely után kutatva (nem feltétlenül ebben a sorrendben).
Amikor nyári szerelme. Luke felajánlja, hogy költözzenek össze, Lizzie szíves örömest dobja sutba a tervét hogy legjobb barát­nőjével, Sharival béreljen egyszobás lakást egy lift nélküli házban. Beköltözik élete szerelmével Mrs. de Villiers Ötödik sugárúti pót­lakásába, ahol kapuson kívül eredeti Renoir festmény is található.
Állás-ügyben azonban már nincs ilyen szerencséje. Míg Shari azonnal rátalál álmai rnunkahelyére, Lizzie-t egymás után érik a megalázó elutasítások. Lizzie ingyenmunkát vállal egy esküvőiruha­felújító szalonban..."

2009. február 19

Az egyik Meg Cabot könyvet a Locsifecsi királynőt félretettem, és elővettem helyette a könyvtárból való Neveletlen hercegnőt.
Először olvastam a Neveletlen hercegnő naplója 7és 1/2-et. Azért ezt, mert a saját könyvtáramban csak a 6. részig van meg, a könyvtárban meg lecsaptam a többi részére. :)

"Miának nincs szerencséje a bulikkal, ezért hiába közeleg a nagy nap, nem akar szülinapi bulit tartani. Grandmere-nek viszont – szokás szerint – más elképzelése van a dolgokról: ô úgy véli, egyedül egy valóságshow különkiadása lehet méltó a hercegnő születésnapjának megünnepléséhez. Vagy inkább Lilly keze van a dologban?
Vajon meg tudja-e torpedózni Mia Grandmere tervét? És ha igen, mit szólnak majd hozzá a barátai, akik a nagyszabású terv szerint mind Genoviába utaztak volna az uralkodói különgépen egy olyan luxushétvégére, amitől maga Paris Hilton is elsárgulna az irigységtől? Mia viszont csak egyetlen dologra vágyik: egy estére kettesben Michaellal. Megkapja-e a szülinapos hercegnő, amit szeretne?"

A következő a Neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4 volt.
"Mit is jelent a Valentin-nap általában egy lánynak, akit szeret egy fiú? Azt, hogy a barátja csokit, virágot vagy egyéb aranyos ajándékot vesz neki, esetleg képeslapot vagy szerelmes levelet küld, esetleg egy különlegesen romantikus randira hívja. Csakhogy Michael – Lillyvel egyetemben – utálja a Valentin-napot, mivel szerinte az nem más, mint a
kereskedők „gátlástalan profithajhászásának újabb eszköze”. Mia a lelke mélyén nagyon is szeretne Valentin-napon édes kettesben romantikázni, de vajon Michael hajlandó lesz-e sutba dobni az elveit, csak azért, hogy Mia vágya teljesüljön?"

És, amire lecseréltem a Locsifecsi királynőt a 8. része a sorozatnak. Megjelent már a 9. része is, sajnos a könyvtárban nem volt bent, pénzem most nincsen rá, de barátnőmnek megvan. Már csak ki kell várnom mikor jön haza. :)

" Mia végre, valahára tizenegyedikes lett. Végre, valahára megszabadult a diákönkormányzati elnökség nyűgétől. Akkor hát mi a baj? Mi az, ami végzetesen elromlik? Ha egyszer szerencsésen átvészelte a matekot (geometriával súlyosbítva) bukás nélkül, most jön a kémia? És az ég szerelmére, hogy jut Lilly eszébe, hogy újfent elnöknek jelölje?De mindez semmi Michael bejelentéséhez képest... Michael ugyanis egy évre Japánba utazik!"



Eddig nagyon tetszik, teljesen más, mint az eddig kötetek. Itt már egy kis magánéleti problémái is megjelennek a hercegnőnek a szerelmével, és így lehet érezni, hogy mindennapi emberi problémák is vannak benne.

2009. március 6

Barátnőmtől megkaptam a Neveletlen hercegnő legújabb részét a kilencediket, a Pizsamás hercegnőt. Úgyhogy a Locsifecsi királynő megint háttérben maradt. :) Ahogy eddig gondolom, ez a legszomorúbb rész. :(
"A pasija szakított vele, a legjobb barátnője megutálta, minden összejött. A szülei pszichológushoz küldik... mit tesz ilyenkor egy hercegnő? Egyetlen vigasza van: érdekes olvasmány akad a kezébe, egy réges-régi genoviai hercegnő elfeledett naplója. Talán ennek segítségével mászik ki Mia a gödörből? Vagy ez a napló mindörökre megváltoztatja a Renaldók sorsát?"

2009. január 4 - Locsifecsi királynő

Photobucket
Először is Boldog Új Évet Mindenkinek újra! :)

Újév napján befejeztem a Hot Girl című könyvet a fürdőkádban! :))) A végére teljesen belejöttem, már tudtam, hogy milyen nevek kikhez tartoznak (ennyire nehéz dolgom régen volt a nevekkel), és legszívesebben a második részét olvasnám már, de az még várat magára! :)
Újonnan eljezdett könyvem Meg Cabot-tól a Locsifecsi királynő. Azért újonnan mert már egyszer elkezdtem olvasni, és jutottam kb. a 15. oldalig, de jött valami izgalmasabb, és azt kellett olvasnom. Most viszont újra elővettem, és a 80. oldalig le se tettem. :) Tibikus Meg Cabot ifjúsági regény. Aki ismeri és szereti tőle a Neveletlen hercegnő sorozatot az nem nyúl félre, ha ezt is elolvassa. Íme egy kis ízelítő a könyv tartalmából.

Lizzie Nichols, az újdonsült diplomanélküli, életében először készül külföldre, meglátogatni Andrew-t, az angol barátját, akivel már három hónapja járnak, de még csak egy napot töltöttek együtt. Lizzie minden pénzét a csodálatos európai utazásra költötte, ám valamennyi ábrándja szertefoszlik, amikor az álompasi Andrew egy közönséges Andynek bizonyul. Mielőtt még meggondolhatná magát, Lizzie vonatra száll, és Franciaországba utazik a barátnőjéhez, Sharihoz, aki egy középkori kastélyban tölti a nyarat a barátjával. Lizzie megismerkedik Luke-kal, a házigazdával, aki minden szempontból tökéletes, kivéve azt az egyet, hogy barátnője van. Márpedig Lizzie sosem kezdene foglalt pasival. A szájára viszont képtelen lakatot tenni. A sorozatos baklövések után azonban kiderül, hogy a fecsegés néha csodákra képes.

Kezdés

Úgy döntöttem, hogy a könyvélményeimet átköltöztetem ide, egy másik blogba, mivel elég sok helyett foglalnak el a másik blogomban a bejegyzések.
Mostanában egyre több könyvet olvasok, valahogy az ihlet így hozta. Elsejétől újra könyvtárban dolgozom, valószínű ennek a hatása, hogy egyre többet olvasok.
Már a gimnáziumba rátaláltam erre a hobbyra, a főiskolán egy kicsit abbamaradt, mivel a sok kötelező könyvvel is bővel elvoltam, mivel magyar szakos vagyok. Nagyon sokat kellett olvasnom, a szemeim meg is sinylették, de örültem neki, hogy azt tanulhattam, amit szeretek.
Rengeteg olyan blogot olvasok, nézegetek, amik az olvasásról szólnak, különböző emberek olvasmányélményeiről. Ez ihletett meg, hogy én is csináljak egy ilyet.

2008. december 14 - Hot girl


Kb. 5 napja kezdtem el olvasni ezt a könyvet, amit szintén egy nyereményjátékon nyertem. Olyan igazi csajos, tinis könyv. :) Én nagyon szeretem az ilyen típusú könyveket, lehet, hogy azért mert én még mindig nem érzem magam felnőttnek. :))
Ilyen típusú könyv még a Neveletlen hercegnő naplója, amiből szintén rendelkezem egy jópár kötettel.

Egy kis könyvismertető:
A világ egyik legnépszerűbb sorozatának írónője új történetbe kezdett. Az immár nálunk is jelentős rajongótáborral rendelkező Bad Girl könyvek egyik kulcsszereplője, a cserfes és dögös kis Jenny Humphrey otthagyja a Constance Billard-ot, és egy New York környéki elit középsuliban, a Waverlyben folytatja tanulmányait, ahol a gazdag diákok sorában jó pasikkal, kellőképpen öntelt csajokkal, és mindenekelőtt zaftos és kegyetlen pletykákkal találja szemben magát. Nem elég, hogy új szobatársai Callie és Brett halálosan féltékenyek rá, a Waverlyben ha az embert rajtakapják, fegyelmi bizottság elé kerülhet, de Jenny így is bármit bevállalna, hogy ő legyen a suli istennője, az igazi, az egyetlen, a „Hot Girl”. Akik ismerik Cecily von Ziegesar Bad Girl sorozatát, imádni fogják a most induló Hot Girl-t, amelyben a The New York Times bestsellerlistájának kedvelt írónője még több pletykával, még több kavarással, még több partizással és csillogással kápráztatja el olvasóit.