2012. augusztus 31., péntek

Könyv - Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Elolvasva: 2012. 08. 27.

Én úgy voltam eddig ezzel a sorozattal, hogy én biztos nem fogom elolvasni. Tutira nem fogok belekezdeni, nem érdekel stb. De a véleményen szinte napról napra változott, főleg akkor, mikor az első 6 részt egyben megkaptam kölcsön barátnőmtől.
Így elkezdtem olvasni és egyszer csak azt vettem észre, hogy már vége is van az első résznek. :) Mint szinte mindenki én is visszagondoltam a gimis éveimre, azokra az érzésekre, amiket akkor éreztem. És olyan jó volt újra 14-15 éves kis kamasznak lenni. Ebben könnyedség, hogy a mai napig kisebb-nagyobb megszakításokkal a volt gimnáziumomban dolgozom.
Nagyon jó volt olvasni Renáta mindennapjait, nekem egyetlen egy rész se volt unalmas. Örültem neki, hogy a könyvtár, az olvasókör is nagy szerepet játszik a történetben, na meg persze rengeteg könyv, film, sorozat, zene.
És persze ne felejtkezzünk el a fiúkról sem! Elégé irigylésre méltó helyzetben vannak a 9/b-s lányok a sok fiúval az osztályukban, remélem tényleg jól fog elsülni.
Összességében minden megvan a könyvben, amit nagyon szeretek és a rabjává váltam! :)

"Új magyar ifjúsági könyvsorozat nyolc kötetben a nagyon tehetséges fiatal szerző tollából! Ha elkezded, biztosan nem tudod majd letenni!!! Tuti, hogy függővé válsz! Egy sorozat a való életről. Egy sorozat, amely itt és most játszódik. Egy gimi, ahová mindenki szívesen járna. Srácok, akik olyanok, mint te és mégis mások. A történet rólad is szól! Fiatalon baromi jó az élet, ahogy ez a könyv is ezt tükrözi számomra. - Barnee (Idiot Side). Egy kicsit mindannyian magunkra ismerhetünk a sorok között. - Rami Mindig is kedveltem a hiteles szerzőket, akik az életből merítenek. - AFC Tomi Aki esetleg eddig nem szeretett olvasni, annak mindenképpen ajánlom a figyelmébe. Áttörés lesz! - Barbee"

Értékelés: 5

2012. augusztus 25., szombat

Könyv - Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 9.

Elolvasva: 2012. 08. 23.
Nem is tudom, hogy mit vártam az előző rész után. Tudtam, hogy nem lesz minden a legjobb Mia életében, de ezt azért nem vártam. Hogy ő napokon keresztül csak a Hello Kittys pizsamájában érezze jól magát az ágyában, azt tényleg nem gondoltam volna. J.P még mindig nagyon jó fej az én számomra, Michaelt pedig sajnálom. Mivel ő volt az első szereleme Miának, így nem volt kérdéses, hogy így viselkedjen. De meglepődtem rajta az az igazság. Lilly pedig ki lett vonva a képből egy kicsit, szerencsére. 

"A pasija szakított vele, a legjobb barátnője megutálta, minden összejött. A szülei pszichológushoz küldik…mit tesz ilyenkor egy hercegnő? Egyetlen vigasza van: érdekes olvasmány akad a kezébe, egy réges-régi genoviai hercegnő elfeledett naplója. Talán ennek segítségével mászik ki Mia a gödörből? Vagy ez a napló mindörökre megváltoztatja a Renaldók sorsát?"

Értékelés: 5

2012. augusztus 24., péntek

Könyv - Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 8.

Elolvasva: 2012. 08. 21.
Végre már, el sem hiszem, hogy megérkezett a nagy áttörés, amire olyan régen vártam! :)
Tudtam én, hogy nem semmi lesz ez a rész, de a vége az aztán csattanó volt! Egyetlen egy valamit sajnálok csak, a hópihés nyakláncot. :( Nem tudom, hogy én hogy viselkedtem volna Mia helyében, ha megtudtam volna valami ilyen dolgot a páromról, mint itt a Juditos ügy. De nem kizárt, hogy én is így, és így teljes mértékben megértem Miát. És ott van J.P. is! De az a félre csók, hogyan történhetett? Mert egy csók vagy csók, vagy nem csók! De nagyon szurkolok nekik! :) És ne felejtkezzünk el Lillyről sem, aki még mindig nem szimpatikus neked, sőt! Igaz barátnője ő egyáltalán Miának?

"Mia tizenegyedikes lett. Végre, valahára megszabadult a diákönkormányzati elnökség nyűgétől. Akkor hát mi a baj? Mi az, ami végzetesen elromlik? Ha egyszer szerencsésen átvészelte a matekot (geometriával súlyosbítva) bukás nélkül, most jön a kémia? És az ég szerelmére, hogy jut Lilly eszébe, hogy újfent elnöknek jelölje?
De mindez semmi Michael bejelentéséhez képest… Michael ugyanis egy évre Japánba utazik!"

Értékelés: 5

2012. augusztus 20., hétfő

Könyv - Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4

Elolvasva: 2012. 08. 18.
Ez a kis történet történet a történetben. Úgyanis Mia a nyári elutazás előtti nagy pakolásban megtalálja az egyik elveszett fekete-fehér jegyzetfüzetet, ami egy régi naplója és mi is beleolvashatunk. A Valentin napi készülődést, érvek és ellenérvek sokaságát olvashatjuk benne. Én is egyetértek most kivételesen Lillyvel, hogy a Valentin nap csak a képeslapgyártók ünnepe, főleg itt Magyarországon, ahol meg Amerikából átvett ünnep. A könyv vége pedig csak egy kicsit hajaz a Romeó és Júlia erkélyjelenetére. :) De jó volt ez is, olyan tipikus Cabot regényke.

"Mit is jelent a Valentin-nap általában egy lánynak, akit szeret egy fiú? Azt, hogy a barátja csokit, virágot vagy egyéb aranyos ajándékot vesz neki, esetleg képeslapot vagy szerelmes levelet küld, esetleg egy különlegesen romantikus randira hívja. Csakhogy Michael – Lillyvel egyetemben – utálja a Valentin-napot, mivel szerinte az nem más, mint a kereskedők „gátlástalan profithajhászásának újabb eszköze”. Mia a lelke mélyén nagyon is szeretne Valentin-napon édes kettesben romantikázni, de vajon Michael hajlandó lesz-e sutba dobni az elveit, csak azért, hogy Mia vágya teljesüljön?"

Értékelés: 4,5

Könyv - Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 7 és 1/2.

Elolvasva: 2012. 08. 17.
Aranyos kis történet volt Mia születésnapjával és az azt körülvevő összeesküvéssel együtt. Nagyot néztem, mikor Grandmere az MTV-be akarta megünnepelni Mia 16. születésnapját. :) De ami a vége lett, az még jobb is volt ennél. És Michael még mindig nagyon nagyon aranyos. :)


"Miának nincs szerencséje a bulikkal, ezért hiába közeleg a nagy nap, nem akar szülinapi bulit tartani. Grandmere-nek viszont – szokás szerint – más elképzelése van a dolgokról: ő úgy véli, egyedül egy valóságshow különkiadása lehet méltó a hercegnő születésnapjának megünnepléséhez. Vagy inkább Lilly keze van a dologban? Vajon meg tudja-e torpedózni Mia Grandmére tervét? És ha igen, mit szólnak majd hozzá a barátai, akik a nagyszabású terv szerint mind Genoviába utaztak volna az uralkodói különgépen egy olyan luxushétvégére, amitől maga Paris Hilton is elsárgulna az irigységtől? Mia viszont csak egyetlen dologra vágyik: egy estére kettesben Michaellal.
Megkapja-e a szülinapos hercegnő, amit szeretne?"

Értékelés: 4

Könyv - Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 7.

Elolvasva: 2012. 08. 17.
Ezzel a résszel már egy kicsit lassabban haladtam, mivel elkezdődött a tankönyvezés, amiben én is segítek. Így az elkövetkező 2 hétben minden nap ezzel leszek elfoglalva. De megpróbálok azért olvasni, ezért is jó, hogy ilyen könnyű olvasmányaim vannak. :)
Az eddig elolvasott részek közül ez volt eddig a legjobb. :) Nem volt benne annyi nyavalygás, bejött egy újabb helyes pasi a képbe, aki szerencsére felforgatja egy kicsit az állóvizet. Majd beütött a krach is, de szerencsére itt volt Grandmere (aki most nem negatív figuraként volt most jelen), aki megmentette Mia és a diákönkormányzat életét. Na és persze ne felejtkezzünk el a Copf-ról sem. Jó volt, jó volt, csak így tovább! :)

"Mia életét ismét Grandmere fantasztikus ötletei „színesítik”: sztárszínésznőt akar csinálni belőle egy ifjúsági színtársulatban, sőt mi több, össze akarja hozni egy Michael-nál sokkal partiképesebb fiatalemberrel. "Először kiderült, hogy csődbe juttattam a diákönkormányzatot, ezért rövidesen csúfos véget érek az alacsony termetű, de nagy testi erejű végzős évfolyamelső keze által.
Azután a novellámat elutasította a magazin.
Ráadásul a barátom azt hiszi, elmegyek a bulijára, amit a szülei lakásán rendez a szülei távollétében. És nem is hibáztathatom, amiért ezt hiszi, hiszen végül is tulajdonképpen igent mondtam a meghívásra. De azért mondtam igent, mert ha nemet mondok, akkor ünneprontó és savanyújóska hercegnő lettem volna."

Értékelés: 4,5

2012. augusztus 12., vasárnap

Könyv - Meg Cabot: Mia karácsonya

Elolvasva: 2012. 08. 11.
Nem pont a 6. rész után következik ez a kis rész, de megláttam a polcomon és el kellett olvasnom. :)
4 nap történéseit meséli el, ráadásul a 4 karácsonyi napját. Lill és Michael érkezik a palotába karácsonyozni a rengeteg királyi családból származó sarjjal, királynővel és királlyal. Elolvashatjuk még Mia kívánságlistáját karácsonyra, karácsonyi ajándéklistáját. A megjelenő macskák pedig nagyon édesek voltak, na meg persze az erkélyjelent is. :)
Szerintem ez a rész simán beleillet volna abba a kötetbe, ahol a karácsony előtt véget ér a rész.

"Mia hercegnő a téli szünetet minden évben Genoviában tölti, Grandmére-rel. Már nagyon várja az idei karácsonyt, mely tökéletesnek ígérkezik: szerelme, Michael és legjobb barátnője, Lilly is vele lesznek. De még egy hercegnő tervei is meghiúsulhatnak, Lilly pedig kénytelen megtanulni a palotában használatos protokoll szabályokat. Miának annyi hivatalos rendezvényen kell részt vennie, hogy nem jut elég ideje Michaellal édes kettesben lenni. De a legnagyobb baj az, hogy fogalma sincs, mivel lepje meg barátját. Vajon lesz elég ideje, hogy rájöjjön: a tökéletes ajándéknak semmi köze a nemzetközi futárszolgálathoz? Megtalálásához az igaz szerelem a legjobb tanácsadó. Bár nem baj, ha van az embernél némi ezüstszínű szalag is…"

Értékelés: 4

Könyv - Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6.

Elolvasva: 2012. 08. 10.
Nem pontosan ott folytatódik ez a kötet, ahol az ötödik abbamarad. Ugyanis nem tudjuk meg, hogy mi történt Miával a nyáron Genoviában. Utalások ugyan vannak, de a teljes nyárról nincs tudomásuk. Gondolom, hogy az írónő ezt ki akarta adni külön kis regénybe, de ez a mai napig nem történt meg.
Ebben a részben elkezdődött az újabb tanév, melyben Miáék már második tanévüket kezdik meg, Michael pedig az első egyetemi évét. Lilly beajánlja Miát a diákönkormányzat elnökségéért tartó választásba, amit Mia nem nagyon szeretne. De Lilly állandóan azt hajtogatja, hogy van egy terve. De hogy mi lesz a vége, azt csak az tudja meg, aki elolvassa ezt a részt!


"Mia-rajongók, figyelem! Végre megjelent a hatodik kötet. Biztosan kíváncsiak vagytok a késedelem okára: egyszerűen arról van szó, hogy Renaldo hercegnő titkosította naplójának e részét – a túlzottan magánjellegű részek miatt! Végül azonban Lilly és Michael hosszas rábeszélése hatásosnak bizonyult: a titkos napló nyilvánosságra került! (E kötetben van utalás a „Valódi és képzelt hercegnők” c. könyvre.)"

Értékelés: 4

2012. augusztus 8., szerda

Könyv - Meg Cabot: Valódi és képzelt hercegnők

Elolvasva: 2012. 08. 07.
Egy molyos kihívás miatt olvastam el ezt a kis könyvet a mai nap folyamán. Igen, hiába 164 oldal a kicsike, de elég kis mérete van, így nem volt nehéz.
Magához a Neveletlen hercegnő sorozathoz nem tartozik szorosan ez a kis szösszenet, de mégis érdekes történeteket mond el. Hol Grandmére, holMia, hol Lili, hol Tina, hol pedig Michael mondja el a véleményét egy - két témában. De egy közös mindegyikben, hercegnőkről szól. Van olyan fejezet, ahol élő, vagy éppenséggel már nem élő hercegnőkről írnak, mint pl.: Diana hercegnő. Van ahol pedig Csipkerózsikáról és Hamupipőkéről. Minden fejezet és bejegyzés után van Mia kiegészítés és valakinek a tanácsa, hogy ugyan mit kell tenni, ha olyan akar lenni, mint az adott hercegnő.
Elment egy könyvnek, de újraolvasni nem hiszem, hogy fogom. A polcon viszont jól mutat, mert vele teljes a Hercegnős sorozatom. :)

"Ha hercegnő vagy, nap mint nap kétségekkel és nehézségekkel találod szemben magad. Hogyan kerülheted el, hogy az ujjadat megszúrja az orsó? Mit kell tenned, ha egy gonosz uralkodó fenyegeti a bolygódat? Szerencséd van: Mia hercegnő és barátai készséggel segítenek neked. Hasznos tanácsaikkal minden hercegnő – volt, vélt vagy valódi – könnyűszerrel uralhatja saját életét és birodalmát. Ha Kleopátra, Leia és Boadicea győzedelmeskednek a gonosz fölött és megtalálják az igaz szerelmet, hidd el, te sem leszel kivétel, még csak a békát sem kell megcsókolnod! A Neveletlen hercegnő naplója szerzőjének legújabb, sziporkázóan szellemes könyve."

Értékelés: 3

2012. augusztus 7., kedd

Könyv - Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 5.

Elolvasva: 2012. 08. 06.
Hát igen, ha egyszer elkezdi az ember, nem nagyon lehet vele leállni. :) Ez erre a sorozatra is elmondható.
Egy kicsit később kezdődik a történet, mint ahogy a 4 és 1/2. rész abbamarad, de nekem nem volt hiányérzetem ebből adódóan. Egy picit idegesített abból a szempontból Mia, hogy semmi más nem járt az eszében, csak a bál. (Én nem hiszem, hogy ilyen idősen nekem is állandóan ez járt az eszemben.) Szinte már bálfanatikus lett. Aminek viszont egy kicsit örültem (gonoszmanó röhögés), hogy Lili végre koppant egy nagyot. Egyáltalán nem volt szimpatikus, ahogy Borisszal bánt. De Boris megbosszulta és milyen jól tette. A fordulatra pedig a végén nem számítottam. De minden jó, ha a vége jó és bál lett a vége és egy kistestvér! :)

"„Jaj nekem! Az egész város tudja már, mi történt a LES HAUTES MANGER-ban tegnap este. FEJEDELMI FELFORDULÁS – ordított a sarki újságosnál az egyik szalagcím. BORSÓ (LEVES)HERCEGKISASSZONY – így a másik, ami ráadásul hülyeség, mert nem is borsóleves volt, hanem rákkrémleves. Még a Times-ban is benne volt!" Vajon mit művelt Grandmére és a kutyája New York egyik legelegánsabb éttermében? És Lilly és Mia barátsága miért került válságba emiatt? És Borisz Pelkovszkij vajon, miért ejtett egy huszkilós földgömböt a fejére? És Mia mamája miért ájult bele egy nagyáruház fagylaltos pultjába? És – főként – mi történt Mia és szerelmese, Michael között a búcsúbál éjszakáján? A neveletlen hercegnő naplójának ötödik részéből megtudhatjuk e kérdésekre a választ miközben a rendkívül tehetséges Meg Cabot fergeteges humorát valamint Miát, Michaelt és a többieket még inkább a szívünkbe zárjuk.

Értékelés: 4

2012. augusztus 4., szombat

Könyv - Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2

Elolvasva: 2012. 08. 04.
Sikerült ezt a részt kivégeznem összesen majdnem egy óra alatt. Nem volt nehéz ugye, mert összesen 68 oldal. A történet viszont érdekes, mindenképpen vicces és nem utolsó sorban Grandmere olyan oldalát láthattunk meg, ami az eddigi 4 kötetben nem jelent meg. Tisztára olyan volt a nagymama, mint a könyvből készült filmben. De legalább itt is megláthattuk, hogy Grandmere is emberből van, neki is vannak néha lágyabb pillanatai. Vicces, humoros és cseresznyés szőlőzsírtól nem mentes kis szösszenet ez a közbülső rész.

"Mi jöhet A neveletlen hercegnő naplójának 4. és 5. kötete között? Természetesen a négy és feledik! Hogyan tölti a tavaszi szünetet Mia, a neveletlen hercegnő? Kalapáccsal a kezében Mia hercegnő hősi kalandra indul (hősies tett ez, főleg egy olyan elismerten kétbalkezestől, mint ő): egy csapat iskolatársával együtt házat fog építeni a nála kevésbé szerencséseknek. Nem kell hozzá sok idő, hogy Mia ráébredjen, bármennyire nemes a szándék, a munka nagyon is fárasztó. Kitart-e vajon önzetlen elhatározása mellett? Nem dől össze a ház a hercegnői segítség nyomán? És főképp: tart-e Michael elég hosszú szünetet a munkában, hogy megcsókolhassák egymást? Olvasd el az 5. kötet előzetesét is! Meg Cabot az e könyvért járó teljes honoráriumát a magyarországi Gyermekétkeztetési Alapítványnak ajánlotta fel."

Értékelés: 4

Kérdezős blogger díj

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Lena-tól én is megkaptam ezt a díjat (amit itt is köszönök neki) és a vele járok 11 választ és kérdést is.

Játékszabályok:
- mindenkinek 11 dolgot kell mondania magáról
- a jelölő mindegyik kérdésére válaszolni kell
- 11 kérdést kell feltenni a jelölteknek
- 11 embert meg kell jelölni és linkelni (ez ki fogom hagyni, mert szerintem már mindig olvasós blogger ismerősöm megkapta, de azért megpróbálom)
- Nincs visszaadás/visszajelölés

1. Vannak előítéleteid bizonyos könyvekkel kapcsolatban? (pl egy szerző könyveire irányultan vagy egy bizonyos karaktertípussal kapcsolatban)
Vannak bizony! Volt már rá példa, hogy csak azért nem olvastam el azt a könyvet, mert XY szerző írta és róla már mennyi rosszat hallottam. Volt viszont az ellenkezőjére is példa: Block legutóbb megjelent könyve.
2. Van olyan könyves műfaj amit még nem olvastál és soha nem is akarsz olvasni?
Még nagyon barátkozom a történelmi témájú könyvekkel. Jelen pillanatban úgy vagyok, hogy nekem ez nem megy, nem kell erőltetni.
3. Gyerekkorod óta szeretsz olvasni vagy a későbbiek során szerettél meg olvasni? Ha igen kinek/minek a hatására?
Mióta az eszemet tudom azóta olvasok. Valószínűleg anyu hatása, ő is sokat olvasott kisebb koromban.
4. Sorozat vagy egyrészes könyv? Inkább a több részes sorozatokat választod vagy azokat a könyveket, amiknek nincs folytatása?
Eddig előnybe részesítettem az egyrészes könyveket, de egyre jobban kezdek megbarátkozni a sorozatokkal is.
5. E-book vagy nyomtatott? Szoktál e-book-ban olvasni vagy inkább jobb a papír alap?
Olvastam már e-bookban könyvet, de megmondom őszintén nem jött be. Fáj a szemem a géptől is, nagyon be tud vörösödni. Meg igazából azt az élményt nem adja vissza semmi, hogy érzed a papírt a kezed között, meg a könyv illatát. :)
6. Van olyan karaktertípus amit nagyon utálsz? Milyen az?
Nincs ilyen.
7. Ha egy könyvet elkezdesz akkor is végigolvasod ha nagyon nem tetszik?
Sajnos olyan vagyok, ha nem bír megfogni az első 50 oldal, akkor abbahagyom. :(
8. Van olyan könyv ami sokáig nem volt szimpatikus, nem is érdekelt de valami miatt mégis elolvastad később és utána a kedvenced lett?
Így voltam az Alkonyat és részeivel. :)
9. Ha van/lesz gyereked törekedsz/törekedni fogsz arra, hogy ő is megszeresse az olvasást?
Mint könyvtáros és magyar tanár mindenképp. Sőt már unokaöcsinél is elkezdtem!
10. Ki az az író akivel a legszívesebben elbeszélgetnél ha lehetőséged lenne rá?
Egyre jobban kezdem megszeretni Fejős Évát. Szerintem most vele találkoznék legszívesebben.
11. Mit csinálsz legszívesebben olyankor, amikor nem olvasol?
Van egy másik hobbim is, a keresztszemes hímzés. Legszívesebben ezt csinálom szabadidőmben. 

11 dolog rólam:
- boxeralsóban alszom már a főiskola óta
- gyerekkorom óta csalánkiütéssel szenvedek a fehérjétől. A mai napig előjön, ha töménytelen mennyiségű fehérjét eszem.
- imádom a grapefruitot
- nagyon szeretek kádban olvasni, akár fél - 1 órát is
- vásárlás közben az élelmiszerüzletekben minden soron végig kell mennem, akár veszek valamit akár nem
- utálom a szoknyát
- van egy barátnőm, akivel alsós általános iskola 3. osztálya óta barátnők vagyunk
- mindegy milyen ásványvizet iszom, de a csapvizet meginni sem tudom
- nagyon sokféle zöldséget nem eszek meg
- utálom a sárgadinnyét, már az illatát is
- sorozatfüggő vagyok

 Ha van olyan ember 6 blogger, aki erre jár és még nem kapott 11 kérdést jelentkezzen és írok neki!

Könyv - Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4.

Elolvasva: 2012. 08. 03.
Na ez a rész már a számomra izgalmasabban sikerült. Lehet a szerelmi szál miatt, vagy a Genoviai történések miatt, de innen már izgalmasabb lesz (érzem!). :)
A nyafogása Miának még mindig nem meggyőző. Néha már túl sok volt, hogy szeret-e vagy nem? Biztos szakítani fog velem, vagy összejön egy szőke bombázóval a tengerparton stb. Nem tudom, hogy mi is ilyenek voltunk tiniként? Már nem emlékszem tisztán. :))
Grandmere pedig nagyon kezd idegesíteni már engem. Az biztos, hogy kellett egy ilyen szereplő is a történetbe, de én tutira megőrülnék, ha ilyen nagymamám lenne. :) Ez a veszély pedig nem fenyeget, szerencsére. :) :P
A lényeg, hogy minden jó, ha a vége jó! De ennek a sorozatnak koránt sincs vége!

"Mia hercegnő hazaérkezik első hivatalos genoviai látogatásáról, és készen áll az egyetlen igazán fontos dologra: a SZERELEMRE! Mia Thermopolis hercegnő fejedelmi fogadalmai:
1. Abbahagyom a körömrágást.
2. Kedves és udvarias leszek mindenkihez, még a drukkercsajokhoz is.
3. Minden egyes ébren töltött pillanatomban Michael Moscowitzra gondolok!
Miát és Michaelt végre nem választhatja el egymástól semmi és senki. Vagy mégis? Grandmere-nek mintha más tervei lennének… Hajszálpontosan a boldog pár első igazi randija előtt közbejön egy halaszthatatlan hercegi hacacáré. Lehetséges, hogy Michael nem elég jó parti? Lehetséges, hogy Grandmere mást szán Amelia Mignonette Grimaldi Thermopolis Renaldo hercegnőnek?(na ne!)?"


Értékelés: 4

Könyv - Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3.

Elolvasva: 2012. 08. 01.
Ugyanúgy vagyok ezzel a résszel is (meg a többivel is), hogy muszáj olvasnom!!! :) Így nem csoda, hogy szinte 1 nap alatt ezzel a résszel is végeztem. Nem is éreztem ennél a résznél, hogy 200 oldal környéki a könyv, mert pörögnek az események. Nagyon jól ír Cabot írónő, tud valamit az biztos! Nagyon olvastatja magát a történet és végre happy end lett a vége ennek a kötetnek! :)

"Három: keresem a párom! Néha az az érzésem, én vagyok a legszerencsétlenebb csaj a világon. De tényleg! Ha belegondolok, jó, nem vagyok egy szexbomba, de azért ormótlan behemót sem vagyok. New Yorkban élek, a földkerekség legmenőbb városában. Ezen felül hercegnő vagyok és végre járok valakivel. Mi a fenére vágyhatnék még?” MICSODA SÜKET DUMA!!! Mia szerelmi élete katasztrófa. És ezen az sem segít, hogy ő Genovia trónörököse. Sőt! Igaz, hogy végre valahára jár valakivel, de az illető távolról sem az igazi. Mia csakis Michael után vágyakozik, de ő sajnos foglalt: Judith-tal, a bioszzsenivel jár. Vajon sikerül-e Miának elcsábítania Michaelt a klónkirálynőtől? Majd meglátjuk…"

Értékelés: 4