2009. december 31., csütörtök

Happy New Year! B. Ú. É. K.!!


Szilveszter alkalmából nem kívánok egyebet,
csendes lépteiteket kísérje a szeretet!
Szívetekben béke, lelketekben nyugalom
legyetek boldogok a következő 365 napon! BÚÉK!

2009. december 30., szerda

Sorozat - Szívek szállodája 7. évad

Befejeztem, de ürességet éreztem abban a pillanatban, ahogy vége lett. Nem garantálom, hogy 1-2 hónapon belül nem fogom újrakezdeni! :))))

Szívek szállodája - 7. évad (6 DVD)
Gilmore Girls - The Complete Seventh Season
amerikai film 2006
családi, vígjáték, TV-sorozat


Húsz év egyedülálló anyaság és rengeteg „Mr. Nem Éppen Tökéletes” után, miután álmai menyasszonyi ruhája sokáig csak a szekrényben lógott, Lorelai mégis férjhez megy! Igen ám, de kihez? A válasz egyike annak a sok várva-várt fordulatnak, melyeket e 22 epizódban izgulhatunk végig.

A Gilmore-univerzum, melyben egy anya, a lánya és a város ahol élnek világszerte számtalan rajongó szívébe lopta be magát, utolsó fejezetéhez érkezett. Készülj, hogy lépést tudj tartani a szélsebes Gilmore-dumákkal – a szíved közben úgyis teszi majd a maga dolgát. Stars Hollow-tól Párizsig, Lorelai esküvőjétől Rory diplomaosztójáig, a kezdetektől egészen a legvégéig... a 7. évad csak Rád vár!

Főszereplők:
Lauren Graham, Alexis Bledel, Melissa McCarthy, Scott Patterson, Keiko Agena

Film - Felkoppintva

Tegnap néztük anyuval ezt a filmet. Annyira aranyos film szerintem, ahogyan a szép, szőke leányzó egy kissé duci pasiba beleszeret, és a végén lesz egy aranyos kislányuk is. :)) Igazi romantikus filmecske. :)

"Felkoppintva
Knocked Up

amerikai
vígjáték

Hossza: 129 perc
Gyártás éve: 2007

Rendező: Judd Apatow

Főszereplők:

Seth Rogen (Ben Stone)
Katherine Heigl (Alison Scott)

Allison Scott egy celebvadász tévéműsornál dolgozik, és a karrierje éppen felívelőben van. Ám egy este bulizni megy nővérével, és a görbe estét egy bohókás, zöldpárti (de nem úgy) bohókás bumburnyák karjaiban fejezi be. A valószínűtlen egyéjszakás kaland eredménye csak hetekkel később jelentkezik, először reggeli rosszullétek formájában... Allison úgy dönt, megtartja a babát, a kérdés már csak az, hogy egyedül vág bele a nagy kalandba, vagy megpróbál esélyt adni a mit sem sejtő apának - aki maga is egy nagyra nőtt gyerek, és még esze ágában sem volt megállapodni és családot alapítani, és együtt héderezik és ökörködik hasonszőrű cimboráival...

Szereplők: Paul Rudd (Pete), Leslie Mann (Debbie), Jason Segel (Jason), Jay Baruchel (Jay), Harold Ramis (Ben apja) Joanna Kerns (Alison anyja) Jonah Hill (Jonah) Martin Starr (Martin)

Munkatársak: Gyártó: Universal Pictures, Forgalmazó: UIP-Duna Film , író: Judd Apatow, Operatőr: Eric Alan Edwards

Mozipremier: 2007. október 4. (Magyarország)"

Film - Amerikai pite 7: A szerelem könyve

Mivel inkább a szabim ideje alatt xszemeztem, ezért filmeket néztem, szinte állandóan. :) A szokásos Amerikai pite feelinget hozta ez a film, igaz szerintem ebben a részben nem volt annyi trágárság. :)

" Amerikai pite 7: A szerelem könyve
Szinkronizált vígjáték, 2009

Szereplők: Eugene Levy (Mr. Levenstein)
Bug Hall (Rob)
Kevin M. Horton (Nathan)
Brandon Hardesty (Lube)
Beth Behrs (Heidi)
Melanie Papalia (Dana)
Jennifer Holland (Ashley)
John Patrick Jordan (Scott Stifler)
Cindy Busby (Amy)
Naomi Hewer (Alyson)
Adrienne Carter (Katie)

A történet az első részben Kevin által épp Vickyn használt jegyzetfüzetről, a Szerelem könyvéről szól. A történet szerint egy pár haver megtalálja a könyvet és elhatározzák, hogy a benne lévő technikák segítségével hódítják meg a nőket. A történet szerint 3 jóbarát teljesen sikertelenül próbálkozik a csajoknál, mikor egyikük a könyvtárban véletlen rábukkan a legendás könyvre, ami megtaníthatja őket hogyan kell bánni az ellenkező nemmel. Azonban néhány oldal hiányzik és megpróbálják helyrehozni a könyvet.
Ez a pite azonban más lesz, mint a harmadik rész után következett rémségek. A forgatókönyvet ugyanis a második rész szerzője, David H. Steinberg készíti és ez azért egy kis reményt adhat a rajongóknak."

2009. december 24., csütörtök

Merry Christmas


Kedves Olvasós Blogtársaim, Ismerőseim!

Kívánok Mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket!

Ahány csengő: csendüljön,
ahány gyerek: örüljön,
ahány gyertya: mind égjen,
karácsonyi szépségben.
/Csanádi Imre/

2009. december 16., szerda

Könyv - Mary Hooper: Édességek kicsiny boltja

Elolvasva: 2009. 12. 15
Nem tudom eldönteni, hogy a könyv ifjúsági vagy felnőtt regény. Borítója ifjúságinak néz ki, a cím is, onnan is kölcsönöztem ki. Viszont a tartalma felnőtt. Én mindenképpen felnőtt irodalomnak tartom. Belecsöppenünk a 17. századi London életében, majd a központban a pestis áll. Beleéltem néha magam a helyükbe, de nem szívesen éltem volna én ott. Szörnyű volt olyan tudattal lefeküdniük, hogy lehet másnap ők is áldozatok lesznek, vagy lezárják a házukat. Egyszerűen szörnyű ilyen szempontból, másképp pedig szívesen olvastam. Igaz van egy kis ellentét a könyveb: műcím, szép borító és tartalom között.

"Hannah, a vidéki kislány, az Úr 1665-ik esztendejében Londonba kerül, nővére, Sarah édességboltjába, kisegítőnek. Életében először jár a nagyvárosban, de izgatott örömét lehűti a fogattatás - Sarah legszívesebben hazaküldené. London városában ugyanis felütötte fejét a rettenetes betegség, a pestis. A naiv vidéki lányka szemén keresztül látjuk a korabeli londoni életet, érzékeljük hangjait, illatait. Hannah izgatott érdeklődését kezdetben a nagyváros változatossága ragadja meg, s életében először találkozik a szerelemmel - ám napról napra növekszik a megállíthatatlannak tűnő veszedelem, ahonnan csak merész kaland árán sikerül a menekülés... A regény függelékében a legízletesebb korabeli édességek receptjeit is megtalálhatjuk."

Értékelés: 10/8

2009. december 15., kedd

Film - Görögbe fogadva

Vártam a Bazi nagy görög lagzi hangulatát, és meg is kaptam. Ráadásul a főszereplő hölgy is főszereplője volt a filmnek. Igazi görög film, vicces és romantikus, gyönyörű görög tájakon.

Görögbe fogadva
My Life in Ruins

amerikai - spanyol
vígjáték

Hossza: 98 perc
Gyártás éve: 2009

Rendező: Donald Petrie

Főszereplők:

Nia Vardalos (Georgia)
Richard Dreyfuss (Irv)

Georgia (Nia Vardalos), a folyton elégedetlen görög-amerikai idegenvezető épp Görögországba tart csoportjával. Ősei földjére érkezvén nem csak az ország szépségeit fedezi fel újra, hanem saját „kefi”-jét is, mely görögül lelket jelent.

Lelkesedésében nem osztoznak turistái, akik sokkal inkább azzal vannak elfoglalva, hogy pólókat vegyenek, és a tengerparton süttessék a hasukat, mintsem, hogy magukba szívják a görög történelmet, és a mediterrán ország lenyűgöző kultúráját. Georgia ezt persze rossz néven veszi, és mikor már teljes a káosz, az egyik turista, Irv Gordon (Richard Dreyfuss) veszi kezelésbe a befordult idegenvezetőt. Irv arra buzdítja a nőt, hogy adja át magát az élet örömeinek, érezze jól magát a bőrében, s talán még a szerelmet is megtalálja. Erre pedig lehet, hogy nem is kell majd sokat várnia... A turistabusz csak görögül beszélő sofőrje, Poupi (Alexis Georgoulis) ugyanis elsőre nagyon antipatikus Georgia-nak, ám a görög utazás során újra felfedezi magában a romantikus ént, és ekkor már Poupi sem olyan ellenszenves, sőt, meglehetősen vonzó...

Donald Petrie a romantikus vígjátékok szakavatott direktora, aki olyan nagysikerű komédiákkal büszkélkedhet, mint a Mystic Pizza, a Beépített szépség és a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt. Ezúttal A Simpson család írójával, Mike Reiss-szel karöltve egy napfényes, egzotikus utazásra invitál minket Görögországba, ahol humor és a romantika elválaszthatatlanok egymástól.

Szereplők: Rachel Dratch (Kim), Harland Williams (Big Al), Ian Ogilvy (Mr. Tullen), Caroline Goodall (Mrs. Tullen), Brian Palermo (Marc), Sophie Stuckey (Caitlin), Alexis Georgoulis (Poupi), Alistair McGowan (Nico)

Munkatársak: Forgalmazó: Fórum Hungary , író: Mike Reiss, Producer: Michelle Chydzik Sowa, Producer: Nathalie Marciano, Zene: David Newman, Operatőr: Jose Luis Alcaine, Vágó: Patrick J. Don Vito, Látványtervező: David Chapman, Jelmeztervező: Lala Huete, Jelmeztervező: Lena Mossum

Mozipremier: 2009. augusztus 13. (Magyarország)

Film - A vadkacsa

Tegnap helyettesítettem kolleganőmet, és azt a feladatot kaptam, hogy a 6/5-ös osztállyal nézessem meg ezt a filmet. Így kapva kaptam az alkalmon, és megnéztem én is. Furcsa volt ennyi idő után nézni ilyen filmet, amit kb. 2001-ben olvastam, de a lényeg még szerencsére megvolt az agyam rejtett bugyraiban. Egyetlen egy bajom volt a filmel, hogy a főszereplő fickót én egy komorabb emberre cseréltem volna. Nekem Jeremy Irons túl "nyálas".

A vadkacsa
The Wild Duck
ausztrál film 1983
dráma


Gregers Werle, aki megcsömörlik apja hazug, képmutató életmódjától, kiutat, értelmet keres a maga számára, s ezt az értelmet egy eszményhez való ragaszkodásban véli megtalálni. Úgy érzi, hogy az emberek nem tudnak megfelelő módon élni, nem képesek olyan tiszta magasságokba emelkedni, ahol az életet új alapokon, magasztosabb régiókban, megtisztult formában élhetik tovább. Mikor összetalálkozik régi barátjával, Hjalmar Ekdallal, elhatározza, hogy Hjalmar családját fogja eljuttatni az eszményi boldogság kapujába. Ez a "világboldogítási kór" ezúttal súlyos tragédiát hordoz magában, hiszen Hjalmar felesége, Gina, valamikor Gregers apjának a szeretője volt, s kislánya, Hedvig is ebből a kapcsolatból származik. Gregers úgy érzi, ha felnyitja Hjalmar szemét, barátja elég erős lesz ahhoz, hogy végigmenjen a megtisztulás folyamatán, s végül eljusson majd az általa eszményinek tartott állapotba. E világmegváltó kísérlet csak tragédiával végződhet: Hedvig, aki nem érti apja hirtelen érzelemváltozását, végez magával.

Szereplők:
Liv Ullmann, Jeremy Irons, Lucinda Jones, John Meillon, Arthur Dignam, Michael Pate
Rendező: Henri Safran
Író: Henrik Ibsen
Forgatókönyv: Tutte Lemkow
Zene: Simon Walker
Forgalmazza: Klub Publishing
Hossz: 95 perc

DVD Információk:
Hang: Stereo
Szinkronok: magyar, angol
Kép: 4:3
DVD Extrák: -

DVD Premier: 2007 augusztus 16.

2009. december 12., szombat

Könyv - Charlaine Harris: Inni és élni hagyni

Elolvasva: 2009. 12. 10
Nem sok időm van mostanában olvasni, elég sok a munka, meg a karácsonyi ajándékokat is készítenem kell. De azért néha elcsenek egy kis időt, hol a munkában, hol este, hogy olvassak. Izgatottan vágtam bele ebbe a könyvbe, olyan sok jót olvastam róla. És a végeredmény, az értékelésem is róla jó. Megérte rá várni. Sokat "vitatkoztunk" kolleganőimmel róla, hogy ez a regény vagy az Alkonyat volt hamarabb, mert nagyon hasonlítanak egymásra. De én nyertem, mert ez a regény volt hamarabb. Voltak olyan részek, amikor belegondoltam magam Sookie helyébe, és rájöttem, hogy én már rég összeestem volna az ijedtségtől, de neki semmi baja nem volt. Nagyon sajnáltam, hogy a nagymama is meghalt, de a végén nem gondoltam volna, hogy az lesz a gyilkos, aki lett. Összességében várom a következő részt is, a sorozatot pedig elkezdtem tölteni. :)

"Az igaz barát nem iszik a barátjából
Sookie Stackhouse pincérnő a louisianai Bon Tempsben. Csinos, de csendes lány, aki nem jár el szórakozni. Oka van rá. Sookie ugyanis olvas mások gondolataiban. Bill magas, sötét hajú, jóképű srác - és a lány egy árva szót sem hall a gondolataiból. Tehát pontosan az a fajta pasi, akire egész életében várt...

Azonban Bill szörnyű titkot rejteget; ő ugyanis vámpír.Váratlanul Sookie egyik kolléganőjét megölik, nem is akárhogyan - miközben megátalkodott vámpírok csoportja veszi üldözőbe Billt. Az idegeneknek tervei vannak Sookie-val, a kérdés csupán az, ki tudja jobban és gyorsabban kihasználni emberfeletti képességeit.

CHARLAINE HARRIS a világ sötét oldalára kalauzol minket. Magával ragadó bestsellerében mesterien népesíti be világunkat vámpírokkal, nem kevés humorral és izgalommal fűszerezve."